Intyg  Man skall i intyg och utlåtanden endast efter noggrant övervägande bestyrka vad som har saklig och professionell grund och åtskilja det från annan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
PATIENTUTBILDNING Patientundervisning vid ordination av adrenalinpenna
Advertisements

Tvångsvårdslagar.
Tryckfrihetsförordning (1949:105) 2 kap
Kort genomgång utifrån grundskolans styrdokument
Introduktion - Konsumentekonomi
Staffan Hagnell,.SE Samverkan med Svensk e-legitimation i andra federativa initiativ.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Bemötande och etik inom vården
Säkrare inloggning till e-tjänster för vårdnadshavare via e- legitimation Viktig information om förändringar kring vårdnadshavares inloggningar till Barnwebben,
Välkommen till min hemsida Ali Eskandari Vem är jag Länkar Skicka e-post Här kan ni läsa om mig eller hitta interessanta länkar och skicka en till.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
LPT. Lagen om sluten psykiatrisk tvångsvård.
ATT SKRIVA INTYG.
Newtons 2:a lag En linjär rörelse beskriver grejer som rör sig med en konstant fart eller är i vila (mekanisk jämvikt) MEN Det mesta som rör sig gör det.
Socialtjänstens möjligheter och begränsningar
Analys av regeringens promemoria Införande av en rehabiliteringskedja
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Våra farhågor 1.Adressen blir också fortsättningsvis ett misch-masch där uppdraget riktas till den professionella organisationen medan ansvaret för brister.
Föräldrar - Idrottsföräldrar.
Konferens och evenemang
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Om konsten att bedöma trovärdigheten hos det du ser, hör och läser
Frågor och svar Att ta del av, använda och utbyta uppgifter i hälso- och sjukvård och socialtjänst Presentationen ingår i utredningens delredovisning.
Patientlagen 1 januari 2015.
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Källkritik.
Regeländringar i sjukförsäkringen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Rättsregler för rättsintyg
Ändra till startrubrik
Newtons 2:a lag En linjär rörelse beskriver grejer som rör sig med en konstant fart eller är i vila (mekanisk jämvikt) MEN Det mesta som rör sig gör det.
För att Nyheter ska visas som egen rubrik skall denna ruta vara ibockad. Markera Nyheter Klicka därefter på ”Ny sida”
Patientlagen och information till patienter och närstående
Medicinska fakulteten UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666.
Patientjournal Bestämmelser om journalföring finns i patientjournallagen (1985:562) och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1993:20)
SOCIALTJÄNSTEN - SKYDDANDE AV PERSONSUPPGIFTER
FMN, SEPTEMBER BRA FÖR FASTIGHETSMÄKLAREN ATT VETA OM ________________________________________________________________ Budgivning vid förmedling.
Vårdinformation och informationsöverföring
SBAR för strukturerad kommunikation
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Delegering Vem får delegera?
En säker e-tjänst till vården
BÖRSRÄTT VT 2012, LIU Investerarskydd. Kategorisering av olika kundtyper Icke-professionella kunder Högsta skyddsnivån om inte egen begäran Minst 2 av.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Tilläggsfrågor Förskoleenkät – Föräldrar – 2012 – Tilläggsfrågor Enhet:Djurgården 1.
Välkommen till utbildning i Mina vårdkontakter!. Dagens program  Presentation av Mina vårdkontakter  Genomgång av patient- och vårdgivarsidan  Övningar.
Barnets rättigheter i nya patientlagen
1 Laholms kommun Skolundersökning 2015 Vårdnadshavare/Föräldrar Katthults förskola 17 respondenter - svarsfrekvens 61% April 2015.
1 Genevadsskolan Antal svar elever: 45 - svarsfrekvens 96% Antal svar vårdnadshavare: 5 - svarsfrekvens 11% April 2015 Laholms kommun Skolundersökning.
God man God man enligt 11 kap 4 § föräldrabalken kan förordnas för en person som på grund av sjukdom eller liknande förhållande inte kan bevaka sin rätt,
Juridiska skillnader mellan offentlig och privat hälsovalsenhet
Journaldokumentation  Lagar  Föreskrifter  Definitioner.
Kunskap till Praktik Patientdatalag (2008:355) Sanna Othman – Landstingsjurist JLL.
Yttre och inre sekretess i Stöd och behandling. Behandlarens åtkomst.
Läkaren och sjukintyget Läkarprogrammet VT 2016 Marie Westin Försäkringsmedicinsk rådgivare FK.
Yttre och inre sekretess i Stöd och behandling. Behandlarens åtkomst.
Dokumentation enligt HSL §2g Barns behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården om barnets förälder eller någon annan.
BARN I FARA ANMÄLNINGAR
Träningskläder Nr 1 Nr 2 Nr 3 Jag vill beställa St Nr 1 storlek
Ange vilken/vilka dimensioner av hållbar utveckling är
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Arkivering av elektroniska intyg och förmedling av dem till mottagare utanför hälso- och sjukvården Laissa käytetään termiä luovuttaminen.
Rutin orosanmälan Granskad och beslutad av Hälso-och politiska avdelningen, Carsten Regionövergripande rutin (ersätter tidigare lokala varianter/versioner)
Patientlagen (2014:821).
Patientsäker vårddokumentation
Patientlagen och informationsplikten 2014:
Journalen via nätet- Regelverket på 5 minuter
Läkarintyg för sjukpenning
Presentationens avskrift:

Intyg  Man skall i intyg och utlåtanden endast efter noggrant övervägande bestyrka vad som har saklig och professionell grund och åtskilja det från annan information där sanningshalten ej kan bedömas  Man skall – utan att träda patientens intresse förnär – respektera sina kollegors arbete  Personlig undersökning är ej alltid obligatorisk – men i vissa fall finns lagliga krav på det

Intyg  Skall handla om en bestämd person  Skall utformas med noggrannhet och omsorg  Enligt journallagen skall den som är skyldig att för journal på begäran av patienten utfärda intyg om vården.  Intyget skall handla om bedömning av en viss person

Barn  För omyndigt barn gäller huvudregeln att vårdnadshavaren skall godkänna att ett intyg utfärdas  Ju närmare 18-årsdagen desto tyngre väger barnets inställning  Om inte båda föräldrarna är vårdnadshavare skall vårdnadshavaren vara den som begär intyget  Om en av två vårdnadshavare begär intyg skall man försäkra sig att de andre ej motsätter sig att intyg skrives.

Utformning  Vem är uppdragsgivaren och vem är patienten?  I vilken egenskap skriver jag detta intyg?  Föreligger jäv skall det anges!  Ändamålet  Uppgift om faktaunderlaget.  Bedömning. Denna skall dispositionsmässigt hållas åtskild från andra uppgifter.  Underskrift med datum, legitimation, befattning  I möjligaste mån utformas så att det inte kan uppfattas som nedsättande och kränkande.

Välkommen till Sven-Eriks Hemsida