Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker"— Presentationens avskrift:

1 Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker
Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker. Vet du vem det är? Lös den kluriga rebusen för att få en ledtråd.

2 Elvis Presley

3 Elvis barndomshem i Tupelo, Mississippi.
Rockmuseum öppnar Till helgen öppnar ett rockmuseum på ön Floda. Museet heter TCB House of music och har startats av Ulf Nilsson. På museet kan man se ett trumset som ägts av Elvis Presleys gamla trummis. Man kan också se en kopia av Elvis gamla barndomshem. Elvis barndomshem i Tupelo, Mississippi.

4 På Sun Studio i Memphis spelade Elvis in sina första skivor.
Elvis historia Föddes 1935 i Mississippi. En av historiens mest kända musiker. Kallades för the King eller kungen. När Elvis var 18 spelade han in sin första skiva. Det gjorde han för att han sett en skylt. På Sun Studio i Memphis spelade Elvis in sina första skivor.

5 Elvis historia Han spelade in fler skivor och blev snart känd.
Elvis var både musik och skådespelare. ”In the Ghetto” och ”Hound dog” är några av hans mest kända låtar. Han dog Elvis blev 42 år gammal. Elvis bodde i huset Graceland Idag kan vem som helst besöka huset.

6 Film Elvis Presley - In the Ghetto (2:41)

7 Källor https://sv.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley
king/


Ladda ner ppt "Veckans fördjupning handlar om en av historiens mest kända musiker"

Liknande presentationer


Google-annonser