Tisdagquiz! Med musikinslag.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Svenska trubadurer Trubadur: Kan översättas: den som hittar på.
Egypten.
Elsa Beskow.
Bildspel om konstnären
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Historien om Antiken i Grekland.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
En Modern Saga Grodkonungen.
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Livets Söndag - en dag i glädje inför och i värnande om livet
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Blågula dansband Vykort med svenska dansband från svunna tider har blivit heta dyrgripar på nätet. Kostymerna, frisyrerna och glasögonen hör till det som.
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Tänkvärt ! ”Either you are with us, or you are with the terrorists” George W Bush.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Frågesport.
Rammstein. Rammstein Rammstein Rammstein Rammstein Rammstein.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Stockholm.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Kan du inte detta, så har vi ett problem!!!
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
- Förtydligande av olika nivåer i betygskriterierna för SO-ämnena
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Musikstycken spelas upp genom att ni trycker på ljudsymbolen och sedan får ni använda dem för att lösa frågorna, lycka till!
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
MusikQuiz HT 2010 nr 1 The beginning…
Dead By April! DBA är ett svenskt rockband från Göteborg bildat år De gav ut sitt självbetitlade debutalbum Bandets låtskrivare och producent.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Ett arbetsområde om poesi
Marie Lindberg är debutant i stora mått både i Melodifestivalen och offentligheten som artist. Marie är lärare till yrket och undervisar förstaklassare.
Källor! Hur gör man egentligen?
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Sálin hans Jóns míns Sálin är ett islänskt band som spelar pop musik. Bandet saman står av 5 medlemar. Bandet började att spela året 1988 och har dom.
Vad tycker du om att läsa?
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
1. Bosättning Hur bodde befolkningen förr i tiden?
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Av Emelie, Svarre, Nathalie och Wiktor B
Alice josefsson Författar - & bokprojekt, 8A 2011.
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
CHRISTOPHER MAURICE BROWN Chris Brown. BAKGRUND  Christopher ”Chris” är född 5 maj 1989  Chris är uppvuxen i Tappahannock, Virginia  Son till Joyce.
MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.
Ledtrådsfrågesport 5 frågor i 5 olika kategorier
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Att Skapa Serier.
Let’s go with the flow. Jag vill ha låttitel och artist OCH svaren på följdfrågorna.
Stefan Stadfors hemsida
Att referera och ange källa!
{ The Beatles Pop.  U S A eller Amerika var hittills det land där det mesta hände inom bluesen och rocken.  På 50-talet började man tillverka väldigt.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Lite fakta :Bullet for my valentine startades 1998 och dom spelar heavy metal metalcore och trashmetal. Deras debut album släppdes 2006 och det hette.
Rihanna.
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
Att referera och ange källa!
Låtchansen Bandet/Artistens namn + Låtens titel OBS: Klicka på ikonen längst uppe till höger för att höra musiken!
Samtidigt som många hem i världen har förstörts, som här i staden Homs i Syrien…
Ledtråd: världens snyggaste kille!. Svar: Justin Drew Bieber Fakta: Född: 1 mars Längd: 1,75 cm lång. Föräldrar: Pattie Mallette och Jeremy Bieber.
Uppsats. Du ska skriva en uppsats om något som har med musik att göra! Det kan till exempel vara en grupp eller ett instrument Du kommer att få lektionstid.
Artist/Band Elevnamn och klass.
Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker
Vad tycker du om boken Stjärnlösa nätter?
Veckans fördjupning handlar om en känd artist. Vet du vem det är
Fördjupning: Disney.
Presentationens avskrift:

Tisdagquiz! Med musikinslag

Fråga 1 a) Detta band från Skottland, Storbritannien uppkallade sitt debutalbum efter en mycket känd musiker född 1954. Vad heter bandet? Ledtråd: Denna musiker föddes på samma ställe där en björn hittades i en barnbok med namnet ”De kallar mig …”. b) Låten associeras i Nordamerika med en speciell reklam. Vilken? Ledtråd: Samma som ett svenskt casinobands största hit.

Fråga 2 a) Vad heter sångaren? Ledtråd: Ett av The Beatles mest kända album har detta band tagit som namn för sin enda EP. b) Andra hälften av låtens namn får man/kvinna när man/kvinna tagit, ja vadå?

Fråga 3 Bandet kommer från en stad, vilken? Ledtråd: Rivaliteten i staden mellan detta band och ett, på två sätt, bibliskt band har varit stor. b) Denna låt fanns med i ett album med denna uppmanande titel. Vem regisserade filmen med samma namn som titeln på detta album?

Fråga 4 Kanadensiskt (faktiskt) band från Ontario. Vad hette de innan de bytte till det nuvarande namnet? Vilket band (med kvinnligt inslag) från Sverige sägs de tycka om? Vilket band plagierade detta bands musikvideo till en annan av låtarna från samma album som den här låten? Ledtråd: Låten som plagierades har en titel som för tankarna till Karl Gustaf Armfeldt.

Fråga 5 Fantastiskt låt, önskar att jag hade skrivit den själv. Vem nämns i låten? Om vilken stad kretsar textens handling? Vems död fick den här personen ur balans?

Bonus Fråga På vilket PC-spels soundtrack kan man/kvinna hitta den här låten? Vem finns på framsidan av fodralet till detta spel? (Europeiska PC-versionen)