Utbildning i hantering av Behovstrapporna

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Advertisements

Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Beskriver vad eleven ska försöka uppnå
Inloggning Mobil Administration Finns på Ange ditt användarnamn och PIN-kod. Klicka på OK. Ett SMS skickas till din mobil.
TILDA ett interaktivt utbildningsprogram
Manual till Citybreak Information System (CBIS) för att fylla i uppgifter till Points of Interest (POI) på meetings.visitsweden.com.
Skapa ett video-CV på YouTube
Så här ser det ut för användaren när priset ska räknas fram.
Tidrapportering – Logga in
Kommunikationslösning för licensansökningar
Enkel steg för steg guide. Det förutsätter att du har en dator som är uppkopplad till internet. Ta det i lugn takt och läs instruktionen så tar det inte.
Så här ser första sidan ut på här måste man ha sitt användarnamn och lösenord för att komma in.
Manual för älgdatabasen i
December 2012 Förskrivnings- processen. 2 Bedöma behov av insatser Bedömning av hjälpmedelsbehov är en del av en habiliterings-, rehabiliterings- och.
E-post juni 2013.
Välkomna! Förskrivarens juridiska ansvar kontra patientens egenansvar
Betaltjänster E-legitimation Juni 2013.
Manual: Att skapa en ny händelse (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Internet Den som söker han finner. Internetkunskap (Ingela Ek) Fem vägar till en hemsida 1. Given adress 2. Hämta en adress från dina favoriter 3. Använda.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Hjälpmedels-försörjning
Handbok December 2012.
modell för bättre kommunikation mellan vårdpersonal
(CC BY 2.0)
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Logga in i Fronter och klicka på:  Rum  Alla rum  Biblioteket  Projektarbetet En plats att börja på Här hittar du massor av råd och tips – följ länkarna!
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Logga in i Cambro Efter att du har aktiverat ditt CAS-id kan du logga in i Cambro. Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst.
Exempel/Utbildning Delegering för behörighetsbeställning
Information till IT-designs programstudenter
Raka rör - så här kommunicerar vi på webben
Cirkelledarutbildning
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Privat. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
Det här bildspelet visar en del av innehållet i Friskverktyget - Proffs. Starta bildspelet genom att i PowerPoint klicka på Bildspel i toppmenyn och sedan.
- Gå till adressen kronoby
Logga in i Cambro Gör såhär: 1. Surfa in på och klicka på ”Student” längst upp i högra hörnet.
1/ – 31/ AT AT/SG 1992 ÄDEL – skattevxl av hjälpmedel och resurser. HSL till kommunerna – gemensamt forum för hjälpmedelsfrå.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Framtidens roll som förskrivare
Hur man beställer produkter och blir lojal kund..
Klicka på någon av de kapitel för mer information eller klicka på knappen bredvid guide till start. 1.Hur navigerar man på hemsidan?Hur navigerar man på.
För att Nyheter ska visas som egen rubrik skall denna ruta vara ibockad. Markera Nyheter Klicka därefter på ”Ny sida”
Diagnos och delaktighet
Lathund Unionen PFS på Detta är den sida du möts av när du öppnar Unionens sida: Här loggar du in med det användarnamn.
En guide för arbeten i SO
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp, på din sida, symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Version 1.11 Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften ’Slutenvårdens läkare’. För att göra detta, leta upp symbolen som visas nedan och klicka.
REGIONSERVICE, FÖRSÖRJNING Att knyta ihop beställning av hjälpmedel med arbetsorder om montering / installation För att hjälpmedelscentralen ska kunna.
Uppstart iPad Höörs kommun.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Information till Webb och Multimediaprogramstudenter
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Hjälpmedels-försörjning
Ekonomisk uppföljning hjälpmedel 2016
Förskrivarutbildning hjälpmedel vid hörselnedsättning och dövhet
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Ekonomisk uppföljning hjälpmedel
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Ekonomisk uppföljning hjälpmedel hösten 2016
Förskrivarutbildning hjälpmedel vid synnedsättning
Ekonomisk uppföljning hjälpmedel hösten 2016
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Presentationens avskrift:

Utbildning i hantering av Behovstrapporna

Innehåll Om behovstrapporna Vilka är behovs-trapporna Att använda trapporna Hjälpmedelsguide – regelverk Kontakt

