Krister Henriksson är född 1946

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Anne Frank Historia.
Advertisements

Sverige! Sverige!!! Sverige gränsar till Norge och Finland och har en area km2 och här bor 9,5 miljoner människor.
Välkommen till Sverige!!.
Sagan om den hungriga vargen
Bildspel om konstnären
februari 2002, M. Karhu & M. Ylitalo
SVERIGE Läs nu FAKTA VÄLKOMMEN TILL SVERIGE Få reda på mer om Sverige.
~ Den första mobiltelefonen ~
ABSOLUT BrucElvis Det här bildspelet består av material som BrucElvis tror han kommit på alldeles själv. Dock kan ju någon annan varit lika ”smart / rolig”
Sverige.
Åk till Sverige.
Christofer Columbus
Välkommen till Sverige!
Solros fyller 1 år. Här kommer Putte. Idag är det kalas, kalas, kalas!
Selma Lagerlöf En författare i världsklass.
Herbjørg Wassmo.
Frågesport.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Stockholm.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Kan du inte detta, så har vi ett problem!!!
SVERIGE Sverige gränsar till Finland och Norge. Sverige har en area på kvadrat km.
VÄLKOMMEN TILL SVERIGE
MITT PÅSKLOV 2012 JESPER ALLANSSON. Påskafton 7 april Mormor och morfar åkte hem till Karlstad dom hade varit här nåra dagar. När dom hade åkt hem cyklade.
Det va en gång en katt och hund del 1
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Fotbollspelare!.
SVERIGE Sverige har en area på km².
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Franska revolution 1 juli 1789 var det mycket oroligt i Paris.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
SVERIGE Bild från clipart.
Vad vet du om ……. Franska revolutionen.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Möt världen i London! OS 2012: 205 deltagande länder 1 miljon besökare idrottare.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Frågor från Kvarteret Merkurius del 2, Västra Torggatan.
Malin Andersson, Nivrenaskolan, Sundsvall/Kvissleby –
Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.
Tretalet, fem delar, 45 minuter, 164 ord i minuten
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
Den magiska dörren.
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
PINGSTKYRKAN Av Almin, Linus, Adam, Roni och William.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
Min födelsedag. På min födelsedag var jag hemma hos pappa
Zlatan Ibrahimović Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013.
S V E R I G E.
Alfred Nobel- Nobelpriset
Sveriges första kvinnliga nobelpristagare
Av: Shabnam, Tove, Ellinor och Mimmi.L.  De representerar barn och ungas rättigheter och intressen.  Myndigheten följer Bo’s förslag.  Myndigheterna.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Det va en gång en katt och hund del 1
Vem är jag, Vem är du?.
En författare som blev en svan
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
1800-talet.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Frihetstiden
Av: Erik, Ellen och Julia B
Utkik Historia: s , Frihetstiden
En Stund låg jag och funderade över om det kanske vore bättre att bli en äventyrare än att bli berömd. Slutligen beslöt jag mig för att bli en berömd.
Astrid Lindgren Och Pippi Långstrump.
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Astrid Lindgren.
Sveriges största möbelhandlare
Halloween.
Presentationens avskrift:

Krister Henriksson är född 1946 Clipart Krister Henriksson är född 1946 Han har varit skådespelare sen 2002. Han spelar rollen som Kurt Walander.

Kronhjort Bild: Creator:Adolf Mackeprang http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kronhjort.jpg?uselang=sv Kronhjort är det näst största hjort- djuret i Sverige och på sommaren har den en brun röd färg. Kronhjort är också Skånes landskapsdjur.

ABBA Foto: AVRO http://commons.wikimedia.org/wiki/File:ABBA_-_TopPop_1974_5.png Popgruppen ABBA har fått sitt namn från första bokstaven i allas förnamn. De heter Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad. De har gjort alla låtar i filmen Mamma Mia.

PÅSK Påsk är en väldigt viktig högtid för de kristna. Här i Sverige brukar barnen klä ut sig till påskkäringar och knackar på dörrar för att få godis. Bilder från Clipart

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ikea_logo.svg IKEA är ett av världens största möbelhandelsföretag. Det bildades 1943 av Ingvar Kamprad. Det finns IKEA i 26 olika länder sammanlagt finns det ca 300 IKEA affärer. Där finns även en restaurang där och en korvkiosk.

ZLATAN Frankie Fouganthin http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zlatan_Ibrahimovi%C4%87_2.jpg Zlatan är en fotbollsspelare han är född 1981. År 2004 såldes han till Juventus FC för ca 175 miljoner kr. Han har vunnit italienskan ligan två gånger i rad. I juli 2009 gick han över till FC Barcelona. för en ny rekord summa 487 miljoner kr. Nu spelar han i Paris Saint-Germain i den franska ligan.

TRANA Tranan är en svensk flyttfågel. Varje år kommer de till Hornborgarsjön. Det finns 15 arter av tranorna. Tranan är en väldigt stor fågel men den kan ändå flyga så långt. Efter att de har kommit till oss flyger de till Tyskland. Cali1008 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tranor_flyger.jpg TRANA Clipart

ASTRID LINDGREN Mysid http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pippi.svg Astrid Lindgren är född 1907 den 14 november. Hon växte upp på en gård i Vimmerby i Småland. Efter realexamen fick hon jobb på Vimmerbys tidning. Redan som 18 åring blev hon gravid och for själv till Stockholm. Där utbildade hon sig till kontorist. Hon berättade många sagor för sina barn som skrevs ner och sedan översattes de till jätte många andra språk. Hon är idag en världskänd författare.