Samhällsplanering omfattar riktlinjer för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö. Samhällsplanering inbegriper stadsplanering.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
En attraktiv Östgötaregion Där stad och land är med på tåget?
Advertisements

Goda relationer skapar utrymme för ledaren
Boende för Äldre – Mer än +55
Några utgångspunkter  Bostadsförsörjningen är ett gemensamt ansvar mellan stat och kommun  Staten ger ekonomiska och rättsliga förutsättningar, kommunen.
Framtidens trygghetsboende
En tydligare lag om kommunernas bostadsförsörjningsansvar
Planering – samhällskunskap C
Vem ansvarar för vad i kommunal vård och omsorg?
Finska intentionsavtal – något för Sverige?
Enhetschef Fastighetsutveckling
Hur kan stat och kommun främja utvecklingen av bostäder för äldre?
Stockholm – Staffan Schartner
Post- och telestyrelsen Nn a Alla i Sverige ska ha tillgång till effektiva, prisvärda och säkra kommunikationstjänster. Trygghetslarm Anna Lindgren Konsumentmarknadsavdelningen.
Dagens och framtidens seniorer och deras framtidsförväntningar
Kvinnors och mäns synpunkter i medborgardeltagandet - ur ett genusperspektiv Anita Larsson Stadsbyggnadsdagar 2009.
Högskolornas arbete med studentbostäder Caroline Nordström Stockholms Akademiska Forum.
SKL:s återrapportering 6 december 2012 Överenskommelsen inom det sociala området Anna-Karin Berglund Avd. för ekonomi och styrning.
ERBJUDER! bostäder 60-talet lokaler 900 garage och bilplatser
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Beredskapsplanering samhällsviktiga transporter
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
IQ Samhällsbyggnad – Föreningen för innovation och kvalitet inom samhällsbyggandet. Inspel till Forsknings- och Innovationspropositionen Samhällsbyggnad.
Erfarenheter och förväntningar i Gävleborg – så här har vi gjort
Mixprojektet i Göteborg Fastighetskontoret 2020 Centrala Älvstaden.
Tillväxtfrågor på SKL Entreprenörsregionen 1 december 2011
Trafik- och samhälls-planeringsnämnden
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Sveriges 4H – lära genom att göra. Sveriges 4H Internationell organisation: 80 länder 100 år gammal organisation medlemmar i Sverige bred verksamhet.
Jämställdhet, genus och förändringsarbete i Umeåregionen.
Kommunstyrelsens styrkort 2009 Antagen i KS DNR
Program för god äldreomsorg Att bygga infrastruktur för socialtjänsten.
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
SOU 2008:15 LOV att välja – Lag om Valfrihetssystem
Anhörigstöd i Sunne kommun
1 Handlingsprogram för folkhälsoarbetet Fastställt av regionfullmäktige i september FHK2003.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Vi kan inte vänta… på fler bostäder för unga. Lågt bostadsbyggande i Stockholms stad
Handlingsplan, ännu bättre service Vi vill bli ännu bättre! Vi ska bli ännu bättre!
Erfarenhet Planbesked Kiruna kommun har t.o.m. oktober haft ca 15 stycken ansökningar om planbesked Från enskilda fritidshus till 150 villor och 150 lägenheter.
Tjäna pengar & Rädda världen Tjäna pengar och rädda världen! Om nya former av entreprenörskap med fokus på samhällsnytta. Erika Augustinsson 26 februari.
Marknadsundersökning bland konferensdeltagarna Konferensdeltagarna fick vid registreringen ett antal frågor som de skulle besvara genom att sätta en färgad.
Bostadsmarknadsanalys 2013 Anna-Karin Abrahamsson Länsstyrelsen Norrbotten Plan- och bostadsenheten LULEÅ Telefon: E-post:
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Minskat transportbehov Hämta barnen! Träna! Handla mat Till jobbet.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
SÅ GÖR VI EN VERKSAMHETPLAN- UTIFRÅN SPF SENIORERNAS MÅL OCH RIKTLINJER 2.
Lidingö Stad Medborgarundersökning Genomförande - Fjärde medborgarundersökningen – tidigare 2007, 2009 och Totalt genomfördes telefonintervjuer.
Vräkningsförebyggande riktlinjer Gemensamt uppdrag i det vräkningsförebyggande arbetet Stadsdelsnämnderna och de kommunala hyresvärdarna i Göteborg har.
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Uppdrag från KF och KS Upphandling av verksamhetssystem Översyn avgifter inom vård och omsorg Serviceinsatser i tid ” Utredningarna behandlades.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
Styrning i kommuner 4 mars 2010 Ek dr Elizabeth Neu Morén Företagsekonomiska institutionen Uppsala universitet.
Sverige tillsammans Boverket - myndigheten för samhälls- planering, byggande och boende Boverket är förvaltningsmyndighet för: Frågor om byggd miljö,
Måste det ta så lång tid med stadsutvecklingsfrågor och att starta ny bebyggelse? Vad kan andra kommuner lära av Kiruna? Medverkande: Göran Cars och Börje.
Regeringens 22 punktsprogram Forskarnas 2 punktsprogram
Medborgardialog 10 nov 2016.
SOU 2008:15 LOV att välja – Lag om Valfrihetssystem
GRUPPDISKUSSION 1. Under passet ”Hemlöshet – då och nu” med Elin Eriksson från Eskilstuna Stadsmuseum kom det fram att många personer som befinner sig.
Bakgrund Ur höjda ambitioner för Linköping ”Servicehusen ska samordnas och få en sammanhållen verksamhet” Avvikelser och allvarliga patientsäkerhetsrisker.
Sammanfattande slutsatser
Bostäder anpassade för äldre?
Kooperativt ägd hyresrätt
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
KPR april 2018.
Sammanfattande dokumentation från länsworkshop om Strategi för hälsa
Måluppfyllelse Bokslut 2018
Resurser och genomförare!
Presentationens avskrift:

Samhällsplanering omfattar riktlinjer för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö. Samhällsplanering inbegriper stadsplanering och hur samhällsintressen skall utvecklas. Till samhällsplanering hör ekonomisk och social planering.bebyggelse service kommunikationer infrastrukturmiljöstadsplanering

Aktörerna inom samhällsplaneringen Planeringsansvariga – politiker och tjänstemän Byggherrarna - företag, institutioner, kommunala eller statliga inrättningar och privatpersoner De berörda – du och jag!!

Nya bostäder Äldres rätt till ett bra boende är en fråga för hela samhället. Inom en 15-årsperiod behövs det nya bostäder för äldre. Av dessa ska var tionde vara en ny lägenhet inom vård- och omsorg.

Tillgänglighet Bara en fjärdedel av alla bostäder är tillgängliga för personer med rörelsehinder. En miljon hushåll som bor i flerfamiljshus saknar hiss.

Boendefrågor för äldre Planera för blandade befolkningsgrupper. Trygghetsboende???? Utnyttja ny teknik men låt inte tekniska lösningar ersätta personal och anhöriga. Tillgång till service, kollektivtrafik i närmiljön. Rimliga boendekostnader.

Boendefrågor för äldre Alternativa boendeformer t ex kooperativa hyresrätter. Karlskrona seniorhusförening. Ökat inflytande för äldre.

Boendefrågor för äldre ”- Vi ska sträva efter att alla ska kunna få det boende de efterfrågar efter ålder och behov. Men vi måste också ställa krav på att var och en tänker framåt, funderar över vilka behov man kan komma att få och planerar för det.” Ewa Samuelsson, ordförande i äldreboendeutredningen.