Om Behovstrapporna Underlätta sökandet efter rätt hjälpmedel utifrån behov Tydliggöra och beskriva vilka hjälpmedel vi har Tydliggöra regelverket kring hjälpmedlen och förskrivningen Behovstrapporna är tillgängliga för allmän-heten via Landstinget Sörmlands hemsida

Vilka är behovstrapporna Förflytta sig – att målmedvetet röra sig från en plats till en annan ADL – aktiviteter som alla personer behöver göra regelbundet eller dagligen Kommunicera – kommunikation genom språk, tecken eller symboler Vård och behandling – hjälpmedel som kompenserar för kroppsfunktion

Förflytta sig Samtliga behovstrappor är uppbyggda i ett antal steg som motsvarar olika behovsområden. Till behovs-trappan finns även en förklarande text om vad trappan avser.

ADL

Kommunicera

Vård och behandling

Att använda trapporna Som förskrivare loggar du in i WebSesam med det användarnamn och lösenord du fått tidigare.

Att använda trapporna För att använda trapporna vid förskrivning så behöver du påbörja en förskrivning i websesam. Du kan välja valfri väg för att hitta aktuellt hjälpmedel. I utbildningen använder vi oss av Kundorder

Att använda trapporna Nu har du börjat med Kundorder. Fortsätt genom att fylla i patientens/ brukarens person-nummer. Klicka sedan på fortsätt.

Att använda trapporna För att komma till behovstrapporna så klickar på Behovstrappan. Om du inte vill använda dig av trapporna så anger du artikelnumret på hjälpmedlet du vill förskriva.

Att använda trapporna Nu har du kommit in till Behovstrapporna

Att använda trapporna När du valt aktivitetstrappa utifrån brukarens/patientens behov så väljer du sedan det trappsteg som motsvarar det behov du identifierat I det här exemplet väljs Förflytta sig i bostaden för att utföra aktiviteter i det dagliga livet

Att använda trapporna När du valt trappsteg så får du information om vad steget innebär och de hjälpmedel som tillhandahålls för behovet i Landstinget Sörmland. Du får även tips och råd om egenansvar och exempel vad samhället skulle kunna bidra med.

Att använda trapporna I nästa steg så ska du välja den typ av hjälp-medel som förväntas tillgodose brukarens/ patientens behov. Det gör du genom att klicka på länkarna till hjälp-medlen. I det här exemplet använder vi Rollatorer.

Att använda trapporna I det här steget kan du läsa produkt-anvisningar och vilka hjälpmedel som finns på Hjälpmedels-centralen. I det här exemplet använder vi Rollator Ono.

Att använda trapporna Nu ser du den produkt som du valt. Beskrivning, bild (vanligtvis) samt leve-rantörens information. Du ser också olika modeller av hjälpmedlet. Klicka på Beställ när du vill beställa hjälpmedlet.

Att använda trapporna Nu kommer du tillbaka till websesam. Du har då fått med dig artikeln till websesam samt en statistikkod. Här kan du välja ytterligare hjälpmedel eller slutföra din beställning på vanligt sätt.

Att använda trapporna Statistikkoden anger utifrån vilken behovstrappa och trappasteg som du valt att förskriva hjälpmedlet ifrån. Du behöver ange behovstrappa och trappsteg vid varje förskrivning.

Att använda trapporna Om du inte vill använda dig av trapporna så kan du genomföra beställningen som du lärt dig i websesam. T ex kan du ange artikel-numret för hjälpmedlet. Du kommer dock att behöva ange trappa och trappsteg utifrån det behov som hjälpmedlet förskrivs (se nästa sida).

Att använda trapporna Du behöver ange utifrån vilken behovstrappa och trappsteg du förskriver utifrån. Listan visar i vilka trappor och steg hjälpmedlet finns. Finns det endast på ett ställe så visas koden direkt. Slutför sedan din beställning på vanligt sätt.

Vad finns i vänsterspalten I den här delen av Behovstrapporna kan du hitta de regler och rutiner som styr hjälpmedelsförskrivningen i Landstinget Sörmland. Värdegrund och regelverk är framtaget för Landstinget Sörmland, dessa behöver du läsa igenom noga. Klicka dig fram och se vad som döljer sig under rubrikerna.

Kontakt Fredrik Lindell Hjälpmedelscentralen Fredrik.lindell@dll.se 0730-572920 Behovstrapporna hittar du via websesam, hmc.dll.se eller http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Funktionsnedsattning/Hjalpmedel/Regelverk/ Lycka till!