Uppföljning av det lokala BUS- arbetet 2014 Den lokala strukturen för samverkan kring barn i behov av särskilt stöd Länets gemensamma SIP, Samordnad individuell.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
23 april 2014 Om Arenasamverkan i GGVV
Överenskommelse om psykisk ohälsa 2013
Samordningsprojekt att utveckla en strukturerad samverkan mellan socialförvaltningen och utbildningsförvaltningen. Mål: Utveckla en effektivare och mer.
Psykisk ohälsa – överenskommelse 2014 mellan staten och SKL
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
KIA - Göteborgs Stad Utbildningsförvaltningen har registeransvar
Partille Kommun 2012 Ingegerd Winqvist
Vad man kan få ut av statistik över alumnerna - några exempel
en intervjuundersökning
TRIS En struktur/organisation för rehabiliteringssamverkan i Sörmland. Utvecklad sedan Fullt implementerad i ordinarie verksamhet från Landstinget,
META 2013 Mottagande och etablering av nyanlända – Enkätundersökning riktad till Sveriges samtliga kommuner Metod: Webbenkät Svarsperiod: 15 okt–29.
Samordnad individuell plan
Uppdraget Kartläggning av målgruppen och närståendes situation
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hemtjänst Centrum (minst 7 svarande) Hemtjänst.
Kunskap till praktik – utveckling av missbruks- och beroendevården - lägesbeskrivning Regionförbunden
Exempel på analys och handlingsplan
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
Överenskommelse 2013 Psykisk ohälsa
Behov av habilitering och rehabilitering
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Karlskrona Hemtjänst.
Så planerar och samverkar vi bättre för våra mest sjuka äldre
LÄNSLEDNING VÄLFÄRD Presentationen ger en bild av:
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Hammarö Särskilt boende.
Energi- och klimatseminariet uppföljning 2014 Kerstin Angberg-Morgården, 11 juni 2014 Energisamordnare på Länsstyrelsen Dalarna.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
KOMMUNIKATIONSPLAN – Psynk – skarpt läge 2014
Uppföljning av implementering av Handlingsplan ökad patient-/brukarmedverkan
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Samordnad individuell plan (SIP)
Samordnad Individuell Plan
Överenskommelse om samordning kring barn
MEDDIX Webbaserat IT-stöd vid samordnad vårdplanering och informationsöverföring mellan huvudmän.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014 Stödboende Södermalm stadsdel.
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
Inventering av personer med psykiska funktionshinder i Halland 2015 Bakgrund Kommunerna ska enligt 5 kap. 8§ socialtjänstlagen göra sig väl förtrogen med.
Samordnad Individuell Plan
Välkomna!.
21 kommuner har lokala BUS-grupper och fyra håller på att bilda; Nykvarn, Salem, Södertälje och Sigtuna Stockholm stad redovisas separat.
Södra Länsdelsgruppen 29 april Återinskrivning Örebro Län Grundkrav 4 av 6 månader lägre än 2013 Andel oplanerade återinskrivna minskade totalt.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Samverkan – stöd och utmaning Trollhättan Susanne Rolfner Suvanto - SKL.
Webbenkäter År 2009 och Om webbenkäterna  Började användas 2007 Postop 8v och 1år nov 2007 Hälsodeklaration mars 2008  25 av 44 kliniker använde.
Uppdragsredovisning. Samverkan kommun och Arbetsförmedlingen  Dialog pågår. Nytt möte planerat till september Ensamkommande barn  Erbjuder tjänster.
SOSFS 2008:20 Samordning av insatser för habilitering och rehabilitering genom upprättande av samordningsplan/individuell plan Författningen har kommit.
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
(B) Lokal samverkan. Frågans lydelse: ’Har kommunen en lokal överenskommelse (LÖK) med Arbetsförmedlingen för 2014 om insatser för nyanlända som omfattas.
Information om VästBus/SIP till nyanställda. Skaraborgs Sjukhus Aktivitetsplan Genomförandeplan Vårdplan Handlingsprogram MVC & BVC HABILITERINGEN BUP.
Välkommen!. Sen sommaren 2012 finns en övergripande överenskommelse BUS Gotland för arbetet med barn och unga i behov av särskilt.
SIP - ett makalöst samverkansverktyg!. Vad är en SIP ? Varför behövs en SIP ? Vem kan ta initiativ till en SIP ? Hur går SIP-arbetet till?
Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Kultur- och fritidsförvaltningen och.
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Hemsjukvårdsavtalet Specialiserade vården/Slutenvård
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Inriktnings- och samordningsfunktion på lokal nivå
Presentationens avskrift:

