Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Det första du bör göra är att rita horisonten
Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Patient- och anhörig perspektiv på heldygnsvården, avdelning 1
 METODIK  Hur gör man en brukarstyrd enkätundersökning?  Hur går man sedan tillväga?  Peer-to-peer som insamlinsmetod  Problem, svårigheter och begränsningar.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Patientenkät sommaren -13
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
ARBETSMILJÖ och SÄKERHET
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Lönar det sig med utbildning?
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
Les meilleures photos de
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
”Vården kände sig drabbad av mig och jag kände mig drabbad av vården”
Bidrar en integrerad vårdmodell till personcentrerad vård ? sjuksköterskors erfarenheter från en onkologisk klinik Anki Delin Eriksson.
Vad innebär val av vårdenhet?
= att visa istället för att berätta
Det va en gång en katt och hund del 1
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Syftet med en personlig handlingsplan
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
STUDIEMILJÖ Nu har du kommit till modul 2. Den handlar om din studiemiljö. Hur mycket har du egentligen tänkt på din fysiska studiemiljö? Har du funderat.
Klok filosofi … ?.
Lära sig leva med cancer
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Välkomna Föräldramöte EIF F01/ Sammanslagning av F01/02 Föräldramöte EIF F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget.
Ta ställning och handla!
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Marcus berättar lite om sig själv
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa

Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Elevenkät Volgsjö skola År Höstterminen 2008.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Förebygga Tersen 1. Förebygga är bättre än ”ta hand om”! Sociologen Aaron Antonovsky flyttade fokus från externa faktorer som orsak till ohälsa till individens.
Friskis&Svettis Linköping ServCheck® 2012 Friskis&Svettis Linköping Medlemsundersökning 2012 ServCheck®
Brukares erfarenheter i samband med en personalutbildning i psykiatrisk rehabilitering Camilla Bogarve.
Vad är det styr hur du mår på din arbetsplats?
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Maria Hamlin, Monica Jemsson, Ann-Sofie Rahm
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
Barn och stress.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Presentationens avskrift:

Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.

Showing results for cancer care and health environment and patient experiences 84 träffar totalt Cancer Care and Patients Experiences 2125 träffar

Att beskriva vilka faktorer i vårdmiljön som upplevdes som viktiga för patienter inom onkologisk vård Vilken betydelse lägger du i begreppet vårdmiljö? Kan du ge några exempel på positiva och / eller negativa aspekter av vårdmiljö på avdelningen Vad anser du vara viktiga faktorer i vårdmiljöer generellt och varför?

Känna sig säker Avskildhet och gemenskap "När jag är här för min cellgifter jag vill ha lite privatliv. Det spelar ingen roll om jag är i dagrummet tittar på TV eller någon annanstans... just nu finns det fem personer här med dropp och... Du känner att du är på en buss under rusningstid. Jag tycker det är svårt. Om någon kommer på besöka och det finns inget utrymme att sitta på. Om alla patienter haft besökare samtidigt, skulle det inte finnas tillräckligt med utrymme för stolar man blir ledsen….. "(grupp 3). "Den enda rum som erbjuder någon form av avskildhet här är badrummet" (grupp 2).

I samspel med personalen Att bli sedd som en person "När jag först kom hit brydde man sig inte om hur det såg ut... Jag var bara intresserad av hur personalen var och hur de behandlade mig. Senare, när jag fick behandling och var tvungen att gå runt i korridorerna, började jag lägga märke till hur det såg ut. Jag skulle säga att mitt första intryck av denna plats var inriktad på hur personalen behandlade mig "(grupp 3).

Delaktighet och ansvar ”Dom lyssnade på vad jag sa och jag blev inbjuden att ta del av olika beslut i min vård, tex så tyckte jag inte om att dela rum, speciellt inte då jag hade urinmätning och var tvungen att samla all urin i en illaluktande flaska som stod på bordet, så då bestämde jag mig för att sluta samla urin och väga mig istället, det funkade lika bra, men dom påpekade att vi brukar vanligtvis samla urin…(grupp 2). "När du är hemma, är det naturligt att röra sig runt och hålla sig aktiv, men när du är inlagd på sjukhus, det finns liksom ingen möjlighet till fysisk aktivitet ingen plats att röra sig……" (grupp 1).

Fysisk miljö Mat och Lukt "Jag verkar vara en av få som har haft en god aptit hela tiden och jag tycker det är ganska viktigt. Jag skulle gissa att maten och miljön i köket påverka din aptit, miljön i köket är viktig det man ser…… "(grupp 3). ”……all cytostatika gör dig känslig för olika lukter, man måste kunna komma undan lukter….”(grupp 1). Visuella intryck "Jo, jag såg det, den orange väggen, så snart jag kom. Jag tyckte det var mycket välkomnande "(grupp 2). Omgivande ljud ”….om du ligger inne för en 5 timmars behandling är det viktigt att ha något i din omgivning som distraherar”(Grupp 3)

Vad har studien lärt oss? Budskapet från denna studie är att vikten av att se varje individ som en unik person och därmed skapa möjligheter för goda möten mellan personal och patienter/ patienter och patienter/patienter och närstående och stödja denna verksamhet genom en fysisk miljö som har tillräckligt med utrymme, att inte bara umgås med personal, medpatienter och anhöriga, men också för att dra sig tillbaka och vila.