Jordens försvunna skatter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Elsa Beskow.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Reaktionen vid små skärsår
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Vem bestämmer - du eller chefen?
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Muntliga nationella prov i svenska
Hans och Greta.
Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Nästan nakna, Så grymt skönt Serie av Mårten Melin Måns är sjukt kär i Emma. Han vet vad han vill, han.
Svenska som andraspråk
Pronomen.
Åk 9 - året då det händer -.
Fladdermöss Av Bengt-Erik Engholm Fladdermöss finns överallt men de är hemliga och spännande. Det finns superhjältar som klär ut sig till fladdermöss.
Hur du skriver en bra historia
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Ta Dig tid….
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Varje dag försvinner flera personer…
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Luncha och lär! hjälpverb.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Fina kojan Av Helena Bross Axel och Omar hittar bräder som någon slängt. Axel säger att de ska bygga en koja. Kojan blir jätte bra. Det finns en arg tant.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Marcus berättar lite om sig själv
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Fyrvaktarens kepp Av Britt Engdal Viktor blir retad, han springer till fyren. Dörren är öppen. Han ser fyrvaktarens käpp. Viktor blir nyfiken på den gamla.
Hinduism  Åk 6 1.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Luncha & lär! Tänka, tycka eller tro?.
Den magiska dörren.
Den magiska dörren.
Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Du och jag Av Katarina von Bredow
strumpmanen och superhjältarna Författare av Dan och Lotta höjen. Bilder Ingela p Arrhenius. Strumpmannen är en superhjälte han redar folk.Nästan.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Uppstart projekt oktober 2014
Vad äter du monster? Av Jens Peter de Pedro och Lotta Geffenblad Vad äter trädgårdsmonstret, sjömonstret, himmelmonstret, skrotmonstret, garderobsmonstret.
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
Det va en gång en katt och hund del 1
Ledtråd: Världens starkaste björn
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
AV: Nell, Hugo och Rebecka
Krinstendomen.
Av: Erik, Ellen och Julia B
Judendomen Emmy Hanna Nathalie.
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Ta Dig tid….
PÅ VECKOSLUTET... DET KÄNNS... TILLSAMMANS MED...
Presentationens avskrift:

Jordens försvunna skatter Av Jens Hansegård När och hur fann man Inka-guldet? Var ligger Kokosön och vad fanns det för skatt där? Vad fann man för skatt i Herihors gravkammare? Var är Djingis Khans skatt? Var ligger sjörövare Svartskäggs skatt? Allt finns att läsa i denna lättlästa fakta bok.

Lilla Krokodil vill inte! Av Birde Poulsen Lilla krokodil vill inte bli passad, han gråter. Stora och lilla isbjörn försöker trösta honom. De gör en snögrotta lilla krokodil hjälper till, sen vill han inte gå hem.

Lilla krokodil får en vän Av Birde Poulsen Lilla krokodil får leka med lilla isbjörnen, de klättrar i träd. Lilla krokodil biter lilla isbjörn så han trillar ner. Aj, aj, det var inte snällt, men sen busar lilla isbjörn.

Cirkusloppor på luffen Av Lena Sjöberg Lopporna kom till Spanien för fem år sedan och nu vill de ha ett hem. De får akta sig för skor och sprickor på vägen. Lopporna bor med en myra bakom kyrkan. De tränar varje förmiddag för att upprtäda på cirkus.

Hugo- Elak, blodtörstig och jättefarlig? Av Mia Nilsson Det farligaste djuret är Hugo säger ryktet. Hugo var från början en cirkusartist som var mycket berömd, men de andra djuren knuffade honom av cirkuståget. Han är snäll, bakar, städar och stickat. Mest saknar han någon som kommer och hälsar på. Men alla de andra djuren är rädda för Hugo.

Rödluvan och vargen Återberättad av Bennet Ford Rödluvan ska gå till sin sjuka mormor med nybakta kakor från mamma. Hon fick inte söla på vägen och inte tala med någon främling. Men då kom vargen smygande ur skogen.

Vampyrernas bal Av Martin Widmark 12 boken om Nelly Rapp. Det är presidentval hos vampyrerna. Det står mellan Elena som kräver fritt blod åt alla och Rauf som vill att de håller till bland skuggorna för att kunna skapa ett bättre vampyrliv tillsammans.

Mitzi i mitten Av Mårten Sandén Mamma och pappa för liv hemma hela tiden, skratt, dans, musik och bråk. Mitzi tycker om när det är tyst, som när hon spelar schack med farfar. En dag blir mamma och pappa så osams att de inte kan bli sams igen. Då rycker farfar in.

Toro! Toro! Av Michael Morpurgo Antonio bor i Andalusien. De föder upp tjurar och Antonios bäste vän är den svarta tjurkalven Paco. När han förstår att Paco är tänkt för tjurfäktning, bestämmer han sig för att rädda Paco.

Cirkusdeckarna och äppelmysteriet Av Dan Höjer Cirkus publiken häpnar över tvillingarna Kasper och Katinkas otroliga konster. Men vad de inte vet är att tvillingarna älskar mysterier. När den dyrbara äppeltavlan försvinner så tar de upp förföljelsen av tjuvarna.