Försök med hemleverans. Ansvar för det som säljs. Ansvar för att motverka alkoholens negativa effekter. Ansvar för en bra service. Systembolagets roll:

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hjo Energi AB Fiber till Hammarn ?.
Advertisements

Vad styrs verksamheten utifrån • Lagen om skydd mot olyckor • Handlingsprogram • Kommunal och förvaltningslag • Verksamhetsplaner • Ekonomistyrning • Avtal.
Omnibus Express v. 50 IKEA Försäljnings AB December 2009
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
E-handelsidentiteter ökar konverteringsgraden – En studie utförd av HUI Research på uppdrag av.SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) © 2011 HUI RESEARCH.
Det moderna svenska inrikesnätverket
Hållbar serviceutveckling på landsbygden - en sammanställning av resultaten från en undersökning i sju kommuner i Västernorrlands län Kommun - Härnösand.
Samhällsekonomi 2.
Stadsnätsanslutning villaområde ”Gleber” i Påarp
Bensinpris God dag, Jag har hört, Att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00.
E-Build™ Contact Förstudie om en branschgemensam företagsportal 6 december 2013.
AB HANDELNS UTREDNINGSINSTITUT RAPPORT TILL ALCOHOL UPDATE 2009 SVENSKARNAS ATTITYDER TILL GRÄNSHANDEL MED ALKOHOL.
Försäljning av alkohol via Systembolaget, år 2009
För att uppdatera sidfotstexten, gå till menyn: Visa/Sidhuvud och sidfot
Lag om stöd och skydd för barn och unga (LBU)
Datum (visa; sidh...) Lotteriinspektionen November 2010
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Bakgrund Grupplivförsäkring för pensionärer har funnits i drygt 25 år och gjort nytta för många kunder. En grupplivförsäkring är en riskförsäkring. En.
Systembolagets försök med hemleverans av alkoholdrycker - en utvärdering Mats Ramstedt1 & Thor Norström2 STAD 1Stockholm förebygger Alkohol- och.
Ett annorlunda uppdrag en balans mellan service och ansvar
Datorer och e-handel Mattias Alatalo | Robert Nilsson.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Reviderad förordning stöd till kommersiell service Gäller från 1 januari 2012.
Miljarder möjligheter på en plats!
Datorer och E-handel Ang Li Sambou Jadama. Datorer och E-handel Introduktion  E-handel  Handla på nätet  Näthandelprocess  Handla på auktion  Checklistan.
Cannabis-appen - ett preventionsverktyg i vår tid 3 april 2013.
Jag beställer fiber! 299kr/mån i 12 månader Därefter ordinarie pris.
Tjänstens tillgänglighet Interaktion
Införande i Landstinget Gävleborg
För att uppdatera sidfotstexten, gå till menyn: Visa/Sidhuvud och sidfot
Behövs det pengar? Byteshandel.
Är det väl använda pengar?
Seminarium 3: Dissekering av ett erbjudande
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Hållbar serviceutveckling på landsbygden - en sammanställning av resultaten från en undersökning i sju kommuner i Västernorrlands län Kommun - Kramfors.
Hållbar serviceutveckling på landsbygden - en sammanställning av resultaten från en undersökning i sju kommuner i Västernorrlands län Kommun - Sollefteå.
Hållbar serviceutveckling på landsbygden - en sammanställning av resultaten från en undersökning i sju kommuner i Västernorrlands län Kommun - Timrå.
Hållbar serviceutveckling på landsbygden - en sammanställning av resultaten från en undersökning i sju kommuner i Västernorrlands län Kommun - Örnsköldsvik.
Externredovisning Vi fortsätter där vi slutade sist…
Aktivitetsrapporter – Hur går det?
Omställningsavtal - Avtal om lokala omställningsmedel
Hur lång är en timme?.
1. Vad? Med kvalitetsdeklarationer sätter vi tydliga nivåer på våra tjänster och vår service 2.
PROJEKTUPPFÖLJNING Nyanställdaprojektet januari – mars 2009.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Attitydundersökning – Myrorna 2010
Välkommen till informationsmöte!
Från webbenkät till internat. Webb enkät om förslag på mått -Cirka 250 sakkunniga ombads svara -Öppen att besvara mellan 3 okt och 5 nov -Sammanlagt inkom.
Tillsammans räddar vi liv
Äkta matglädje. Vad gör Middagsfrid? Middagsfrid hjälper hushåll som har en ambition att äta hälsosam och varierad mat lagad från riktiga råvaror, men.
ADR & SKANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADR) Ett bekvämt sätt att köpa produkter på månadsbasis. Du får 5 % rabatt på inköpspriset och sparar mer.
Välkomna till Kungsholmens grundskola F
MÖTE ELRÄTT LEVERANTÖRERNA JANUARI /11 Offert 5/12 Beställning 6/12 Produktion 14/4 Leverans 5/5 Lansering 3/11 Beslut 5/11 Projektplan.
Region Skånes 1177-tjänster ger ökad tillgång till kvalitetssäkrad information, underlättar kontakten med vård och omsorg och ger bättre möjlighet till.
Riskgranskning av organisatoriska förändringar
1 Allmänheten om ljudböcker Rapport från opinionsundersökning 7 april 2009 Lars Björkman Viktor Wemminger.
Järntorgsmottagningen. En öppenvårdsmottagning för män och kvinnor över 20 år boende i Göteborg med kranskommuner, som söker hjälp för sitt.
Försäljning av Newbody Säsongen Mål Målsättningen är att sälja 1000 st paket. Förra året sålde vi totalt 801 st paket, vilket gav ett överskott.
En säker e-tjänst till vården
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun C.Westin psykologpartners AB/ City Psykologhus Kontaktinformation: City Psykologhus.
Föräldramöte 25 september. Mötesprogram Vision Rolig fakta! Vad vi erbjudit under 2012 Träningsgrupper 2012 Organisationen 2012 Hemsidan Närmaste tiden.
Presentkort Historik: -Nästa 20 år sedan senaste införande -Explosionsartad utveckling inom skönhetsvården -Konkurrenter paketerar erbjudanden - Vi vill.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
Kommunalförbundet Sydarkivera
MEDARBETARUNDERSÖKNINGEN Enkäten Ny forskningsbaserad medarbetarundersökning – relevanta forskningsbaserade frågeställningar färdiga “Medföljande” metod.
Medborgarrådgivningen leder dig till rätt offentlig tjänst och ger råd om hur tjänsterna används. Det går inte att inleda myndighetsärenden via Medborgarrådgivningen.
Utredning – gemensam organisation i Norrland
Övergång Möbler Möbler 2017 Regionalt inköpsstöd Anna Törnqvist
Nav-projekt Arbetstidsförkortning samt friskvård inom förskola.
Sverige Antal Butiker Drygt 130 st Sverige omsättning >20 miljarder
Presentationens avskrift:

