Sagan om björnen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
RYMDEN.
Advertisements

Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Äventyr i sjumilaskogen
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Snart är sommaren här, plocka blommor och bär.
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
En Modern Saga Grodkonungen.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Den svävande kon Uppdrag >< Den svävande kon är på uppdrag till tomten och sina renar och dom lämnar paket och sen får han ett paket.
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Nils Karlsson pyssling och Bertil hemma
KROKODILEN STORYLINE HT-08
Pronomen.
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Blinka lilla stjärna Blinka lilla stjärna där,
God Jul Du behöver inte vänta till Jul…
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kirik Viking.
Presenterad av Susanne Jerkenstam
Det va en gång en katt och hund del 1
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Det var en gång en igelkott.
Barnens sagor.
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Tomtefar Det var en gång en tomtefamilj. Det var bara 2 dagar kvar till julafton. Nissarna slår in många paket för alla ska få minst ett paket. Nissarna.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Det var en gång en sköldpadda.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
Huvudsatser och bisatser
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Så firade vi födelsedagar förr.
SIM TEAM.
”Kompisar för evigt!” Författare: Greta, Elin, Daniella, Elizabete, Nora, Edwin, Vilius, Arda, Ismail och Liam.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Den magiska dörren.
Trollkronan Det var en gång 2 troll dom var tvillingar de heter Nisse och Risse. Dom bor i en grotta under kung Långmans slott i Bromskogen. Ordet Brom.
Det va en gång en katt och hund del 1
Den magiska dörren.
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
Det var en gång Berätta Sagan om den lilla lilla gumman.
Hej, jag heter Karam och jag ska berätta om en bok som jag har läst.
Presentationens avskrift:

Sagan om björnen

Sagan om björnen. De var en gång en björn. Han heter Björn och han hittade han en kompis. kompisen heter vargen. Vargen och björnen gick hem till vargen och då åt dom mat hemma hos vargen. Sen gick de ut. Dom gick till skogen och lekte.

Vargen och Björnen letade efter mat i skogen Vargen och Björnen letade efter mat i skogen. När de hade varit i skogen gick de hem. De hittare mat i en grotta, de hittade fisk och blåbär som de festade på när de kom hem.

Sen så gick dom till skogen igen och drack vatten och åt mer mat Sen så gick dom till skogen igen och drack vatten och åt mer mat. När dom gick dit vargen bor åt de också mat där. När de kom till vargens lilla hus då var det en liten gumma som var i vargens hus, då sa vargen till gumman Kan du gå, sa vargen till gumman. Ja, sa gumman Hej då, sa vargen till den snälla gumman.

Vargen är hemma hos sig och han frågar. vill du sova oss mig Björnen? - Ja men vi måste ha saker med oss, sa Björnen. Ja, ska vi gå då sa björnen fast jag har ingen sovsäck . Kan jag få låna en av dig? Sen går björnen och vargen hem till vargen

Nu börjar partyt. Ska vi gå till party, sa vännerna? Ska vi äta tårta, frågade vargen? Ja de kan vi, sa alla andra. Det var så gott med tårta tyckte alla sen så tog dom lite bullar , kakor och sockerkakor. Vad gott med sockerkaka, sa björnen.

Gjort av Albin och Hanna Slut! Gjort av Albin och Hanna