Ja jag tycker väl att alla utbildningar ska vara förankrade i en vetenskaplig grund, annars kan man väl lika gärna läsa en brevkurs inom ämnet, vi är ändå.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Olof Sundin, Fil dr Informationsstrategier och yrkesidentiteter - en studie av sjuksköterskors relation till fackinformation.
Advertisements

Talande böcker – läsande barn
Heart to Change – att leda förändringsarbete
Detta har du vetat länge…. Klicka för att gå vidare.
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Om att läsa på annat sätt Jenny Nilsson, TPB Äppelhyllor – en dag om specialmedier Göteborg
Källkritik.
Hundra röster från biblioteken
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Ebba Ruhe & Anneli Åström Biblioteksdagarna 25 maj 2007
Om ett ögonblick kommer du att inträda i en magisk värld...
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Välkommen Jag heter Bettan Källgren och arbetar här på Stodeneskolan som lärare i special-pedagogik. Jag har utbildat mig ”extra” i bl a Läsmetodik, alltså.
Patientenkät sommaren -13
Välkommen till kattens magiska värld
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Från bokmagasin till diversehandel
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Debattartiklar.
På tal om källor Magisteruppsats i biblioteks- och informationsvetenskap, BHS, Högskolan i Borås Ann-Louise Larsson En studie av lärarstudenters informationsanvändning.
Att tala för att övertyga
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
Affärssystem som en aktör Linda Askenäs Linköpings universitet.
Människor mellan raderna
En vetenskaplig rapport
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
källkritik, referenser, akademisk hederlighet
STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Te l e f o n v x l: F ax: w w w.s u b.s u.se Källkritik Värdera sanningshalt Bedöma trovärdighet.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
3 timmar om Constructive Alignment (CAL); Konstruktiv länkning
Del 1: Naturvetenskap s. 6-7
Stockholmsenkäten, 2014 Ekerö kommun Åk 9 Åk 2 (gymnasiet)
Flickors psykiska ohälsa
Debattera.
Cecilia Lundberg Projektkoordinator HHÅA, MEN tidigare assistent i miljöbiologi.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Tema: SJÄLVKÄNSLA Välkommen och presentation ca min
Färgelanda bibliotek Kvalitetssäkring Låntagarenkät.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
NÄKTERGALEN
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Argumenterande text.
Lotta Ekman-Johansson & Ingrid Faste. Den korta versionen  Påvisa behov  Väcka intresse  Ge lättillgänglig information.
Håkan Jönson Socialhögskolan i Lund
Jenny Samuelsson                                                                             Bibliotekschef på LTU.
STUDIETEKNIK INOM SOCIOLOGI
En grupp universitetslärares syn på studenters informationskompetens vid Linköpings universitet Ann-Katrin Perselli Kajsa Gustafsson Åman Linköpings Universitetsbibliotek.
Studenter som resurs - en modell för undervisning i informationssökning? Pablo Tapia Malmö högskola Bibliotek och IT.
SCHOOL OF HUMAN SCIENCES Värdepedagogiskt forskningsfält på HiK Utgår från den del av den pedagogiska praktiken som leder till att barn och unga utvecklar.
Varför inte bara Google?
Kapitel 2 sid S 75. Det liv man lever och den livsstil man väljer handlar mycket om hur stor motivation man har. Vissa vill motionera och röra på.
Vem är jag, Vem är du?.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Förmedling på webben. Vad tycker barnen? Hittar barn till våra lästips?
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Kunskaper i informationssökning hos studenter vid Högskolan i Borås Katharina Nordling Bibliotek & läranderesurser Högskolan i Borås
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
i högskolebiblioteket
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Att skriva vetenskapligt
Källkritik Plagiat Informationssökning Lästeknik Mindset.
Informationssökning SPP500
6. Hur påverkas politikerna?
MIK-projekt Grundlärarutbildningen
Presentationens avskrift:

Ja jag tycker väl att alla utbildningar ska vara förankrade i en vetenskaplig grund, annars kan man väl lika gärna läsa en brevkurs inom ämnet, vi är ändå här för att få en akademisk utbildning och visst att det kanske inte är vi själva som betalar för den, men lägger man ner tre år av sitt liv så vill man ju ändå få en riktig utbildning. Mötesplats Borås- Högskolan i Borås , Jenny Magnusson, Bibliotek och IT, Malmö högskola

ETT SAMARBETS- PROJEKT Ann-Britt Pramgård, Bibliotek & IT Ewa Stenberg, Bibliotek & IT Hanna Wilhelmsson, Bibliotek & IT Jenny Magnusson, Bibliotek & IT Pablo Tapia, Bibliotek & IT Claes Malmberg, Centrum för Akademiskt Lärarskap/LS

Bibliotekarier Studenter Lärare/ forskare HUR FÖRSTÅS FORSKNINGSANKNUTEN UTBILDNING AV STUDENTER, LÄRARE/FORSKARE OCH BIBLIOTEKARIER? HUR INTERAGERAR STUDENTER, LÄRARE/FORSKARE OCH BIBLIOTEKARIER I EN UTBILDNING PÅ VETENSKAPLIG GRUND? HUR KOMMER FORSKNINGS- ANKNYTNING TILL UTTRYCK I OLIKA AKTIVITETER?

MÖTEN I EN UTBILDNING PÅ VETENSKAPLIG GRUND * BIBLIOTEKSPRAKTIK * UNDERVISNINGSPRAKTIK * FORSKNINGSPRAKTIK

MÖTEN MELLAN LÄRARE OCH BIBLIOTEKARIER Ibland känns det som om man tjatar. Får jag komma och sitta hos er? Får jag lyssna? Kan vi göra en progresionsplan? (B2) Och precis som vi säger att ’gå till biblioteket om ni inte hittar, fråga en bibliotekarie’ och så litar vi på att studenterna gör det, men vi vet inte vad som händer sen. (P1)

MÖTEN MELLAN STUDENTER OCH BIBLIOTEKARIER ja, det kan man få ganska ofta i disken också. ’Jag ska skriva en samhällsvetenskaplig artikel om våld i hemmet i nära relationer, vilken teori tycker du jag ska använda?’ Man blir ett frågetecken. Det är ju typiskt en sådan grej som en handledare ska hjälpa till med. Många studenter tror att vi har ämneskunskaper som vi inte har. Det är ett elände. De tycker vi är så duktiga. (B3)

MÖTEN MELLAN STUDENTER, LÄRARE OCH BIBLIOTEKARIER Jag tycker att det kan vara helt ok att välja en artikel om man kan motivera varför man har valt den. Men vissa lärare verkar vara så strikt inriktade på att det ska vara en avhandling eller att det ska vara… och studenterna lär sig inte heller att bedöma texter på det sättet. Det känns väldigt fyrkantigt. För mig är inte informationssökning så fyrkantigt. Men det är svårt ibland att avgöra vilka tidskrifter studenterna får använda och inte använda (B3)

GRÄNSÖVERSKRIDANDE ARBETE Hur kan bibliotekarier och lärare arbeta gränsöverskridande? Vilka strategier kan lärare och bibliotekarier använda sig av för att interagera väl i en utbildning på vetenskaplig grund? Vilka boundary objects, förutom progressionsplaner och studenters uppgifter, finns som kan underlätta det gränsöverskridande samarbetet mellan lärare och bibliotekarier?

TACK… Rapporten finns här: Kontakt: