Byggsats Happy Birthday

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Anne Frank Historia.
Advertisements

Aristoteles och Leukippos
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Nivåanpassad träning För att inkludera alla
Så här har vi haft det under våren En presentation av vad klass 3 på Krika Bygdeskola har gjort under vårterminen 2001.
Släktskapsregeln för 6a
Blågula dansband Vykort med svenska dansband från svunna tider har blivit heta dyrgripar på nätet. Kostymerna, frisyrerna och glasögonen hör till det som.
Likheter/Skillnader?.
Mobilskal med högtalare!!
Konstruktion av elektroniska system
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Grupp 5 David Breneman Hanna Friberg Annica Löfving Mia Malmberg Yvonne Stenberg.
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
KRETSAR KRING EL.
Klok filosofi … ?.
Tekniskrapport Båt vt.14 Av Lukas Edin 9a.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Elektricitet.
Att hålla en presentation
Musikstycken spelas upp genom att ni trycker på ljudsymbolen och sedan får ni använda dem för att lösa frågorna, lycka till!
Dom, de eller dem? Förklaring.
Träslöjd! Ht /11.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Välkomna Föräldramöte EIF F01/ Sammanslagning av F01/02 Föräldramöte EIF F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Case – ABB, FG Wilson och CAT
Flickors psykiska ohälsa
Cecilia Lundberg Projektkoordinator HHÅA, MEN tidigare assistent i miljöbiologi.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Fakta om andravärdskriget

Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
De/dem eller dom?.
Ett material från Migrationsverket 2015 Här kan den som gör presentationen lägga in sitt namn.
Berättelser – det stora nordiska kriget Fånge. Hela dagen hade vi stridit vid Poltava. Ryssarna gjorde anfall på anfall mot våra ställningar. Krutröken.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Min födelsedag. På min födelsedag var jag hemma hos pappa
Google SketchUp Del 1.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Top Cats bildades Vännerna Jon Kleppenes och Fredrik Lilja hade blivit uppmuntrande av sin musiklärare på Frykenskolan att starta bandet. I början.
Nätaggregat(stationär) batteri (bärbar)
Slutprojekt II Slöjd i relation till hållbar utveckling Projekt : Tillverka en cirkelsåg.
Textilarbete Alice Höök.
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
Påsklovet På påsklovet har jag varit på kalas hos min kusin Matilda med hennes kompis. Vi hade jättekul. Det här kortet tog vi på kalaset.
”Den magiska tråden” Till detta arbete valde jag att brodera. Jag har broderat en katt efter ett färdigt mönster. Broderiet har jag sytt med plattsöm,
Motivationen att lära sig svenska
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Elev loggbok.
3D gubbar av Isak Gustafsson
Dom roliga gubbarna.
HEJ! Nu ska jag visa en presentation som jag har gjort. Hoppas du gillar den :)
GJORD AV: Erik Hassléus
EN GUBBE av William Werner. Vi gjorde en gubbe i bilden. Först tog vi lite ståltråd och gjorde till en gubbe, sen lindade vi gubben med toapapper. Vi.
Mekanik och elektronik. Mekanik Christopher Polhem ”Svenska mekanikens fader” Christopher Polhem ”Svenska mekanikens fader” Isac Newton Newtons lagar.
Bygga dator: CPU och minne
Presentationens avskrift:

Byggsats Happy Birthday Filip & Sunisa

I början av terminen har vi 2 teori perioder, under första perioden har vi lärt oss om olika elektroniska komponenter t.ex. Transistor, Diod, Kondensator och Resistorer. Under andra perioden började vi löda.

Övning! Vi började med att få ett gammalt kretskort och sedan fick vi öva på att löda. Sedan efter det var det bara att börja löda.

Monteringen: 2. Sedan fortsatte vi med att löda fast de två dioderna. 1. Vi började fästa de åtta resistorerna på kretskortet. 2. Sedan fortsatte vi med att löda fast de två dioderna. 3. Efter det lödde fast tryckströmbrytaren. 4. Med det klart så lödde vi fast dom två kondensatorerna. 5. Sedan monterade vi dem två transistorerna. 6. Därefter fortsatte vi att löda fast de fyra kontaktstiften.

7. I byggsatsen ingår ett mindre kretskort till som heter IC-krets 7. I byggsatsen ingår ett mindre kretskort till som heter IC-krets. Vi började sedan med att löda fast IC-kretsen på hållare och klippte av utstickande ben. Sedan lödde vi fast hållaren på den stora kretskortet. 8. Efter det skalade vi på de två sladdarna med en krokodilklämma som skalningsverktyg och sedan så lödde vi fast högtalaren i kretskortet.

Med det så lödde vi fast batterihållaren i kretskortet. Sen så satte vi i batterier i batterihållaren men sedan så började låten spelas direkt fast vi inte hade tryckt på strömbrytaren. 11. Men efter mycket om och men så förstod vi att vi hade satt en komponent som inte skulle vara där det den gjorde var att låten spelades hela tiden.

”Byggsatsen”

Sunisa: Jag har lärt mig allt om komponenter, löda, bygga och montera byggsatsen. Det här perioden har varit roligt och väldigt intressant. Filip: jag har lärt mig att löda och att titta fel i krets kort men jag har också lärt mig mycket om elektroniska komponenter.