ParkinsonFörbundet uppbyggnad

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Advertisements

Presentation av STO-Demens
Statsbidrag till etniska organisationer (Förordning 2008:63)
Atomer och kemiska reaktioner
Upplevelser och växande kunskap med Skogen i Skolan
Det här är Jusek Akademiker- förbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare.
Mall organisationsbild
ITHU och arbetsgrupp Studentportalsnätverket
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Svensk Förening för Radioekologi 10 år,
Kvalitetssäkring Struktur och organisation
Geografisk indelning OK med administrativ indelning enligt DF
 … är ett funktionshinders- förbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter /dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga, föräldrar.
Att starta ett projekt…
Svenska Brandbefälets Riksförbund
Vad har vi gjort? •Inspiratörer •Konferenser •Landsbygdsriksdagen •Forskarsamverkan •Leader •Internationellt samarbete •Hemsida.

UN Women Sveriges verksamhetsplanering  Information/utbildning  Påverkan  Insamling.
Södra Fräkne Fiberförening
Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar.
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
UPPLANDS INNEBANDYFÖRBUND
FUTURUM.KOM. 25 folkbibliotek i Kalmar, Blekinge och Kronobergs län Länsbibliotek Sydost Regionbiblioteket i Kalmar län.
Elektricitet Trådkurs 6
Nätverk i Sveriges HR Förening. Vad är ett nätverk? ” Ett nätverk är en grupp som har en gemensam bas och ett gemensamt mål eller en gemensam idé, med.
Patientrådet RCC Uppsala Örebro Organisation, arbetsform och ansvar
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Forskningsmöjligheterna i Östergötland Evalill Nilsson, läkare, med dr FoU-samordnare NSÖ (Närsjukvården i östra länsdelen) tel: mail:
Föreningen Vård- och omsorgscollege Styrelse SKL Kommunal Vårdföretagarna Kansli Nationella rådet Rådgivande funktion SKL Kommunal Vårdföretagarna Regionala.
LUPP – lokal uppföljning av ungdomspolitiken LUPP är myndigheten Ungdomsstyrelsens verktyg för lokal uppföljning av ungdomspolitiken – en kvalitetsmätning.
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
Ett Riktigt Julkort.
Demokrati och hur Sverige styrs
Vad är Landsbygdsnätverket? = Landsbygdsprogrammets nätverk Ca 90 medlemmar Styrgrupp, 11 ledamöter, 1 ordförande Kansli.
Parkinsons sjukdom är en neurologisk
Parkinsons sjukdom är en neurologisk
Stormöte – Björkängsvägkrog Information från styrelsen och sektionerna.
Medlemsmöte söndag 10 januari 2010
1. Har du en idé? 2. LeaderGotland har projektpengar! 3. Är du under 25? 4. Vi hjälper dig till Triggerpengen!
?  ! BÄTTRE GOLF FÖR ALLA. Inledning och historik Inledning och historik Gruppdiskussion Gruppdiskussion Redovisning på bifogat blad Redovisning på bifogat.
Blodcancerföreninge n i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Patientförening för blod- och blodcancersjuka och närstående.
Att tillsammans påverka!
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Fiber är så mycket mer än bara snabbt internet…
Samordnad Individuell Plan
Föreningen Sveriges Brandbefäl.
PRODIS – PReventiOn av Dopning I Sverige. STAD:s uppdrag från FHI 1. STAD fått ett uppdrag av FHI att samordna det nationella nätverket PRODIS 2. Aktörerna.
HSO Västerbotten Organisationsschema
Ledarkickoff BSMK Säsongen Agenda Info om styrelsen Vad gäller i år Nya domarregler IBIS Idrottonline Övrigt.
Lärande utvärdering genom följeforskning
Beslutsstöd i IdrottOnline en väg till en starkare idrott ? ”Siffror ljuger inte, om vi bara kan tolka dem”
?  ! BÄTTRE GOLF FÖR ALLA. 100 år sedan – Förbundet bildades 50 år sedan – 7000 golfare 25 år sedan – golfare Nu – folksport med medlemmar!
NETINFO Samordnat IT-stöd Lunds universitet Birgitta Lastow Anders Sjöö.
Rättigheter och rättsskipning
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
LEDARTRÄFF Torsdag den 13 mars Nolltolerans Införs i Uppland 1 april 2008.
I ponnycupen åker en ridskolas elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Antalet matcher.
Tävling Ledarträff 14 september. WBDF:s personal Michael, kanslichef, Föreningsutveckling, Utbildning Filippa, Tävlingsadministration, Licenser.
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
Stadgar och kod för brf Film på youtube, klicka på bilden för att se den.
Landsbygdsnätverket Erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras och metoder utvecklas.
Landsbygdsnätverket Medlemmarnas nätverk med stadig tillströmning (läget sept 2015) 78 organisationer och myndigheter 58 av dem som är aktiva i grupper.
Det här är Jusek AKADEMIKER- FÖRBUNDET FÖR JURISTER, EKONOMER, SYSTEMVETARE, PERSONALVETARE, KOMMUNIKATÖRER OCH SAMHÄLLS- VETARE.
Söka bidrag – hur gör man? Vi har: 60 lokalföreningar runt om i landet och medlemmar Många aktiva medlemmar som jobbar ideellt Behov av finansiellt.
Var 3:e svensk får cancer under sin livstid
Riksförbundet Attention
Hjärt-lungräddning vuxen
Medlemsvård – Hur gör vi?
SIFs Valberedning Göran Fernsund November 2018 SIFs Valberedning 2018
Presentationens avskrift:

