Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Så här söker du kurser på Svenska Matte Företagsekonomi Spanska Historia Biologi Religion Affärsjuridik Entreprenörskap Sociologi Samhällskunskap Fysik.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Så här söker du kurser på Svenska Matte Företagsekonomi Spanska Historia Biologi Religion Affärsjuridik Entreprenörskap Sociologi Samhällskunskap Fysik."— Presentationens avskrift:

1 Så här söker du kurser på Svenska Matte Företagsekonomi Spanska Historia Biologi Religion Affärsjuridik Entreprenörskap Sociologi Samhällskunskap Fysik Kemi Filosofi Psykologi Tyska Engelska Kommunikation Ledarskap Personaladministration Redovisning Träningslära

2 I den här guiden går vi igenom hur du söker kurser här på Primrose. Det är enkelt! Lärcentrum är de som har hand om ansökningarna. Dit ska du vända om du vill ha hjälp med din ansökan. De kan också svara på frågor om vilka kurser du behöver för olika behörigheter till högskola etc. Från med 1 juli 2012 har alla gymnasiekurser bytts ut. Istället för t.ex. svenska a eller matematik b finns det nu svenska 1 och matematik 2 osv. Lärcentrum kan hjälpa dig med vilka nya kurser som motsvarar de gamla så att du söker rätt kurser. Vi på Primrose hjälper också till så gott vi kan. För att söka kurser behöver du en dator med internetuppkoppling och en e-postadress. Kontaktuppgifter till Lärcentrum och Primrose finns i slutet av guiden.

3 Det första du ska göra är att knappa in adressen nedan i din webbläsare

4 Du kommer då till Lärcentrums hemsida för webbansökan. Om du redan har ett konto loggar du in med det. Annars klickar du här för att skapa ett konto!

5 Knappa in dina uppgifter och…

6 …klicka i rutan och tryck sedan på ”Spara”

7 Klicka här för att börja söka efter kurser som du vill läsa

8 Då kommer du till kurskatalogen. Knappa in vilken kurs du söker efter. Jag vill läsa företagsekonomi.

9 Sökresultaten dyker upp.

10 Står det ”VPR” under skola är det Primrose.

11 Klickar du här får du mer information om kursen.

12 Tryck här för att lägga till den kurs du vill läsa.

13 Du kommer då till denna sida där du får knappa in när du vill börja studera och under hur många veckor du vill läsa kursen.

14 Heltidsstudier innebär att du läser en kurs som är på 100 poäng på fem veckor och en kurs på 50 poäng på två veckor. Om du vill läsa på halvfart dubblerar du antalet veckor. Ska du läsa flera kurser rekommenderar vi på Primrose att du har samma start- och slutdatum på alla kurser. Exempel: Du ska läsa två kurser som båda är på 100 poäng. Alternativ ett är att du sätter samma startdatum för båda kurserna, t.ex. 2013-03-18. Eftersom du studerar på heltid blir då slutdatumet 2013-05-24 för båda kurserna. Du läser kurserna samtidigt och får då tio veckor dig. Det andra alternativet är att först läsa en kurs på fem veckor och sen den andra på fem veckor. Av erfarenhet vet vi dock att det kan vara stressande och svårt att hinna med en 100-poängskurs på fem veckor. Därför rekommenderar det första alternativet.

15 Jag sätter startdatumet till den 18 mars och låter antalet veckor stå oförändrat eftersom jag vill studera på heltid. Tryck på ”Spara” när du är klar.

16 Nu finns kursen som jag la till, Företagsekonomi 1, i min Kurskorg.

17 Om du är klar med din ansökan trycker du på ”Vidare till ansökan”

18 Men du kan också söka efter och lägga till fler kurser. Jag vill lägga till Biologi 2.

19 Efter att jag lagt till kursen Biologi 2 på samma sätt som den första kursen ser min kurskorg ut så här. Nu har jag lagt till de kurser jag vill läsa så jag klickar på ”Vidare till ansökan”

20 Nästa steg är att prioritera dina kursval och fylla i kursmål för dina studier.

21 Den kurs jag helst vill läsa är Biologi 2 så jag flyttar upp den genom att använda pilarna.

22 Nu är Biologi 2 placerad högst upp. Sen lägger jag till mina kursmål.

23 Spara dina uppgifter…

24 …och klicka dig vidare!

25 Här kan du fylla i e-postadress och telefonnummer om du inte gjorde det tidigare. Notera att e-post är obligatoriskt. Har du ingen e- postadress kan du skaffa en gratis på flera ställen på nätet. När du är färdig klickar du dig vidare ExempelExempelsson

26 Här fyller du i hur Lärcentrum får tillgång till dina betyg. Om du har scannat in dina betyg bifogar du dem här. Vill du ha hjälp med att scanna in dina betyg kan du vända dig till Lärcentrum eller till oss på Primrose.

27 Jag har scannat in mina betyg. Så jag väljer det i listan… …och bifogar filen. Du kan bifoga flera filer.

28 Glöm inte att spara! Klicka dig sedan vidare till nästa steg.

29 Här fyller du i huvudmålet med dina studier. Notera att Lärcentrum uppmuntrar dig att med egna ord beskriva ditt mål även om det är en Gymnasieexamen.

30 Jag ska in på en högskoleutbildning och behöver då kursen Biologi 2. Så jag kryssar i annat mål och skriver vilket mål jag har med studierna. Sen sparar jag uppgifterna.

31 Sen får du fylla i några uppgifter om när du beräknar vara klart med ditt mål. Jag siktar på att bli klar i juni 2013. Kom ihåg att spara!

32 Nu är det dags att fylla i din utbildnings- och yrkesbakgrund. Men det är bara utbildningsbakgrunden som är obligatorisk.

33 Jag börjar med att lägga till min utbildningsbakgrund.

34 Kom ihåg att spara varje utbildning du lägger till.

35 Jag lägger sen till min yrkesbakgrund på samma sätt.

36 Sparat och klart!

37 Sen ska du fylla i din studietakt. Som du ser motsvarar heltidstudier 20 poäng per vecka. Jag vill studera heltid. Spara…

38 …och gå vidare

39 Här fyller du i om vill söka studiemedel från CSN.

40 Det vill jag. Så jag klickar i rutan, sparar och går vidare!

41 Fyll i din ställning på arbetsmarknaden och gå vidare.

42 Nu återstår det bara att kontrollera dina uppgifter.

43 Klicka i rutan efter att du kontrollerat att uppgifterna stämmer och…

44 …skicka sen iväg din ansökan!

45 Vänta…..

46 Tills en vacker dag…

47 Här är några ställen där du enkelt kan skaffa en gratis e-postadress! Gmail Yahoo! Mail Spray Mail Speedmail mail.com mail.google.com/?hl=sv se.mail.yahoo.com www.spray.se/mail www.speedmail.com www.mail.com

48 www.larcentrum.se/oestersund Informationstorget: 063-14 42 21 (knappval 1) larcentrum@ostersund.se Studievägledning: 063-14 42 21 (knappval 2) larcentrum@ostersund.se Biblioteket: 063-14 34 86, bibliotek.larcentrum@ostersund.se www.primrose.se Allmän information: 063-15 05 40 info@primrose.se För direktnummer till utbildare: Se vår hemsida Kontaktuppgifter


Ladda ner ppt "Så här söker du kurser på Svenska Matte Företagsekonomi Spanska Historia Biologi Religion Affärsjuridik Entreprenörskap Sociologi Samhällskunskap Fysik."

Liknande presentationer


Google-annonser