Ordförandeseminariet i Luleå

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett gott liv i ett livskraftigt län
Advertisements

Nu sätter vi fokus på dem som utsätts för våld i nära relation Myndighetssamverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten.
Oroa dig lite mindre – bli medlem i Unionen. Håll koll på lönen •Lönestatistik •Rådgivning •Rätt till årlig lönerevision.
Kulturförvaltningens verksamhet
Min tur I LULEÅ EU-projekt i samarbete mellan Folkuniversitetet, Arbetsförmedlingen och ESF januari 2012 – juni 2014.
Landstinget Kronoberg Barn- och Ungdomshälsan 6-18 år
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Unik med bara Ma, inga andra ämnen
Välkommen till Mid Sweden European Office -
Handbok för Civilförsvarsförbundet
Träning ger färdighet!.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
E-post: Rosenlund Tideliusgatan 12, 6 tr Box Stockholm Tel: E-post:
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
Projekt för överföring av hemsjukvård
Oroa dig lite mindre – bli medlem i Unionen
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Norrstyrelsen [ ] BILD 1 Norrstyrelsen Ideell förening med uppgift att förbereda bildandet av en sammanhållen norrländsk.
1 Linnea Grundström, projektledare.
Valberedningen Ordförandeseminarium 2014
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet.
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Följa upp läget i landet
Tidiga preventionsinsatser i kommuner och företag Policyarbete och åtgärder mot riskbruk.
1. Har du en idé? 2. LeaderGotland har projektpengar! 3. Är du under 25? 4. Vi hjälper dig till Triggerpengen!
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Mervärden och aha-upplevelser
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
DU-PROJEKTET Döva Utvecklingsstörda
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Program informationsmöte 4 dec  Genomgång utlysningstext  Ansökningsmallen  Övrig information.
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Varmt välkomna Maria Bohlin moderator Tack till ABF Nyköping-Oxelösund Länsstyrelsen.
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
Rådgivning och stöd från Brysselkontoret Regionförbundet Örebro Maria Lunander, EU-handläggare Central Sweden Bryssel.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Kvalitetsrådet Certifiering Diplomering Nyheter 2011 Astrid Sahlén, Kvalitetsansvarig Kvalitet – en konkurrensfördel.
Av: Sara, Mimmi och Salko.. I NNEHÅLLSFÖRTECKNING  Vad Är EXIT?  Historia  Fakta  Har ni lyssnat?  Facit.
RIKSFÖRBUNDET FRIVILLIGA SAMHÄLLSARBETARE Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare oStad datum oFöreningens namn 1.
Valberedningen Ordförandeseminarium 2015 Malmö. Eva Ahlqvist Bengt Westling Anikka Holstein Björn Hoffman.
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
STATISTIK FYRBODAL 1 juni 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
STATISTIK FYRBODAL 1 augusti 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
STATISTIK FYRBODAL 1 maj 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
STATISTIK FYRBODAL 1 APRIL 2016 Nyanlända med uppehållstillstånd samt de som ännu inte fått besked på sin asylansökan Statistiken är hämtad från migrationsverkets.
Barns Röst. För och med: Barn med NPF år och yrkesverksamma inom BUP & Hab Mål: Ökad delaktighet i den egna vården Av: Riksförbundet Attention i.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Idrottsrörelsens mål är att vara till för alla, men det fungerar inte i praktiken Det saknas mycket kunskap om NPF inom idrotten Unga med NPF har rätt.
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Ordförandeseminarium 2016
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Statistiken är hämtad från migrationsverkets hemsida
Riksförbundet Attention
Våga prata om psykisk ohälsa!
Vuxenstöd - missbruk och våld i nära relationer
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Bättre brukarinflytande 2017
7 mars 2018 Arenasamverkan i GGVV
Välkomna till Framtidens primärvård!
Ordförandeseminarium 2016
Kampanj för att förhindra fallolyckor Vill KPR vara med på något sätt?
Medlemsvård – Hur gör vi?
Ung Diabetes Förbundskonferens 2019
Personliga ombud Kronoberg
Presentationens avskrift:

Ordförandeseminariet i Luleå xcxczxczxczxc

Nordkalotten

Konferenslokalen

Ann-Kristin Sandberg vår ordförande

Attention Norrbotten Luleå Boden Miriam Jakola Bengt Westerberg Sofie Andersson Ca 300 medlemmar Verksam över hela Norrbotten, 16 kommuner Focus på medlemmarna Försöker starta självgående medlemsträffar Jobbar med intressepolitik Med i NSPH Besöksverksamhet inom kriminalvården

Några av våra projekt Trafikprojektet Unga vuxna Arbetsmarknadsprojekt

Projektledare Eric Donell

Minst 90% av dem som har NPF diagnoser kan ta körkort. Många missuppfattningar lever kvar om vad som gäller för den som har NPF och vill ta körkort. Rädsla för att låta utreda sitt barn. Rätt pedagogik och stöd gör det möjligt för en person med NPF att bli en utmärkt förare. Information om gällande bestämmelser är viktig. Körskolor och körskollärare som har kunskap om funktionsnedsättningarna och hur de yttrar sig är .

