Vård- och omsorgscollege Kronoberg

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Samtal om Skapande skola Regionteatern Blekinge Kronoberg 14 februari
Advertisements

Vård och omsorgscollege Södra Norrland
Regionalt kompetensforum Utmaningen. Regionalt Kompetensforum Syfte Regionalt kompetensforum ska verka för att säkerställa kompetensförsörjningen i regionen.
Kompetensplattform Östergötland i tre delar
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Uppdraget: Enligt villkorsbrev för 2010 har Region Gävleborg av regeringen fått uppdraget att i Gävleborgs län etablera kompetens-plattformar för: ”Samverkan.
Vård- och omsorgscollege Nu på vår skola!. Verklig utbildning För viktigt jobb Där du behövs.
Kompetensförsörjningen lyft idag som en av de viktigaste faktorerna för tillväxt: •Att svårigheten att rekrytera kompetent personal är ett av de främsta.
G A S Tillgången till och utformningen av den gymnasiala utbildningen är en strategisk fråga som har betydelse för både tillväxtfrågor.
Teknikcollege Norrbotten
Föreningen Vård- och omsorgscollege
Vilka ansvarar ytterst för Vård och omsorgscollege i Sverige?
…är en samverkansform på nationell, regional och lokal nivå mellan arbetsliv inom vård och omsorg och utbildningsanordnare. Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Föreningen Vård- och omsorgscollege Styrelse SKL Kommunal Vårdföretagarna Kansli Nationella rådet Rådgivande funktion SKL Kommunal Vårdföretagarna Regionala.
Vård- och omsorgscollege Samarbetpartners: Sveriges Kommuner och Landsting, Kommunal, Vårdföretagarna, Arbetsgivarföreningen KFO och Pacta.
Kompetensförsörjningsstrategi södra Småland
Oavsett inställning, oavsett position påverkas vi av globaliseringen! Gränser rivs, länder blir regioner, tekniken skapar nya möjligheter, ungdomar har.
Kompetensförsörjning och kompetenssäkring Forum för inköp Anders Kron Johan Lundvall.
KOMPETENSFÖRSÖRJNING!
Organisationsmodell VOC GR
Ett aktivt medarbetarskap
Konstens Open Space 17 februari 2011 Ett strategiskt samtal om konstområdet i Kronobergs län En del av arbetet med Kulturplan Kronoberg
Vård- och Omsorgscollege (VO-College)
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Karin Wisén Staxler, Vård- och omsorgscollege
1 Validering Regional arbetsgrupp
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Vård- och omsorgscollege
Samarbetsaktörer & projekt Länets alla 12 kommuner Från ord till handling Energibalanser Energi- effektiviserings- strategier Klimat- och energistrategier.
Arbetsförmedlingen Norrbotten Landstinget 12 oktober Göran Nilsson Marknadschef.
Stora pensionsavgångar Bakgrund: risk för personalbrist i branschen Krav på mer kvalificerade kunskaper Åldrande befolkning.
Verksamhetsuppföljning. Årlig uppföljning av verksamheten Verksamhetsuppföljning Självskattning Regional Lokal om man vill.
1 Självvärdering av kvalitetskriterier - Halland.
Vård- och omsorgscollege Kalmar län
Verksamhetsplanering 2016 Vård- och omsorgscollege Örebro län 13.00Ekonomi: Peter Löfsäter 13.30Linda presenterar: bakgrund och nuläge kring våra regionala.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
Film ….
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
- Ett samverkanorgan för kompetensförsörjning inom vård och omsorg!
Regionalt perspektiv Aktuella frågor
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Modell för bättre matchning mellan utbud och efterfrågan
Regionalt perspektiv Aktuella frågor
Självvärdering av kvalitetskriterier-Sörmland
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Syftet Det övergripande syftet med Vård- och omsorgscollege är att bidra till att säkra kompetensförsörjningen av framtidens behov av kompetent och.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
kvalificerade kunskaper
Johanna Viberg Ordförande VO-college, Örebro län
Dagens program 13.00: Hej och välkommen
Välkommen till chefsdag i Vård och omsorgscollege
Fokus Yrkesutbildning VO
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Certifierad samverkan
Vård- och omsorgscollege organisation
...mellan arbetsliv och utbildning!
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Vård- och omsorgscollege organisation
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Välkomna till en workshop om språkutveckling
Regionala Vård- och omsorgscollege
Regionala Vård- och omsorgscollege
22 regionala VO-College 91 lokala VO-College 218 kommuner 19 regioner och landsting 90 privata verksamheter 140 gymnasieskolor 181 gymnasiala vuxenutbildningar.
Språkstöd KIVO-C Kvalitetssäkrad Inkludering Inom Vård och Omsorg Uppsala län –
Planeringsdag med lokal styrgrupp Karlskoga-Degerfors
Tanum
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Göteborgsregionens kompetensråd
Presentationens avskrift:

Vård- och omsorgscollege Kronoberg - Ett samarbete mellan utbildning och arbetsliv

Bakgrund Växande behov av vård- och omsorgspersonal på grund av: - stora pensionsavgångar - växande antal äldre Sjunkande intresse för utbildningarna, inte minst bland ungdomar

Vad är Vård- och omsorgscollege? En bred plattform för regional samverkan Ett sätt att säkra både kompetensförsörjning och kvalitet

Samarbetsparter Landstinget Kronoberg Linnéuniversitetet Regionförbundet södra Småland Alla kommuner i Kronobergs län Privata aktörer: Attendo Care, Växjö fria gymnasium och Lernia AB Arbetsförmedlingen Kommunal och Vårdförbundet

Organisationsschema

Certifieringsprocessen Nationella Rådets kvalitetskrav gäller –regionalt och lokalt Det regionala samverkansavtalet - februari 2012 Den regionala certifieringen - 4 maj 2012 Processledare anställs från hösten 2012 De lokala certifieringarna görs så fort som möjligt

Vad krävs nu? Att gå från ord till handling Förankring och delaktighet Lokala certifieringar och fördjupad samverkan Information och kommunikation

Tillsammans ser vi till att Arbetsgivaren får personal med hög kompetens som möter efterfrågan Den studerande får en modern och attraktiv utbildning som ger anställningsbarhet samt god grund för vidare studier Utbildarna kan erbjuda utbildningar som är anpassade till arbetslivet vilket leder till större söktryck Anställda inom yrkesområdet får möjlighet till kompetensutveckling och nya karriärvägar Vård- och omsorgstagaren får vård och omsorg med hög kvalitet Kronoberg blir en attraktiv region för vård och omsorg

http://www.ltkronoberg.se/vo-college