Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Turista hemma – en rundresa i Hylte kommun med Nikon D80
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
När grundades den första kolonin och varför?
Lånord.
Patientenkät sommaren -13
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Bensinpris God dag, Jag har hört, Att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00.
Bosnien - Hercegovina Hampus Holmgren Christina Svensson 5B.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen
Grekland.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Neptunus är en blå planet. Och den har ingen fast mark.
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Hur bör samhället organiseras
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
El descubrimiento de América (Upptäckten av Amerika)
När blir ett ord svenskt då?
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 9. Karta mm Nästa stopp Socorro. 60 Nm tillbaka igen.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Frankrike Efter 11 dygn till havs, varav de sista 4 i kuling på Biscaya, kommer vi trötta, kalla och blöta fram till Camaret sur Mer i Bretagne.
Vi säger bara: Barbuda. Spanish Point på södra Barbuda. Kanonankring i kristallklart vatten bakom skyddande korallrev. Vi gör väl ett svep med kameran.
Jag vill gärna att du kommer över på en liten afterwork-öl, ta gärna med dig familjen eller några vänner och titta in.
Rymden Kajsa.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
TEMO AB Gun Pettersson Peter Blid T Hushållens bild av Dalarna Telefonundersökning till allmänheten.
Avresan Stenungsund – Göteborg Äntligen ger vi oss av på våran efterlängtade resa. 10:30 släpper vi förtöjningarna från Steungsund. Första.
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Super Yacht Skolan En distanskurs för dig som känner att du saknar grunderna för hur man bedömer om en båt är en Super Yacht eller inte.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Tema Rymden EvaBritt Hammarlund, Vikbolandsskolan, Vikbolandet –
Bildspel nummer 2 Håll i dig, här kommer det!. Bateau Bay på nordöstra Tobago. Här blev vi liggande ungefär en vecka. Shipwreck Bar Kanonsnorkling Mare.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Att inleda och avsluta en berättelse
Italien Fakta om italien.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Nätmobbning/Cyberbullying
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Hej å hå! Här kommer en hälsning från Martinique. Här är allt väl. Vi har haft våra föräldrar på besök några dagar och tillsammans med dem utforskat de.
Skrivregler & grammatik
Hej igen! Grenada eller kanske framför allt Carriacou med omnejd var fint!
Denmark :).
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
MAKTLEKAR.
Norge.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Regler för citatteknik
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Samtidigt som många hem i världen har förstörts, som här i staden Homs i Syrien…
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Presentationens avskrift:

Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.

Detta är Dominicas sydvästra spets Detta är Dominicas sydvästra spets. Vi kommer från St Pierre på Martinique och är på väg upp till Prince Rupert Bay på norra Dominica. En lång dagsetapp. Närmare 12 timmars segling. Vi hade fin segling större delen av dagen. Här möter vi en stor fin segelbåt. 130-140 fot kanske. Inte direkt någon super yacht. Du förstår själv varför om du sett det förra bildspelet.

Dominica har inte så många bra ankringsplatser Dominica har inte så många bra ankringsplatser. Prince Rupert Bay är nästan den enda. Det finns inte många rev och inte heller så många fina stränder. Nej, Dominicas styrka ligger i naturen uppe i bergen. Det är inte mycket turism på ön så för den som vill se lite genuin kultur och vacker natur är det garanterat värt ett längre stopp. Vi har nyligen utforskat det inre av grannön Martinique och stannar bara på Dominica över natten. Vi går i alla fall iland en liten sväng. Mest för att kunna påstå att vi verkligen varit här.

Vi drar vidare upp till Iles des Saintes istället Vi drar vidare upp till Iles des Saintes istället. Iles des Saintes är en liten ögrupp som tillhör Guadeloupe som i sin tur tillhör Frankrike. Vi är alltså i Frankrike! Ön är väldigt liten och kuperad och man har ganska snart sett det som finns att se. Här står vi uppe på öns högsta topp. 300 möh. Terre d’en Haut heter förresten huvudön. Fort Fin strand Stad En till fin strand Mare

Norrut ser vi Ilet Cabrit Och Guadeloupe

Söderut ser vi Grand Ilet Och Dominica någonstans där i soldiset

Västerut har vi Terre d’en Bas På denna ö lär det finnas otroligt mycket leguanödlor.

Alla gamla engelska och franska öar med självaktning har ett eget fort Alla gamla engelska och franska öar med självaktning har ett eget fort. Detta är utsikten från Iles des Saintes fort. Mare

Fin strand på öns västra sida.

Det är inte bara på grannön det finns gott om leguaner Det är inte bara på grannön det finns gott om leguaner. Vi ser massor av dessa stora gröna drakar. Den här är närmare 2 meter lång.

Det finns farliga saker som man bör passa sig för Det finns farliga saker som man bör passa sig för. Exakt VAD som är farligt är dock höljt i dunkel.

Kan det vara det giftiga Mancenillier trädet måntro?

Nu är vi på Guadeloupe. Inte heller denna ö ägnar vi så värst mycket uppmärksamhet. Här ligger vi ankrade nära huvudstaden Point a Pitre. Det kommer in ett stort kryssningsfartyg. Kanske det största vi sett hittills. Kryssar man med sådana här fartyg är det just huvudstäder man får se. De ankrar nämligen sällan i mysiga laguner innanför fina korallrev.

Taxfree? T.o.m. katterna äter paté i Frankrike. För det kan väl aldrig vara paté på katt, eller…? I Frankrike går ingen säker!

Det var allt från våra korta stopp på Dominica, Iles des Saintes och Guadeloupe. Nu raskt över till Antigua där det är ett stort jippo under de kommande dagarna. Antigua Classic Yacht Regatta. Vi återkommer med bildbevisen! Segla lugnt! /M&A