Mål Förbättra kunskapen hos våra medlemmar om möjligheterna att ta körkort och vad som krävs för att få körkortstillstånd Öka medvetenheten hos unga med NPF-diagnoser om vikten av trafiksäkerhet för att förebygga olyckor och svårigheter i trafiken Ge trafiklärare ökade kunskaper om hur man undervisar personer med NPF. Ta fram ett Informationsmaterial På ett tiotal orter runt om i landet har eller kommer informationsträffar anordnas. Kontakta projektet Projektledare: Eric Donell E-post: korkort@attention-riks.se

Informationsfolder

Projektledare Marlena Ranch

Startades i november 2011 och är ett 3-årigt projektet Startades i november 2011 och är ett 3-årigt projektet. Målgruppen för projektet är unga vuxna mellan 18 och 29 år. SYFTE Få en ökad grad av självständighet i vardagen och minskad risk för framtida psykisk ohälsa och sociala problem, innebärande ökade hälsovinster. Ta fram en ABC-guide med, information, råd och tips om bra sätt att tackla olika vardagssituationer. Sprida projektets resultat och höja medvetande och kunskapsnivå om dessa frågor bland såväl Attentions medlemmar som personal såsom boendestödjare, LSS-handläggare, kuratorer och socialsekreterare.

MÅL Stödja och rusta unga vuxna med ADHD för framtiden via bra arbetsmetoder, verktyg och information. Nå ut med kunskap om vad unga män och kvinnor med ADHD har för behov till socialtjänst, myndigheter, arbetsförmedlingen, föreningsliv m.fl. som möter målgruppen. Projektets idé är att vi kan utvecklas tillsammans. Här hittar du uppdateringar från Unga-vuxnaprojektet (direktlänk): www.arvsfondsprojekten.se/ungavuxna Vill du veta mer? Hör av dig till projektledaren för Unga Vuxna Malena Ranch E-post: malena.ranch@attention-riks.se Telefon: 08-709 22 60

Möte mellan lokalavdelningarna och förbundsstyrelsen Vi träffade Anneli Andersson, vice ordförande Maria Christensson-Fröman, ledamot Eva Hagström, ekonomiansvarig

Vi alla är Riksförbundet Attention Förbundsstämman är vårt högsta beslutande organ Förbundsstyrelsen är vald på förbundsstämman och leder förbundets löpande verksamhet. Nya Lokalavdelningar ansluts efter ansökan. Länsföreningar är samarbetsorgan mellan lokalavdelningar och förbundet. Bildande ska godkännande av förbundsstyrelsen. Kansliet är förbundets kontor i Stockholm. På kansliet finns även anställd personal.

Western Farm Boden

Vila

Information Birgitta Engholm – Förbundssekreterare Ansvarsområde: Samarbetet med lokalföreningarna, förbundets ärendehantering och medlemsregistret. Anna Norrman Intressepolitisk ombudsman

LOKET Riksförbundets praktiska stöd till lokalföreningarna Arbetar på direktiv från riksförbundets styrelse och återrapporterar regelbundet sitt arbete till den. Kontaktpersoner LOKET Birgitta Engholm, Kansliet och sammankallande Johnnie Wessman, Attention Uddevalla Einar Härdin, Attention Örnsköldsvik Anita Sjödahl, Attention Blekinge Cecilia Ingard, Attention Uppsala Christina Wendin, Attention Lindesberg

Rådgivande gruppen Rådgivande gruppens uppgift är att lösa svårigheter som kan uppkomma i samarbetet mellan olika personer som är aktiva i lokal-, läns- eller riksförbundet. Björn Hoffman, Sundsvall Kerstin Alm, Stockholm Annelie Andersson, Västerås

Lokalförningarna byter erfarenheter Hur kan den lokala verksamheten utvecklas Ledarhelg i Stockholm Samarbete mellan olika lokalavdelningar Det ekonomiska stödet från kommunen/landstinget Nätverkande i stället för länsförening. Ser olika ut i olika landsting ang att söka bidrig

Forts Stöd- och samordningsbehov Råd, riktlinjer och mallar Kontakta Birgitta Engholm, finns för oss Rådgivande gruppen

Utbildar för att sprida kunskap och öka den allmänna förståelsen för NPF. Utbildningscentret finns i förbundets lokaler i Stockholm, men arbetar över hela Sverige. Vi arbetar nära förbundet och har tillgång till kompetenta och erfarna föreläsare samt våra egna medlemmar som många kan föreläsa utifrån ett eget perspektiv.

Valberedningen Sammankallande Eva Ahlqvist 076-88 99 708 Ordinarie Bengt Westling 070 - 300 96 09 Björn Hoffman 070 - 798 28 18 Anikka Holstein 073 - 788 12 52 Ann-Katrin Noreliusson 070 - 518 56 72 OBS! Vi tar inte emot några nomineringar via mail.

18 januari är sista dag för nominering Anvisning och information för nominerar till samtliga val inom Riksförbundet Attention. 18 januari är sista dag för nominering Du kan nominera flera personer till olika val, men enbart en person till ett uppdrag/blankett. Du som önskar nominera flera personer till olika val, kopiera blanketten och använd till era olika val. För dig som behöver hjälp med att fylla i blanketten går det bra att ringa någon av oss, så hjälper vi till att fylla i den via telefon.

Nästa års arrangör

Attention Uddevalla Johnnie Wessman och Ann-britt Olofsson presenterade lokalavdelningen. De vänder sig till boende främst i Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Orust, Munkedal, Lysekil, Sotenäs, Tanum, Strömstad, Dalsland, Lilla Edet m.fl. Drygt 700 medlemmar

Avslutning