Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Halloween.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Halloween."— Presentationens avskrift:

1 Halloween

2 Vad är Halloween? Halloween är en amerikansk högtid. Halloween kom till USA under talet genom irländska invandrare. Förr trodde människor att de dödas själar kom tillbaka till jorden på den här dagen. Därför tände människor ljus för att hålla borta onda andar.

3 Halloween i USA Under 1900-talet blev Halloween en barn och ungdomstradition. Många barn klädde ut sig till spöken, kändisar och mystiska varelser. Barn och ungdomar gick runt och bad om godis, genom att knacka på dörren och säga “bus eller godis”. I USA firar man alltid Halloween den 31 oktober. Idag är det många familjer som firar Halloween i USA. Det är vanligt med att ha mycket Halloween dekorationer både i huset och utanför i trädgården.

4 Halloween i Sverige Hur brukar du fira Halloween?
Halloween har firats i Sverige i nästan 70 år. Men det blev populärt först för ungefär 30 år sedan. I Sverige är det inte en bestämd dag för när Halloween ska firas. Vissa firar den innan den 31 oktober, och vissa firar den efter. Hur brukar du fira Halloween? Om du vill se en film om varför vi firar Halloween kan du kolla på den här.

5 Alla helgons dag Alla helgons dag är inte samma sak som Halloween.
Alla helgons dag firas alltid på en lördag mellan den 31 oktober och den 5 november. Dagen efter Alla helgons dag heter Alla själars dag. Alla helgons dag och Alla själars dag hänger ihop. Det är kristna helgdagar där kristna tänker på människor som dött och tänder ljus för dem.

6 Källor


Ladda ner ppt "Halloween."

Liknande presentationer


Google-annonser