Matchfixing. ”Att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling, eller del av en idrottstävling, i syfte att skapa vinning.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
Advertisements

MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Vägledning för webbutveckling
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
Konstruktivism Aktörers identiteter och intressen kan inte tas för givet. Kan vara olika vid olika tillfällen. Immateriella fenomen, te x identitet, språk,
Branschorganisationer och konkurrensreglerna
Personuppgiftslagen (PuL) och Polisdatalagen (PdL)
UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND
Dopingkontroll. Skyldighet att ställa upp på dopingkontroll Vem? ALLA idrottsutövare När? ALLTID träning / tävling / annat tillfälle Var? ÖVERALLT Sverige.
Tränarskap/frågor 1.Finns det några normer, regler, policys vilka ledare förhålla sig till inom din idrott? 2.Vad innebär motivation för dig? 3.På vilket.
Ramverk för patientmedverkan
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Vad handlar det om? Fotboll-, innebandy- ishockey samt bandyförbundet i Gästrikland samverkar tillsammans med Gästriklands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Maria Jansén Länsmuseernas samarbetsråd, Länsstyrelserna och Riksantikvarieämbetet.
Idrottsverksamhet 2010 i Motala kommun Omfattning totalt Största idrotterna Största flickidrotterna Största pojkidrotterna Jämställdheten inom olika idrotter.
Ansvar och möjligheter Nya Moderaternas Europaplattform.
Kroppsideal & idrott Idrott, träning och kroppsuppfattning
Lex Maria Bakgrund: 1936 avled ett antal patienter på Maria sjukhus i Stockholm till följd av felbehandling.
Antidoping & Kosttillskott. WADA World Anti-Doping Agency World Anti-Doping code sedan 2004 Dopinglista revideras 1:a januari varje år 1. Det som alltid.
Verktyg för klubben att ta upp dopingfrågan.
Patientens syn på öppenhet i kvalitetsregister Pelle Johansson Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
Matchfixing. Idrottslig vinningEkonomisk vinning.
Form Hurdant är det? Funktion Hur fungerar det? Orsak Varför är det som det är? Förändring Hur förändras det? Samband Hur är det i samband med annat? Perspektiv.
Klubbordförandemöte -15 Visions- och verksamhetsinriktning för Göteborgs Ishockeyförbund.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Vill du fuska eller träna rent?
.Doping -och annan osund livsstil
Utbildning administrativa roller: presentation, syfte och mål och innehåll.
Drog policy ALKOHOL- OCH DROGPOLICY Som idrottsförening har vi ett stort socialt ansvar för vår verksamhet och hur vi formar idrottens attityder. Syftet.
Peter Brusvik Fotbollsavdelningen Barn & ungdomsfotboll - filosofi - förhållningssätt - spelarutbildning - tränarutbildning Futsal Beach soccer Tel
Fotboll för alla - så länge som möjligt! 1. STOCKSUNDS IF Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun,
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Träff för SF och distrikt om Idrottslyftet 2016 – 2019 VÄLKOMMEN!
Ordförandekonferens 2015 Föreningsutveckling i samarbete med Upplands Fotbollförbund.
VÄLKOMMEN till SÖRSKOGENS IF Fotboll / Innebandy / Tennis En informationsskrift om Sörskogens IF TILL ALLA FÖRÄLDRAR och SUPPORTRAR Som förälder och supporter.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
Vad är ett samhälle?. Ett nätverk som består av flera individer och relationerna mellan dem Samhället påverkar människors liv (regler, man måste beakta.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
Riksidrottsförbundet
Ramverk för patientmedverkan
Anpassa samhället till klimatets förändringar
FAIR PLAY 2011 Syfte Fair-Play utbildning Vi vill ha en attityd hos våra barn och ungdomar som präglas av respekt för fotbollens regler och en stolthet.
Coaching.
Obbola IK.
Vad kan redskap vara? Metoder Verktyg Vägledningar/handböcker
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Träna svenska A och B Häfte 13 Sport sporter.
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Information kring klasslagsfotbollen
LPP – rörelse Lekar och spel
Välkommen till Nätverk Kustbollen
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
Välkomna till Föreningsbesök 2016
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Softboll Baseboll Amerikansk fotboll Fotboll Beach volleyboll Ishockey
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Spel om Pengar - Idrott.
Matchfunktionärs utbildning
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Välkomna till föräldramöte VIK P09:1
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Framtidens fritid och civilsamhälle
Ledarträff Ungdomsledare
Drogvaneundersökning 2019
Presentationens avskrift:

Matchfixing

”Att på ett otillåtet sätt förändra eller påverka utgången av en idrottstävling, eller del av en idrottstävling, i syfte att skapa vinning för sig själv eller andra.”

Matchfixing har påverkats av: Globaliseringen; Utvecklingen på kommunikationsfronten; Utvecklingen på spelmarknaden; Den organiserade brottslighetens inblandning.

Idrotter som drabbats av matchfixing: Fotboll Ishockey Basket Sumobrottning Snooker Tennis Handboll Baseboll Cricket Volleyboll Bandy Osv…

Vem initierar matchfixing? Idrottare Domare Klubbledning Organiserad brottslighet

Vems problem är matchfixing? Samhällets problem: -Grogrund för den organiserade brottsligheten. Spelbolagens problem: -Underminering av det positiva spelandet och skapandet av misstro mot spelbolagens produkter Idrottsrörelsens problem: -Underminering av idrottens grundvärderingar som integritet, rent spel och respekt för andra. Död tävlingsidrott.

Riksidrottsförbundets åtgärder: Öka kunskapen – information och utbildning. Se över och förbättra reglerna i idrottens regelverk. Rapporteringskanal. Samarbete och öppenhet mellan idrotten, spelbolag och berörda myndigheter.

Policy med vägledning ” Uppgjorda idrottstävlingar eller del av idrottstävlingar, så kallad matchfixing, är ett allvarligt hot mot tävlingsidrottens framtid. Att idrotten präglas av rent spel är en grundläggande förutsättning för idrottens trovärdighet och fortlevnad. All form av matchfixing är därför absolut förbjudet. Det är av stor vikt att alla inom idrottsrörelsen tar problemet med manipulerade idrottstävlingar på allvar och lär sig hur de ska agera vid spel och vadhållning i samband med idrottstävlingar för att minimera risken för matchfixing.”