Ny kollektivtrafikmyndighet 2012-01-01 Teknik- och gatukontoret.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Europeiska kommissionens förslag till:
Advertisements

Allmän trafikplikt En vägledning.
Regionala trafikförsörjningsprogram
  KPR. Kommunala Pensionärsrådet. Sammanträde 22 oktober Anteckningar - Sammanställning av sammanträdet vid Motala KPR av Hans Lobell.
Partnersamverkan för en fördubblad kollektivtrafik
En bild av debatten Vårdskandaler Vinster
Regionala trafikförsörjningsprogram
Danielson & Co1 Principerna i bilaga Grundprinciperna i bilaga 13 om regionalt beslutande över den regionala trafiken och lokalt beslutande.
Parkeringspolicy för Göteborgs Stad antagen av KF
Nya tider för kollektivtrafiken Välkomna! …till en dag om kollektivtrafiken i Dalarna i dag och i morgon. Buss Egen bil Tåg Taxi Integration Samordning.
PSI Vad är det? Vad är på gång?
Teknik- och gatukontoret
Hur skall kostnaden för kollektivtrafiken fördelas
Trafikupphandlingar Linköping Trafikupphandlingar 5-årsavtal Linköpings kommun Beskrivning  Befintliga 5-årsavtal från 2004 för inomkommunal.
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Aktuellt från Västtrafik
Möjligheterna med kommersiell trafik nu och i framtiden
Erfarenheter och förväntningar i Gävleborg – så här har vi gjort
1 Ny LTP , 4 april 2013 Direktiv och tidplan Dialogmöte ny LTP 4 april 2013.
Gemensam nämnd.
KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERBOTTENS LÄN
Regionala infrastrukturplaneringen Direktiven  Utveckling av länets transportinfrastruktur  Länsöverskridande och nationellt perspektiv förutsätts.
LÄNSTRAFIKENS FRAMTIDSGRUPP
Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västerbottens län
Samarbetsformer med regionen
Johan Sundqvist, Miljöchef
1 Om regionala systemanalyser Varför Viktiga principer Exempel på hur Önskvärda resultat DIALOG OM FRAMTIDENS TRANSPORTSYSTEM OCH INFRASTRUKTUR I VÄSTRA.
Det regionala och lokala självstyret
Uppdraget Kartlägga fakta – nuläge och historik
Kollektivtrafikbarometern 2013
Den kommersiella busstrafiken – En del av trafikförsörjningsprogrammet Magnus Forsberg – Så kan den kommersiella trafiken bidra till kollektivtrafikens.
Anropsstyrd trafik-Norrbotten
Leder en ny lokalförsörjnings-process till bättre nyckeltal?
Om funktionshindersrörelsens rätt att vara delaktig i beslutsfattandet… …för att skapa förutsättningar för människor med funktionsnedsättning att delta.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Ramavtal i offentlig upphandling Förbundsjurist Ulf Palm Sveriges Kommuner och Landsting.
Trafik- och samhälls-planeringsnämnden
Konkurrensutsättning – vilka möjligheter finns det?
Hur arbetar Västtrafik med Avtalsprocessen?
Upphandling av färjetrafik till Gotland Presentation av förfrågnings- underlaget Generaldirektör Gunnar Malm Trafikverket.
Presentation Södertörns rådslag
Ökad och säker cykling Kent Johansson Cyklingsutredningen Tylösandsseminariet 2012 Slutbetänkande oktober 2012.
Landstingsfullmäktiges program för mål, uppföljning och insyn för verksamhet som utförs av privata vårdgivare Syfte med programmet är att lyfta frågorna.
Ansvaret för den allmänna kollektivtrafiken i Västra Götaland.
Delfinansiering vid begränsat ansvar Staten kan gå in med finansiering när: Verksamhetsutövaren eller fastighetsägaren enligt skälighetsbedömning (10 kap)
Regionstyrelseuppdraget enligt kommunallagen
Färdtjänsten och tillgänglighetsarbete
Bakgrund Samhällsstöd till olika trafikformer såsom linjetrafik, färdtjänst, sjukresor och skolskjuts Olika lagar och olika organisationer Påverkar.
Region Norrland Kartläggning av kollektivtrafiken
Vem blir kollektivtrafikmyndighet? 4 regioner 8 landsting 6 samverkansorgan 3 kommunalförbund REGIONALA TRAFIKFÖRSÖRJNINGSPROGRAM.
Spelregler för det öppna marknadstillträdet Lars Bull Vd Värmlandstrafik AB
Presentation av årsbokslut för räkenskapsåret 2014
Avropsprocessen, del 1 Maria Gil, Enheten för IT-upphandling.
En tydlig, rättssäker och effektiv tillsyn Skr 2009/10:79 22 dec 2009
Trafikverkets roll och förväntningar på trafikförsörjnings- programmet Mats Bengtén.
Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborg Nuläge – beskriva utbudet Identifiera var brister finns utifrån ett basutbud och till/från tätorter Identifiera.
Kollektivtrafikbarometern 2014
Risker med förorenade områden i länet
Thomas Rehnström Sedan augusti 2008 har Kalmar län Sveriges renaste Kollektivtrafik 53%
Avdelning för strategisk samhällsplanering Kommunledningskontoret.
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Framtida va-organisation i Stockholmsregionen Vattentankar från EKO-VASK-Gruppen Vattentankar från EKO-VASK-Gruppen Strukturidén utgår från en relativt.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Vem och vad är beslutat i Ale kommun Samhällsbyggnadsnämnden Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige Beslutat att övertagandet gäller detaljplaner inom tätorterna.
Ramavtalet i korthet Elenergi 2016 (statliga myndigheter)
Dynamiskt inköpssystem för bränslepellets i korthet
Dalatrafik Bengt Benjaminsson.
BRT - Bus Rapid Transit & stadsmiljöavtal
Ledningar i kommunal mark & ”Utbyggnadslagen” Nätverket SAK 4 maj 2017
Ett nytt trafikförsörjningsprogram
Presentationens avskrift:

Ny kollektivtrafikmyndighet Teknik- och gatukontoret

Kommunalförbund mellan Landstinget och Norrbottens kommuner Förbundsdirektion som består av en representant från varje kommun och lika många från Landstinget Myndigheten tar över ansvaret för Länstrafiken i Norrbotten Kollektivtrafikmyndighetens organisation Teknik- och gatukontoret

Besluta och fastställa – Regionala trafikförsörjningsprogram – Allmän trafikplikt – Taxor för trafik med trafikplikt Myndighetens uppgift Teknik- och gatukontoret

Ta fram underlag till trafikförsörjningsprogram och allmän trafikplikt Tillgodose myndighetens markbehov för kollektivtrafikanläggningar Ansvara för stadstrafikens hållplatser och för drift och underhåll av kollektivtrafikanläggningar inom detaljplan och på det kommunala vägnätet Kommunens uppgift Teknik- och gatukontoret

Myndigheten kan besluta om lägre taxa i en viss kommun Myndigheten kan besluta att godkänna kommunala tillköp i begränsad omfattning och under en begränsad tid Myndigheten kan överlämna befogenhet att ingå avtal om allmän trafikplikt till ett aktiebolag eller en kommun Kommunen kan överlåta hela ansvaret för färdtjänst och riksfärdtjänst samt planering och upphandling av skolskjutsar till myndigheten Samarbete Teknik- och gatukontoret

Landstinget finansierar stomlinjenätet med buss och all persontågstrafik Kommunen finansierar inomkommunal kollektivtrafik; landsbygdstrafik, tätortstrafik och sjötrafik Finansiering Teknik- och gatukontoret