HS-utmaningen Kickoff

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Työelämävalmiuksia | Yrittäjyyskasvatusta | Oman talouden hallintaa Team Team Affärsidé AffärsidéBrainstorming.
Advertisements

Material för projektarbetet
Välkommen till Forskarhjälpen 2012! Medicinjakten Guldjakten ?
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Projekttitel Projektdeltagare Bild 1 Så anpassar du informationen i sidfoten Du kan enkelt anpassa vilken information som ska visas i sidfoten.
Gymnasiearbetet p..
Här skriver ni in ett namn på ert förbättringsarbete
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
•Vill du vara med och lösa case från organisationer inom ditt ämnesområde? Vill du testa dina kunskaper mot en möjlig framtida arbetsgivare? Tävla med.
Välkommen till Forskarhjälpen 2014!
Modersmålsenheten 28 oktober 2013
Demokrati.
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Närvaro!!.
Högtidstal Retorik.
Bedömning för lärande Workshop för nyckelpersoner i Sundsvalls kommun
Kursplan Kunskapskrav Bedömning Läroplan Skola 2011, K-dag 28 mars.
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
Björn Thuresson CSC HPCViz/VIC Datorspelsdesign DH2650.
Riktlinjer för presentationer
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att tala för att övertyga
1. Detta är ett förslag på upplägg/rubriker som ni kan använda er av när ni ska dokumentera/presentera vad ni gjort i ert.
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Läroplansträff Välkomna.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Lokal Pedagogisk Planering
En vetenskaplig rapport
Röj en mina Röj-en-minas uppdrag är att engagera människor för en minfri värld. Röj-en-mina har hittills röjt 333 minfält. Därmed har kvadratmeter.
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
Marknadsförarens mall för att skapa köpares persona!
Affärsbeskrivning [Projekttitel …]
Utvärdering av processmognad
Debattera.
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Date LEDARUTVECKLING Coachning Jan 2010.
Att tillsammans påverka!
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
Stöd och Omsorg Psykosocialt stöd BedömningGenomförandeUtvärderingBedömningGenomförandeUtvärdering Tydligt Förutsägbart Begripligt Tydligt Förutsägbart.
INFORMATIONSMÖTE Instruktioner De efterföljande PPT-bilderna kommer att lotsa gruppen genom informationsmötet för att presentera forum-året och undersöka.
Samordnad Individuell Plan
FORUM 2: PPT material Lycka till! Instruktioner
Projektmetodik Varför projektmetodik? Viktig del i kommunikation - Samarbete och planering tillsammans med andra än närnaste kollegor -
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Arbete i Idrott och hälsa för årskurs 9 HT 2014
Att skriva en debattartikel
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Nätverk kursplanepiloter
Områdesmöte Vårterminen Agenda Del 1: Status upphandling och tidsplan Områdesmöte Grundidé Diskussion Del 2: Arbete i resp. grupp.
Banktjänster Avropsstöd Version 1.5
Föräldramöte 11 september 2013 Enhetsrådöverenskommelser Unikumläxläsning Språkvalbetyg Hemsidanipad Skola 24.
En guide för arbeten i SO
Snilleblixtar 2010 Ånge kommun Välkommen till en spännande resa mot ny teknik och tekniska innovationer som kan rädda vår planet!
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Steg 4 - Mötet FÖLJA UPP OCH UTVÄRDERA VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Lärande samtal Utse en gruppledare som leder samtalet och håller tiden
Introduktion NTH 001 Teoretiska och historiska perspektiv på naturvetenskap Christopher Kullenberg 1.
Moment 2 Mall för presentation av idé
Kristina Yondt
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Framtidskartläggning
Utvärdering Miljösamverkan Skåne Anna Asp
Kreativa verktyg och metoder
Kontinuitetsanalys Workshop 3 av 4 – Riskbedömning
Utvärdering Miljösamverkan Skåne Anna Asp
Presentationens avskrift:

HS-utmaningen Kickoff 2014-02-24 Presentation av teamindelning och casetilldelning. Teambuildingövning och introduktion till Agile projektmetodik. Snacktajm – Macka och Intervjutillfälle med företagsrepresentant Kaffe och agenda för våren – viktiga datum att hålla koll på.

Research Kartlägg nuläget, samla information via bibliotek och Internet samt intervjua utmaningsleverantören. Kartlägg teamets kompetenser Rapport - Nulägesanalys och kompetensbeskrivning av alla teammedlemmar samt en beskrivning av hur ni arbetat med nulägesanalysen.

Idégenerering Idegenerering 3h - Timmie (Fredag (28:e) Tisdag(4:e) fm eller eftermiddag) Brainstorming - Kvantitet före kvalitet – ta med ALLA idéer - Bygg på varandras idéer Rapport - Beskriv arbetet under denna fas. Det är viktigare att beskriva hur ni gjort snarare än vad ni kommit fram till. Inkludera vilka två idéer ni valt att gå vidare med och några idéer som ni förkastat -motivera!

Idépresentation 2 timmar - NABC: Joa. Tisd. 11:e eller torsd. 20:e eftermiddag NEED, APPROACH, BENEFIT, COMPETITION Jobba vidare med huvudidén och NABC, konkretisera och förtydliga lösningen utifrån feedbacken ni fått. Ta om möjligt in ännu mer feedback från flera källor. Sammanfatta konceptet – Är alla delar med? ? (Vad? Till vem? Fyller vilket behov? Affärsmöjligheter?)

Finalrapport Teamets finalrapport skall (Max en A4 Arial strl. 10) sammanfatta hela tävlingsprocessen och teamets samlade bild av lärdomarna under processen en rapport (Max en A4 Arial strl. 10) som beskriver huvudkonceptet (lösningen på utmaningen) enligt NABC, justerad efter feedback från utmaningsleverantör och andra.

GRAND FINAL Det är nu det gäller! Allt arbete har mynnat ut i det här ögonblicket. Tillsammans med de inlämnade rapporterna är det är det avgörs vilket team som vinner studielitteratur för ett år. Powerpoint, Prezi el. likn. är inget krav. Visualisera och formulera noga – ”vad är hela grejen med ert koncept, varför är det världsomvälvande och varför är ni universums mest optimala genomförare?”.

GRAND FINAL Varje team har 5 minuter (exakt) till presentation. Tänk på att jury och några av åhörarna hör talas om utmaningen och er lösning/koncept för första gången.

Bedömning Team skall maila in en progressrapport en gång i veckan. (Fredagar 15:00) Mail efter deadline eller mer än en A4 får avdrag i bedömningen. Det är tillåtet att maila in i förtid. De team där inte alla deltagare deltager i arbetet (endast en presentatör behövs vid final) får bedömningsavdrag.

Bedömning Det är inte tillåtet att skicka in flera gånger om man exempelvis glömt något. Det som är inskickat första gången gäller. Presentationen för Juryn är mycket viktig – öva flera gånger. Det är ingen tävling i presentationsteknik. Idéerna och koncepten är i fokus men tävlingen avgörs vid presentationen – kan ni inte presentera utmaningen och lösningen för juryn på ett tydligt, trovärdigt och övertygande sätt blir det svårt att vinna.

Juryn Inte lärare Har vana av att bedöma kreativa koncept. Kommer ta hänsyn till casets svårighetsgrad Tar hänsyn till antalet medlemmar i teamet