Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Advertisements

Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Syror och baser Jag ska berätta för DIG om syror och baser. Vad det här, hur allt funkar och vad för olika syror och baser det finns mm.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Välkommen till sluta röka för gott! SLUTA RÖKA Dokumenterat hög effekt i kliniska tester DEMO.
Båtar, hav & djur i vattnet.
En dag på Skogsgrinden…
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Patientenkät sommaren -13
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
VATTEN.
Spänst 5 Veckors program för att förbättra din SPÄNST
Lektion 4 Kort om olika typer av statsskick/politiska ideologier.
Les meilleures photos de
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Ryggradslösa djur.
Högtidstal Retorik.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Bestämd och obestämd form i adjektiv och substantiv
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
280 Nm Nordsjön. Here we come!. Det börjar riktigt bra men sedan blir vi lite gröna båda två. Tja, det är väl bara att bita ihop och hoppas att det är.
Söndagsnöje för den lättroade (Typ skandinaviska seglare)
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 12 December 2009 bildspel nr. 12.
När blir ett ord svenskt då?
Hur fick giraffen sin långa hals?
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 5. Hej igen! Nu är det dags för det utlovade korallrevet i bilder.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Svärmor går på oväntat besök hem till sin nygifta svärdotter
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Niklas Olsson Sps3d. Mina intressen Som ni säkert redan har sätt så brinner jag för golfen, därför tillbringar jag en hel del av min vakna tid på eller.
Marcus berättar lite om sig själv
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Music: Nightengale Serenade
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Så tycker småföretagarna om Kassaregisterlagen …eller historien om riktigt kassa register Undersökning FöretagarFörbundets webbpanel oktober 2009.
Linné delade in djuren och växterna
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Samhällsvetenskapliga metoder
Mutationer – en förändring i arvsmassan
MÅL  De resultatmässiga målet för 2008 är serieseger för båda lagen.  Vägen till målet dit går via hård träning, seriös inställning och gott kamratskap.
SLUGs Medlemsundersökning Resultat och kommentarer från studenterna
Halloj igen! Här kommer lite bilder från Teneriffa. Bläddra med piltangenterna som vanligt.
Här kommer lite fakta om Jordbruk.
Kolets kretslopp.
MAKTLEKAR.
Grundare: okänd Växte fram för ca 3000 år sedan.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Delfiner En vanlig storlek på delfiner är mellan 1,40 och 4,00 lång. Den största arten är späckhuggare. Späckhuggaren kan bli till tio meter lång. Den.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Naturlandskap blir kulturlandskap
FLODHÄST.
Presentationens avskrift:

Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2

I förra bildspelet berättade vi mest om vad som finns på land och över ytan men faktum är ju att vi vistas väldigt mycket på och under vattnet. Här kommer en kavalkad av det mesta av det bästa.

Trots idogt fiskande har vi inte riktigt skördat några större framgångar än. Hittills har vi en något brokig samling fiskehistorier. En jätteliten åttaarmad bläckfisk, en flundra, några rock cod och en bonito. David och Daniel drog i och för sig upp hen hel hink med taggmakrillar en kväll som vi stekte till lunch dagen därpå. Vi måste nog besöka en fiskebutik i San Diego för komplettering av bättre anpassad utrustning.

Vi har en egen kompressor, fyra kompletta utrustningar och en massa snorkelgrejer mm. Dessutom har vi en ny fin undervattenskamera. Här ska badas. Häng med ner vettja!

Om livet på land är lite åt det karga hållet är det precis tvärt om under ytan. På varenda kvadratcentimeter trängs alla möjliga typer av färgglada anemoner, koraller, sjöstjärnor, sjöborrar och mollusker eller vad tusan de nu är för någonting.

Mer grannlåt…

Kelp är en brungul växt som växer i långa piskor och sträcker sig hela vägen mellan botten och ytan. Ibland både femton och tjugo meter långa.

Mer kelp

Bland kelpen simmar det förståss runt en massa roliga djur. Detta är en Garibaldi. En stor och väldigt orange firre.

Garibaldi som juvenil

Murena med en hel massa räk-kompisar

Massor med humrar = Massor med middag

Det finns gott om sjölejon och sälar som ofta kommer fram och undersöker vad vi är för ena filurer. Här hälsar Oscar på en liten säl.

Delfinerna hälsar på oss dagligen. Det finns flera olika arter. De kommer ofta fram och undersöker båten. Ibland ser vi dem hoppa jättehögt när de jagar ett fiskstim eller nå’t. Det finns stora valar också. Vi får närkontakt med både knölvalar och minkvalar vid flera tillfällen.

Jag tror att vi avrundar bildspelet med lite fina bilder utan kommentarer helt enkelt.

Det var allt för denna gång gott folk. Vi befinner oss nu i San Diego och imorgon seglar vi mot Mexiko. Hittills har vi prioriterat spännande avlägsna platser och inget talar för att det blir någon ändring på detta framöver. Båten är utrustad med watermaker, tvättmaskin, duschar osv. och vi är inte beroende av att uppsöka någon hamn på många veckor. Kanske dröjer det ett tag innan nästa rapport men som du säkert förstått vid det här laget så går det ingen nöd på oss… / Martin & Anna