Uppföljning av det lokala BUS- arbetet 2014 Den lokala strukturen för samverkan kring barn i behov av särskilt stöd Länets gemensamma SIP, Samordnad individuell plan för barn Länets gemensamma överenskommelse kring samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Länets gemensamma avvikelserapportering för BUS

Metod och svar  Webbenkät till kontaktpersonen för den lokala BUS-gruppen den 14 mars. Sista svarsdag var den 9 maj, svarstiden var nästan två månader  Varje lokal BUS-grupp ombads att svara gemensamt och skicka in ett svar  Det är 31 svar på enkäten som omfattar 24 kommuner och 14 stadsdelar  Vaxholm besvarade inte enkäten men har meddelat att det finns en lokal BUS- grupp i kommunen  I 17 svar har representanter från både kommunen och landstinget deltagit  I tolv svar har enbart representanter från kommunen deltagit  Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista håller på att bilda en lokal BUS-grupp men ingår i redovisningen  Från Danderyd kom två svar, ett från kommunen och ett från landstinget

31 lokala BUS-grupper i länet – i alla kommuner och stadsdelar

Verksamheter som ingår i respektive BUS-grupp

Enligt BUS-överenskommelsen ska den lokala BUS- gruppen ta beslut om att ta fram lokala överenskommelser och rutiner för att främja samverkan mellan huvudmännen. Lokala överenskommelser i tjugo lokala bus-grupper

Kommentar Det är positivt att alla kommuner och stadsdelar nu ingår i en lokal BUS-grupp, förra året saknades det i fem kommuner och tre stadsdelar. Det är också positivt att så många lokala BUS-grupper har arbetat fram lokala överenskommelser för samverkan och att övriga håller på med arbetet. De lokala överenskommelserna är viktiga för att få en hållbar och fungerande samverkan. BUSSAM kommer att fortsätta uppföljningen av de lokala överenskommelserna. I tolv av de lokala BUS-grupperna, ca 40 procent, är det enbart representanter från kommunen som svarat på enkäten. En orsak kan vara att de inte hittat en gemensam tid för att besvara enkäten tillsammans.

Hög kunskap om att det finns en mall för SIP för barn i länet Känner ni i lokala BUS-gruppen till att det finns en mall i länet för SIP för barn? Hur anser ni att SIP-mallen för barn fungerar?

Kommentar Det är positivt att många känner till att det finns en mall för SIP för barn. Men en tredje­del av svaren har kryssat för ”vet ej” på frågan hur SIP-mallen fungerar och skrivit att de ännu inte har börjat använda den. Sju av svaren innehåller synpunkter på att SIP-mallen borde förenklas. BUSSAM följer upp hur BUS-grupperna anser att SIP-mallen fungerar vid nästa BUS-uppföljning 2015.

Hög kunskap om att det finns en överenskommelse om rehab/hab men som få använder Känner ni i lokala BUS-gruppen till att det finns en överenskommelse om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering mellan kommunerna och landstinget? Enligt överenskommelsen ska det finnas lokala rutiner för samordning av insatserna. Har ni tagit fram sådana lokala rutiner?

Enligt överenskommelsen ska det utses en samordningssansvarig person. Utser ni idag en sådan person för barn under 18 år?

Kommentar Det är positivt att de flesta BUS-grupper känner till att överenskommelsen om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering finns. Men det är få lokala BUS-grupper som arbetat fram rutiner och som utser en samordningsansvarig person. Det kan vara tveksamt om det verkligen behövs lokala rutiner eftersom det handlar om så få barn och om parterna kan enas ändå. Då överenskommelsen skrevs fanns inte SIP i lagstiftningen och numera kanske SIP används istället, som det stod i ett av svaren. Men behovet av en samordningsansvarig person är särskilt stort för målgruppen. BUSSAM fortsätter att följa upp antalet utsedda samordningsansvariga personer.

Hög kunskap om att det finns ett system för avvikelserapportering i länet men som få använder Känner ni i den lokala BUS-gruppen till att det finns ett system för avvikelserapportering i länet? Hur anser ni att avvikelserapporterna fungerar?

Kommentar Det är positivt att så många känner till att det finns ett system för avvikelserapportering. Några tycker att det fungerar bra medan de flesta svarar att de inte vet. Orsaken är förmodligen är att de inte skrivit någon avvikelserapport. Sedan 1 jan 2013 har tio kopior på avvikelserapporter skickats till BUS-sekretariatet.