Kursplan Kunskapskrav Bedömning Läroplan Skola 2011, K-dag 28 mars.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Material för projektarbetet
Advertisements

Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Skollagen 3 kap 3§ ”ska elever ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling för att de utifrån sina egna.
Välkommen till Forskarhjälpen 2012! Medicinjakten Guldjakten ?
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Gymnasiearbetet p..
Välkommen till Vikenskolan
Skoljuridik för lärare
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Nordmarks skola Tage Nordkvist Rektor
Närvaro!!.
Välkommen till Edboskolan
Mot framtiden! Segeltorpsskolan 2012.
Storyline Storyline är en pedagogisk metod och ett pedagogiskt förhållningssätt som ursprungligen utvecklades i Skottland 1965 fick Skottland en ny läroplan.
Processtödjare 16/
Läroplansträff grundskola + gymnasium Välkomna!
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Välkomna 28/
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Pedagogisk dokumentation
1 Medarbetarenkät 2011 • 573 svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
Planering.
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Nätverk No/Tk 25/ Välkomna!.
Hej och välkomna!.
Lärares planeringsarbete!
Lokal Pedagogisk Planering
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Pedagogiska året Hanvikens förskola
Välkommen till introduktion av kursen LYVU10 med start HT14
Kick Off 16 september 2014 Kl 8.30 Ankomstfika med macka
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Den individuella utvecklingsplanen
IPad-projektet 31 okt Sessionssalen kl 8-16.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
Diskussionfrågor Processtödjarutbildning vt11 Grupper som arbetat med Els-Mari Törnquist, Bengt Cederberg och Sverker Aasa.
- Introduktion av införande av Lgr 11
Läroplansträff fritidshem
Elevaktiva utvecklingssamtal
Läroplansträff Välkomna!.
Gymnasiearbete 100p Introduktion.
Läroplansträff fritidshem
Förskoleklass på Tomtebogård
Förskoleklassen Torpshammar
Välkomna till Edboskolan
KVALITETSREDOVISNING En dokumentation över kvalitetsarbete.
Nätverk kursplanepiloter
Läroplansträff Välkomna!.
Välkomna till klass 3!.
Dagens program Kunskapsprocesser, dokumentation och kvalitetssäkring
Snilleblixtar 2010 Ånge kommun Välkommen till en spännande resa mot ny teknik och tekniska innovationer som kan rädda vår planet!
Välkomna till föräldramöte för klass 5A
Rörelse och konstruktion
LGR 11 Innehåll 1. Skolans värdegrund och uppdrag
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Bedömning - Skolan har ett kunskapsuppdrag som bedömningen ska relateras till - Kunskapssynen uttrycks i styrdokumenten – läroplanen, Lgr 11.
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Skollagen (2010:800) I 2 kap. 36 § skollagen, som började tillämpas 1 juli 2011, står det att eleverna i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan,
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Lokal pedagogisk planering enligt Lgr 11
Presentationens avskrift:

Kursplan Kunskapskrav Bedömning Läroplan Skola 2011, K-dag 28 mars

Ramar för dagen •Tider: 8-16 •08.00 Samling i Noretskolans samlingssal resp. Morkarlbyhöjdens matsal för introduktion av dagens arbete. •Fm och em kaffe bjuds •Lunch •En nyckelperson i varje grupp, markerad på grupplistorna med ”N” ser till att det skrivs protokoll över gruppens arbete. Detta ska ske på dator och sedan skickas in digitalt till respektive värdrektorer för vidare behandling.

Värdrektorer för dagen •Noretskolan: Lotta Hedman, Magnus Lanz och Maria Boork •Morkarlbyhöjden: Anders Kronberg, Åsa Wahlberg, Kristina Palm och Mia Asp

Nödvändigt material •Nya Läroplanen ska alla ha med. Har du den inte ännu – skriv ut den från Skolverkets hemsida. •Ta med din dator om du har en arbetsdito.

Kursplan Vi har fått höra på Skolverkets kursplanekonferenser att trots att det finns kursplaner i alla ämnen (och att man efter åk 3 ska bedöma varje ämne för sig) så ska man söka ämnesövergripande teman. Dessutom betonas att svenska ska in i alla ämnen. Ni har med största säkerhet hunnit olika långt i era studier av kursplanerna därför ges ni en annan typ av utmaning: nämligen att planera ett tema med många ämnen inblandade. Läroplanens (Lgr 11) tre delar är en naturlig utgångspunkt för det tematiska arbetet. Ta särskilt fasta på stycket om skolans uppdrag (del 1) om att utveckla ett entreprenöriellt förhållningssätt hos eleverna. De perspektiv som läroplanen pekar på i samma stycke är också viktiga i sammanhanget.

Mål för dagen •Deltagarna ska vid slutet av dagen vara bekanta med ett antal kursplaner. Deltagarna ska vid dagen slut ha större färdigheter i tematiskt arbete, hur man planerar och lägger upp arbetet, hur man lyfter in de olika ämnenas syfte och innehåll samt förmågor som eleverna ska utveckla. •Deltagarna ska också beskriva progressionen från åk 3 via åk 6 till åk 9 som utmynnar i en LPP (lokal pedagogisk planering).

Dagens nyckelord: Japan Planera ett tema runt ämnesområdet Japan med de ämnen er grupp representerar. Visa anknytningen till kap 1 och 2 läroplanen, Lgr11. Läroplan