Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Barns psykiska ohälsa – ett prioriterat arbete
Advertisements

Var hittar du oss? Nationella försäkringscentra
Välkommen till pressträff torsdagen den 27 maj 2010 Medverkande: Arbetsförmedlingen Henrietta Stein, chef för Avdelningen Rehabilitering till arbete.
Stöd till personer som lämnar sjukförsäkringen
ARBETSGIVAREN                                        Som arbetsgivare har du ett lagstadgat ansvar för att ta tillvara dina medarbetares arbetsförmåga.
Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden.
Angeles Bermudez-Svankvist Generaldirektör Pressträff 11 juni 2013.
Åter till arbetet Fackliga riktlinjer för förebyggande arbetsmiljöarbete, arbetsanpassning och rehabilitering Bild 1 – Åter till arbetet ”Åter till arbetet”
Varför finansiell samordning?
Innehåll Tidig Bedömning och Fortsatt Bedömning
Arbetslivsintroduktion
ARBETSMARKNADSENHETEN
Regiongemensam utveckling av hälso- och sjukvården Regionstyrelsen
I Ledningssystem för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess i VGR anges att: Regionens verksamheter ska ha en aktiv roll i en kring individen.
Vårdcentralen: ”Friskare än såhär blir han inte - försäkringskassan nästa.” Försäkringskassan: ”Den här personen har tillräcklig arbetsförmåga för att.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Arbetsförmedlingen September 2014 Arbetsmarknadsläget och prognosen
Rehabiliteringskedjan – bedömning av arbetsförmågan
Sjukförsäkringen Sjukförsäkringen
Försäkringskassans roll i samverkan
Information om sjukförsäkringen
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
Lokal Arbetsförmedling
Regionala samrådet Direktiv Hälsa.
Nuvarande samverkan mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Samordningsförbundet
Arbetslivsinriktad rehabilitering är de insatser som behövs för att den som har drabbats av sjukdom ska få tillbaka sin arbetsförmåga och skapa förutsättningar.
TUNA-projektet.
AT-utbildning februari 2014 Försäkringskassans ansvar och uppdrag i sjukförsäkringsprocessen Camilla Nohammar, Försäkringskassan.
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Nationellt råd Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialstyrelsen samt Sveriges Kommuner och Landsting utgör Nationellt råd för finansiell samordning.
Kompetens och utvecklingsplan för KUR Fråga 1: Beskriv hur ni kommer att ta vara på och sprida era nyvunna kunskaper inom era respektive organisation Fråga.
Karlstad Kurprojektet – En möjlighet till samverkan! Ett led i regeringens psykiatrisatsning.
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
Fullföljda studier – den enskilt viktigaste faktorn för att våra barn och unga ska få ett gott liv.
Hur fungerar sjukskrivningsprocessen i praktiken
Arbetslivsinriktad rehabilitering på Arbetsförmedlingen
1 Välkomna! Praktiska detaljer Resultat Skånerapporten, BackUpp Ingemar P Uppföljningsverktyg – Ulf Revisioner och avvikelser – Anja Forskningsprojekt.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Finansiell samordning
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Kundens väg till arbete.
En enklare sjukförsäkringsprocess
AT-läkarutbildning augusti 2015 PHL Samordning - hur arbetar vi? Försäkringskassan Småland Nordväst Åsa Smedberg Personlig handläggare samordning.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Försäkringsmedicin 2016 Socialförsäkringen Gunnel Amonsson Specialist sjukförsäkring Rehabkoordinatorer.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Socialdepartementet 1.Regeringens åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro 2.Förutsättningarna för samordningsförbunden Statssekreterare.
Nya samarbetsformer för framtida kompetensförsörjning Malin FerbasMaria Ingvarsson
Rehabkoordinator i Göteborg och Södra Bohuslän Sofia Wedham, processledare
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Välkommen till pressträff torsdagen den 27 maj 2010 Medverkande: Arbetsförmedlingen Henrietta Stein, chef för Avdelningen Rehabilitering till arbete.
Analysseminarium – ÖK maj
Skellefteå ”En gemensam ingång”
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
Överenskommelse Missbruks- och beroendevård - Bakgrund
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Bakgrund Överenskommelsen Aktuellt just nu
Utredning för vårdkedjan förvärvade hjärnskador
Försäkringsmedicin Hälsovalsråd Pia Ahlström, Caisa Hedlund
Arbete, sysselsättning och studier
Information från Försäkringskassan
Presentationens avskrift:

Nätverkskonferens för samordningsförbunden, Karlstad 17 april 2012 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans gemensamma uppdrag att stödja den enskildes återgång i arbete. Nationella nätverkskonferensen Finsam CCC Karlstad Siri Persson Arbetsförmedlingen

Förhållningssätt och viljeinriktning Från att samverka kring personer sent i rehabiliteringsprocessen. Till att samarbeta med personen tidigt i rehabiliteringsprocessen.

Utgångspunkter och uppdrag för samarbete Syftet är att nyttja båda myndigheternas kompetens i ett tidigt skede. Vid behov även kompetens från vård och kommun. För att klargöra individens förutsättning för arbete och vid behov erbjuda individuellt anpassade rehabiliteringsinsatser behöver både det medicinska och det arbetslivsinriktade perspektivet bli tydligt.

Introducerat våren 2012 Gemensam kartläggning med de aktörer som kan tillföra kompetens till individen. Insatser i samarbete – arbetsförberedande insatser före det att man lämnar sjukförsäkringen. Konsultativt stöd till arbetsgivare – syfte att personen kan kvarstanna i anställningen.

Fortsatt utvecklingsarbete Utveckla stödet till ungdomar med aktivitetsersättning Samarbetet med vårdgivare och kommuner