Det var en gång tre systrar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Anne Frank Historia.
Utredande text - källkritik.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Välkommen till Vialundskolan! =)
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Farmorgun Välkomna till: Lär dig blogga Internationella kvinnodagen Södertälje kommun Gun Svensson Farmor Gun i Norrtälje 72 år.
Partikelverb hälsa på eller hälsa på?
Källkritik.
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Ett fel på kvinnor.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
IPad grundkurs.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Släktskapsregeln för 6a
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ungas frågor om alkohol och droger
ÄR DET BÄTTRE ATT VARA SINGEL ELLER VARA GIFT?
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Jenny Nyström.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Källkritik På internet.
Källkritik… …är att noggrant granska texter, bilder och andra källor. Det gör man för att bedöma om man kan lita på informationen i källorna.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Case Tobias Martin.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Politiken måste ha ett innehåll, de utvalda ska tycka något.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Av Jan Sandström Av Gunilla Bergström Av Jan Sandström.
Music: Nightengale Serenade
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Brukarundersökning socialpsykiatri Kön 1. Man16 (44%) 2. Kvinna20 (56%)
ATT VARA KONSUMENT INTRODUKOTION AV KAPITLET
Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Vem är du?.
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
SIM TEAM.
Annika Hultén Vem skriver vad till vem och i vilket syfte? Några källkritiska tips när du använder nätet.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Att vara konsument INTRODUKOTION AV KAPITLET
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
Samhällsekonomi Del 1 Åsa Lillerskog, Forsenskolan, Tidaholm –
Introduktion - Konsumentekonomi
Vem är jag, Vem är du?.
MAKTLEKAR.
Bekräfta användaren Andreas Cederbom
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Att använda andras bilder på internet Det är inte tillåtet att använda andras bilder hur som helst. De bilder, fotografier, filmer, musik med mera som.
Torsdagen den 3 december. Dagens lektion Fortsatt jobb med den muntliga presentationen (utformning, bilder, kanske lite träning om vi hinner) Boksamtal.
Sociala medier källkritik. Att kunna kommentera under ett flöde Bloggar inklusive kommentarsfält Twitter Facebook, Google+ eller Linkedin. fotosidor som.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
Presentationens avskrift:

Det var en gång tre systrar

De fick de varsin kamera av sin snälla pappa. guest camera av Robert Couse-Baker (CC by)

De fotade mycket – de älskade att ta bilder på allt möjligt. Aircraft in repose av Robert Couse-Baker (CC by) Posing for a picture av Robert Couse-Baker (CC by) Music av Robert Couse-Baker (CC by)

De gjorde pappersbilder och satte in i fotoalbum,

de satte bilder i ramar och gav bort till vänner och släktingar

och ibland satte de bilder på affischer när de ville att många människor skulle se dem. Yellow squash av Robert Couse-Baker (CC by) modifierad av Cilla

Tio år senare är systrarna vuxna Tio år senare är systrarna vuxna. De har fortsatt att fotografera, men nu gör de tre systrarna olika saker med sina bilder.

Den äldsta systern har blivit fotograf Den äldsta systern har blivit fotograf. Hon säljer sina bilder, och för pengarna köper hon mat och betalar hyran.

Mellansystern både skriver och fotograferar Mellansystern både skriver och fotograferar. Hennes bilder hör ihop med hennes texter.

Den yngsta systern jobbar med något annat men tycker om att fota, och tycker det är roligt om många andra människor tittar på hennes bilder.

Systrarnas bilder hamnar ofta på Internet och man kan hitta dem när man googlar.

Men ändå har alla tre rätt att bestämma över sina bilder. Alla människor har rätt att bestämma över det som de själva gjort – även om det finns på en sida på Internet. !!! ??? !!!

Om man vill använda någon av den äldsta systerns bilder så kan man köpa den av henne – det är ju det som är hennes lön! =

Den mellersta systern lägger upp bilderna på sin egen hemsida. Hon tjänar inga pengar på bilderna, men hon vill ändå inte att någon annan ska använda dem. Hennes bilder ska bara vara på hennes hemsida med hennes egen text till!

Den yngsta systern vill att så många som möjligt ska se hennes bilder Den yngsta systern vill att så många som möjligt ska se hennes bilder. Hon lägger upp dem på flickr.com och ger dem en CC-licens.

Det betyder att vem som helst kan låna hennes bilder – men man ska tala om varifrån de kommer och vem som gjort dem. Mouse av Beige Alert (CC by)

Om vi själva ska använda något från Internet så måste vi leta efter sånt med CC-licens. Här kan du leta efter bilder: Och här hittar du musik: Förutom att ange upphovsmannen ska du tala om att du hämtat musiken från FMA.

Bildkällor: Där inget annat anges är bilderna gjorda av mig, eller tagna från ClipArt. Cilla Dalén 2012-02-05 Hela presentationen får gärna användas, men tänk på att allt är lite förenklat eftersom den är tänkt att användas för en klass med 10-åringar. CC by