ParkinsonFörbundet uppbyggnad idé: Göran Einarsson, Parkinsonförbundet Uppland bearbetat och programmerat: Stefan Johansson, - endast tillåtet att använda efter godkännande från Stefan Johansson mail: ipol690@gmail.com

ParkinsonFörbundet som en julgran ParkinsonFörbundet är uppbyggt som en julgran ParkinsonFörbundet är en patientförening. Därmed bör medlemmarna vara i centrum. Men vi börjar från andra hållet.

ParkinsonFörbundet som en julgran ParkinsonFörbundet har en styrelse som är vald av kongressen. (Julgranens stam)

ParkinsonFörbundet som en julgran Förbundet är sedan organiserat i länsföreningar. (Julgranens grenar)

ParkinsonFörbundet som en julgran Medlemmarna är anslutna via sin länsförening. (Medlemmarna är granens barr)

ParkinsonFörbundet som en julgran Varje länsförening har sedan sin verksamhet uppdelad i lokalföreningar. (Lokalföreningarna är som julgranskulor som hänger på granens grenar / sina länsföreningar)

ParkinsonFörbundet som en julgran På kongressen utser även ordförande för förbundet (styrelsen). (Ordförande är granens stjärna som utåt leder förbundet rätt, likt Betlehems stjärna)

ParkinsonFörbundet som en julgran ParkinsonFörbundet administreras av dess kansli. Generalsekreterare är ansvarig för den dagliga verksamheten. (Kansliet är julgransfoten som förser granen/förbundet med näring)

ParkinsonFörbundet som en julgran Parkinsonfonden är instiftat av förbundet för att samla in och stödja forskning och utbildning. (Bidrag är julklappar till bland annat forskare som varit snälla, eller förhoppningsvis ska vara snälla och bota oss)

ParkinsonFörbundet som en julgran Vi yngre/yrkesverksamma är inte så många, några stycken på varje gren. (Utspridda som julgransljus)

ParkinsonFörbundet som en julgran För länsföreningarna är vi en mycket liten grupp och det krävs mycket energi för att ge det stöd som vi yngre behöver. (Vanliga stearinljus är dålig julgransbelysning, tar lång tid att tända alla)

ParkinsonFörbundet som en julgran Genom att bilda nätverk så hjälper vi varandra att hålla oss tända. (Elektrisk julgransbelysning sammankopplas via någon form av nätverk... serie- eller parallellkopplat eller någon kombination. Belysningen tänds samtidigt och alla lampor hjälper till att transportera ström till övriga lampor i nätverket.) .

ParkinsonFörbundet som en julgran Styrgruppen delar ut energi i nätverket. (Styrgruppen är kontakten som ger medel för att hålla igång lamporna/nätverket)

ParkinsonFörbundet som en julgran I varje länsförening finns det minst en representant som håller kontakten inom länet. (Länsrepresentanter har kontakt mer lamporna på sin gren)

ParkinsonFörbundet som en julgran Det finns även andra intressegrupper. Atypisk Parkinson Anhöriga (Olika andra nätverk i julgranen, t.ex. julgransglitter)

ParkinsonFörbundet, schematiskt EJ FÖRBUNDET PARKINSON-FONDEN SHAKING GENERATION PARKINSON-STIFTELSEN PARKINSONFÖRBUNDET STYRELSE OCH KANSLI LÄNS-FÖRENING 1 LÄNS-FÖRENING 2 LÄNS-FÖRENING 3 LÄNS-FÖRENING 25 LOKALFÖRENINGAR ANHÖRIGA NYP ATYPISK PARKINSON