Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
First Class Arken - Introduktionskurs
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Anneli och Christians Datorskola
Snapchat.
Solanderskolan presenterar
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Välkommen till internet för nybörjare
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
Nu projekterar vi bredband via fiber till Långgatan 14-22, Lenhovda
E-post juni 2013.
Betaltjänster E-legitimation Juni 2013.
Flexicon – Din systempartner
Internet Den som söker han finner. Internetkunskap (Ingela Ek) Fem vägar till en hemsida 1. Given adress 2. Hämta en adress från dina favoriter 3. Använda.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Internet Explorer Browser - läsare
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Webbanmälan till högskolestudier vt 2015
Källkritik på Internet
Utbildningswebben Lär dig mer. Hitta och registrera dig till en utbildning Utbildningswebben är din startpunkt när du vill utbilda dig. Här finns verktyget.
Göra en enkel webbsida med word
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta, leta på din sida.
Information till IT-designs programstudenter
INFORMATIONSHANTERING Tips & råd av Anna Maria & Joakim
Grundkurs i Internetsökning
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Gävle Centrumsamverkan QR-utbildning. Möjligheterna med QR.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
Övning 1 Grundtjänster vid ÖHs datanät. Innehåll Under övningen skall du lära dig att Under övningen skall du lära dig att –Byta lösenord –Använda de.
Källor! Hur gör man egentligen?
Att skapa en anmälningsblankett.
Så här söker du kurser på Svenska Matte Företagsekonomi Spanska Historia Biologi Religion Affärsjuridik Entreprenörskap Sociologi Samhällskunskap Fysik.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Informationssökningsprocessen:
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Hur man beställer produkter och blir lojal kund..
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Uppdaterad januari 2015 Webbanmälan till högskolestudier ht 2015 Material för studie- och yrkesvägledare.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Källkritik på Internet
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Version 1.0 För att komma vidare klicka var som helst i bilden. Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta på din sida upp.
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
Network Services (Nätverkstjänster) Client/Servers And Their Interaction (Client/Server och deras interaktion)

Snabbreferens till © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Lync Web App Anslut till ett Lync-möte med ljudet på datorn Om du inte har Lync 2013 kan.
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
William Sandqvist PIC-programmeringsmiljön i skolan Datorerna i skolans labsalar är centralt underhållna. Du har inte rättigheter att installera.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Version 1.0 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen som visas nedan och klicka på den. För att komma vidare.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Datorhjälp i Släktforskningen
Datorkommunikation Lektion 8 Mahmud Al Hakim
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Internet Historia: 1964 Kommunikationsystem för försvaret (USA)
LATHUND BLODOMLOPPET 2017 Gå in på
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Presentationens avskrift:

Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN

TCP/IP-protokollet (Transfer Control Protocol/Internet Protocol) HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) FTP (File Transfer Protocol) SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) Datorspråk 182.QRZN

IP-nummer (datornummer) DNS (Domain Name System) Varje dator har en identitet Varje del av ett namn har betydelse: Följande kan utläsas: http = Hyper Text Transfer Protocol, www = en dator som innehåller webbsidor, 182qrzn = domän och se = toppdomän (Sverige) bilder = mappen som datafilen (sidan) ligger i och 1avd.gif = datafilens namn och typ 182.QRZN

Uppkopplingar 1. Uppringd förbindelse a)Modem (56 kbps) b)ISDN ( kbps) 2. Fast förbindelse a)Kabel (500 kbps – 10 Mbps) b)Optisk kabel, LAN: (10 Mbps-500 Mbps) 182.QRZN

Vad gör man på Internet? 1.Hämtar information 2.Kommunicerar a)E-post b)Nyhetsgrupper, diskussionsgrupper, chat c)Internettelefoni d)Bildkonferens 3.Filöverföring 4.Terminaluppkoppling eller fjärrinloggning 182.QRZN

ÖVNINGAR Leta information 1. Vi letar efter information om 182.QRZN. Börja med att gå till sidan för ett bra sökprogram på Internet, t ex Skriv in 182.QRZN på söklinjen. Tryck på Google-sökning. 2. Vi söker efter adress och telefonnummer till Kjell Boman i Halmstad. Börja med att gå till sidan där telefonkatalogen för hela landet finns, Markera Privatpersoner. Skriv in Kjell på förnamn, Boman på efternamn och Halmstad på Postort. Tryck SÖK. 3.Kontrollera om det finns några uppgifter om dig själv på Internet. Börja med att gå till sidan för ett bra sökprogram på Internet, t ex Skriv in ditt eget namn. Tryck på Google-sökning QRZN

Du skall först registrera dig som användare i Yahoo. Tryck därför Sign up. 1. Nu får du en hel sida att fylla i. Gör det! Observera att ditt Yahoo ID är viktigt, det kommer senare att synas överallt du finns, bland annat i din e-postadress (om du väljer att ha en sådan på Yahoo). Välj något som kan identifiera dig på ett enkelt sätt, t ex "charlieboman". När det gäller Password så ta något du lätt kommer ihåg, t ex ett telefonnummer kombinerat med ett namn "130202margret", som du ändå måste komma ihåg! När du fyllt i allt, tryck Submit this form. 2. Nu får du upp villkoren för användandet av Yahoo. Läs igenom och acceptera längst ner. 3. Du kommer nu till Registrera ditt konto. Läs igenom, klicka bort markeringen ”Yes, personalize my browser with Yahoo! Companion toolbar”. Tryck sedan Continue to Yahoo. Du har nu registrerat dig i Yahoo. Du måste nu vänta tills ett e-postmeddelande skickas till dig som du kvitterar enligt instruktion i meddelandet. Sedan är du full medlem i Yahoo. 182.QRZN 2. Anslut dig till kursens informationsgrupp Leta upp kursens grupp, Längst ut till höger kan du få information om hur gruppen fungerar. Är du en ny användare, tryck Sign up. Är du redan en registrerad användare i Yahoo, tryck Sign in.

Du måste sedan anmäla dig till gruppen (precis som du kan anmäla dig till andra grupper på Yahoo eller skapa en egen ny grupp) Gå nu tillbaka till kursens grupp, Eftersom du är en användare i Yahoo trycker du nu Join This Group och anmäler dig till gruppen genom att verifiera din e-postadress. Du blir inte ansluten till gruppen direkt utan nu går en förfrågan till de som håller i gruppen (Squattis, GA och Webmaster) om de kan släppa in dig (detta beror på att vi har en sluten grupp) Efter ett tag får du ett svar att du är välkommen i gruppen. Om vi inte kan identifiera dig som person via ditt Yahoo ID och din e- postadress kommer vi att skicka ett e-postmeddelande och fråga vem du är. Nu kan du gå in i gruppen. Kom ihåg att du måste logga in med ditt Yahoo-ID och password varje gång för att kunna ta del av informationen på sidan. 182.QRZN