Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fördjupning: Disney.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fördjupning: Disney."— Presentationens avskrift:

1 Fördjupning: Disney

2 Vem var Walt Disney? Walter Elias “Walt” Disney föddes i Chicago år 1901. Redan i ung ålder älskade Walt Disney film och att teckna. När Walt Disney började jobba med film fanns det bara stumfilm. Men Walt ville göra tecknade filmer med ljud. År 1928 släppte han filmen Musse Pigg som Ångbåtskalle som räknas som filmhistoriens första talfilm.

3 Historiens första färgfilm
Walt Disney startade upp ett filmföretag tillsammans med sin bror. År 1932 släppte de historiens första film i färg. Det var en kort film som hette Morgonstämning. År 1937 släppte de historiens första tecknade långfilm med både färg och ljud. Den är betydligt mer känd - Snövit och de sju dvärgarna.

4 Disneyfilmer i dag Det finns en väldigt tydlig trend bland Disneyfilmer just nu - de omvandlas till “live action”. Live-action betyder att den spelas av riktiga skådespelare. Den första Disneyfilmen som omvandlades var den mycket omtyckta Alice i underlandet år 2010. Ett annat exempel är Djungelboken som hade premiär 2016. Lägg bild + ev. källa

5 Disneys fantastiska musik
Disney är också kända för sin filmmusik. Det är få personer som inte har hört Lejonkungens, Pocahontas och Djungelbokens kändaste sånger. Låtarna är bland annat kända för att vara väldigt pampiga och vara spelade av stora orkestrar med massa olika instrument.

6 Källor https://sv.wikipedia.org/wiki/Walt_Disney


Ladda ner ppt "Fördjupning: Disney."

Liknande presentationer


Google-annonser