Försök med hemleverans

Ansvar för det som säljs. Ansvar för att motverka alkoholens negativa effekter. Ansvar för en bra service. Systembolagets roll: Ansvar x 3

Människors köpbeteenden har förändrats. Systembolaget erbjuder rådgivning i butik och via andra kanaler. Systembolagets kunder kan idag göra e-beställning för hämtning i butik. För att ytterligare förbättra vår service genomför vi ett försök med hemleverans i en begränsad skala. Varför görs försöket?

Fler och fler tycker att det är bekvämt att handla på nätet. Vi vill möta ett förändrat köpbeteende – så att kunder kan köpa via webben istället för i butik. Hemleverans efterfrågas i olika situationer: •Kunder som på grund av tidsbrist tycker att hemleverans är en bekväm lösning. •Äldre som tycker att det är tungt och opraktiskt att ta sig till butiken och bära på tunga påsar. •Vid större tillställningar såsom födelsedagsfester. E-handel ökar

Hemleverans är en tilläggstjänst mot en avgift och med minst tre dagars leveranstid. A och O är att vi säkrar försäljningsreglerna – att inte sälja till den som är under 20 år, den som är märkbart påverkad eller vid misstanke om langning. I dessa fall överlämnas inte dryckerna. Vi ställer lika höga krav på Bring Express som på våra egna medarbetare i butiker och våra ombud. Försöket påbörjas i full skala efter sommaren. Utvärdering sker löpande. Hur utformas försöket?

•Leverans måndag-fredag kl – •Obligatorisk legitimationskontroll vid mottagning av varorna. •Det finns en maxgräns på 8 kollin. •Avgiften för hemleverans beror på hur mycket kunden beställer. En beställning på max 12 flaskor kostar 200 – 220 kronor. Hemleverans – så fungerar tjänsten

Uppföljning hemleverans t.o.m. 31/ JanuariTotalt Antal levererade beställningar Snittantal artiklar per beställning Försäljning i kronor Snittpris per beställning Snittpris frakt per beställning Mängd i liter

Uppföljning hemleverans: fördelning per varugrupp 8

•100% ålderskontroll •9 av 10 instämmer i att Systembolagets hemleverans fungerade bra. •4 av 5 instämmer i att det skulle rekommendera Systembolagets hemleveranser till andra. • 7 av 10 instämmer i att de kommer använda Systembolagets hemleveranser igen. Inledande utvärdering av hemleverans 9

Försöket påbörjades i november och december med start i Sollentuna, Johanneshov, Bromma och Nacka. I slutet av januari tillkom Borås och Uppsala. Försöket inleds i full skala efter sommaren 2013 och kommer att pågå i 12 månader, i max sex län och omfatta både storstad och landsbygd. Valet av orter och områden har gjorts i samråd med alkoholforskarna. Hemleveransförsöket - tidplan Nu tillkommer postorterna Göteborg, Askim och Mölndal. Första beställningsdag: 5/3 Första leveransdag: 11/3