Läsa Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosalitteratur med (…) flyt genom att (…) välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag. Genom.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Advertisements

KONJUNKTIONER.
Det är viktigt att se till elevens hela skoldag, att lärmiljön är utformad så att de som behöver, kan använda alternativa verktyg i det vardagliga arbetet.
Samtala om böcker.
Välkommen till föräldramöte åk 4-6
- en positiv och realistisk självbild
E C A Du ska kunna läsa boken Ondskan med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategi. Du ska kunna göra en enkel.
En Modern Saga Grodkonungen.
UPPLYSNINGSTIDEN Under 1700-talet skulle människan i Europa använda sitt förnuft Människorna skulle använda vetenskapliga metoder istället för t ex Bibeln.
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Att träna Läsförståelse
Att utveckla barns förståelse med hjälp av återberättande
Svenska som andraspråk
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma
Pronomen.
Välkommen till Ungdomssamling!
UPPLYSNINGEN.
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
Det va en gång en katt och hund del 1
- Hur vet vi om vi har lyckats?
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
ATT VARA EN DUKTIG LÄSARE
Romantiken 1760 – 1840.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Bildspel som användes på nätverksträffen 24/11
Testbild…. Bild 10 testbild… Bild 11 testbild… Bild 12.
1. Uppgiften presenteras
Hur gör du för att förstå en text?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Lässtrategier Att använda lässtrategier innebär att få mentala verktyg för att förstå en text. Lässtrategier är riktade handlingar som utförs medvetet.
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
SIM TEAM.
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Berättelser – det stora nordiska kriget Fånge. Hela dagen hade vi stridit vid Poltava. Ryssarna gjorde anfall på anfall mot våra ställningar. Krutröken.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Hur man lär sig saker på bästa sätt!
Lässtrategier Att läsa på olika sätt.
Bedömning av skönlitterär läsförståelse
Tips - vad ska du tänka på när du svarar på läsfrågorna?
Debattartikel.
Det va en gång en katt och hund del 1
Upplysningen Daniel Defoe
Utveckla skrivandet.
Vad blir bedömt? Läsa Läsa Visa läsförståelse, göra sammanfattningar, diskutera budskap och se kopplingar till samtid. Skriva Skriva Skriva olika texter.
Riktad skrivning Varför jobbar vi med läsförståelse- medhjälparna (tror du)? Skriv rubrik och svar tills jag säger stopp, sen läser ni upp vad ni har skrivit.
Lässtrategier. 1. Före läsningen- strategier 1.1 Sätt upp mål med läsningen.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Exempel på skriftligt omdöme
Strategier för läsförståelse
Elev loggbok.
BETYG Hur? Vad? Varför?. Varför? För att riksdagen har bestämt det! (Men det finns fler anledningar…)
eller vad den också kallas: cykeln för undervisning och lärande
- Hon läser så bra, snabbt och med flyt. - Nu läser han kapitelböcker själv, så nu behöver vi inte högläsa längre. Vad är egentligen läsning?
”The single most important activity for building the knowledge required for eventual success in reading is reading aloud to children.” National Academy.
Elever läser. Luke och Freebody Kodknäckande praktiken – förstå samband mellan talade ljud och skrivna symboler. Textdeltagande – semantisk förståelse,
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Att läsa och förstå.
3C Välkomna!. Information O Vad är 3C? O Kursplan O Planering O Individanpassning.
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Måndag den 5 februari 2018.
3 faser och 19 punkter Avsnitt 3
Argumenterande text.
Presentationens avskrift:

Läsa Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosalitteratur med (…) flyt genom att (…) välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag. Genom att göra (…) sammanfattningar av olika texters innehåll med (…) koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven (…) läsförståelse. -ur Kunskapskraven för svenska i Lgr 11

LÄSFÖRSTÅELSE Läsflyt ordbilder Ordförråd utökas genom att gissa Lässtrategier varför man läser Motivation ens egen inställning

LÄSFÖRSTÅELSE läsflyt ordförråd lässtrategier motivation

Snigel Kamrat Klänning

mördarsnigelfälla

hästhoppningsveteran

vänsterbacksposition

motorkapacitet

pälsdjursallergi

ledighetsansökansblankettsunderskriftsförfalskning

Hur blir man bättre på ridning på fotboll på innebandy eller på att meka med bilar???

Hur blir man bättre på att läsa? Man läser i skolan Man läser hemma

Ordförråd Jag trodde att Varamobadet i Motala skulle vara pyttelitet, men det var gigantiskt. Mia sade att hon missade målet med en hårsmån, men bollen var inte ens i närheten…

Lässtrategier Sökläsning Översiktsläsning Djupläsning

Sökläsning Författaren Daniel Defoe var en mångsysslare. Han var hemlig agent och affärsman. Han startade ett eget tegelbruk och skrev massor av tidningsartiklar. Han satt i fängelse och författade cirka 500 böcker. När han var cirka 60 år skrev han den roman som han är mest känd för Robinson Crusoe.

Översiktsläsning Författaren Daniel Defoe var en mångsysslare. Han var hemlig agent och affärsman. Han startade ett eget tegelbruk och skrev massor av tidningsartiklar. Han satt i fängelse och författade cirka 500 böcker. När han var cirka 60 år skrev han den roman som han är mest känd för Robinson Crusoe.

Djupläsning Författaren Daniel Defoe var en mångsysslare. Han var hemlig agent och affärsman. Han startade ett eget tegelbruk och skrev massor av tidningsartiklar. Han satt i fängelse och författade cirka 500 böcker. När han var cirka 60 år skrev han den roman som han är mest känd för Robinson Crusoe.

Att läsa mellan raderna Håll dig borta från min kille, väste Tess i örat på mig…. Jag gör inte om det, hulkade Nisse till det tuffa gänget som omringade honom.

Motivation att hitta sin egen inre vilja Motivation att hitta sin egen inre vilja. Att känna/ha en förståelse för att det är bra att läsa/ träna/ äta rätt/ sova tillräckligt.

Mot biblioteket