Västmanland Landskapsvapnet har tre kullar med eld på. Det är ett gammalt karttecken på en gruva. I Västmanland finns en känd silvergruva.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

Egypten.
Anne Frank Historia.
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Sverige.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Egypten.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
VÄSTERGÖTLAND Detta vapnet föreställer ett lejon med stjärnor.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
Hur kan tillståndsprocesserna optimeras. Åsa Persson, Bergsstaten
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Kirik Viking.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
Flickan med silverörhänget
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
Ränta och inflation Företagen Konsumenter Ränta
Tunneln Av: lovisa ♥. Val av plats  Jag valde vägen mellan gallerian och synsam. Först tänkte jag välja utanför bibblan men jag visste jag inte vad jag.
Grattis alla samer på er nationaldag!
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Värmland Landskaps vapnet ska föreställa en örn. Den betyder mod, kraft och makt. Erik XIV bestämde att Värmland skulle ha en örn till landskapsvapen.
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
Det är det enda vapnet som har verktyg.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Kostcirkeln del 1 – Potatis och Rotfrukter
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Närke Landskapsvapnet har två pilar för att dom krigade på 1500-talet. Pilarna kallas skäkter.
Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Småland Landskapsvapnet föreställer ett lejon med vapen.Vapnet som den håller är en armborst.
Kemins historia.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
Industriella revolutionen
Atomer, molekyler, grundämnen och kemiska föreningar
Gästrikland Det är en älg på landskapsvapnet..
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
Om läxan (enligt EPA-modellen):
Gruvor i Sverige Blaikengruvan år 2006
Industriella revolutionen
BOHUSLÄN I Bohuslän bor ca invånare..
1800-talet.
Judendomen k.
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
Karttecken Skala Färger Höjdkurvor Fler karttecken
Romarriket – Styrelsesätt
Naturlandskap blir kulturlandskap
Industriella Revolutionen
Kemi- ett arbetsområde i år 6 Ämnen runt omkring oss.
ANTIKA GREKLAND.
Hur levde man under medeltiden
Svampar Svampar är närmare släkt med djur än med växter
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
Västra Europa Kommer du ihåg några av de länder som ligger i västra Europa? Slå upp sidan i Atlasen.
FALU KOPPARGRUVA.

Presentationens avskrift:

Västmanland Landskapsvapnet har tre kullar med eld på. Det är ett gammalt karttecken på en gruva. I Västmanland finns en känd silvergruva.

Landskapsblomma Mistlen är grön hela året om. Den växer på lövträd och bären är trastarnas favoritmat. Den är väldigt sällsynt. Den är en parasit och en parasit är att den lever på trädet.

Landskapsdjur Det var en omröstning om landskapsdjuret och många röstade på rådjuret. Rådjuren var utrotningshotade vid 1700- talet men där kom en man som hette Corfitz Beckfriis och satte stopp för det så den levde vidare.

Här ligger Västmanland Var i Sverige Västmanland gränsar till Värmland, Närke, Södermanland, Uppland och Dalarna. Här ligger Västmanland

Västerås är Västmanlands största stad. Den ligger vid Mälaren. Städer Här ligger Sala Västerås är Västmanlands största stad. Den ligger vid Mälaren. Arboga är en medeltidstad. Den första riksdagen hölls år 1435 i Arboga. Sala blev till på 1500-talet kring en silvergruva. Där fanns mycket silver att hämta. Därför kallades den för rikets skattkammare. Här ligger Västerås Här ligger Arboga

Det här är en ritning över Sala Silvergruva från 1695 Sala blev till på 1500-talet kring en silver gruva. Där fanns mycket silver att hämta. Därför kallades den för rikets skattkammare. Det här är en ritning över Sala Silvergruva från 1695

Kända platser I Sala finns det en silvergruva. Dom bryter inget silver nu men i förr i tiden bröt dom mycket silver. Bild från gruvan.

Robotar som bygger bilar. Industrier I Västerås finns det en robotfabrik som heter ASEA. Först byggs de sen får de en uppgift. Robotar kan göra många olika jobb. De är olika stora och ASEA är den enda robotfabrik i Sverige. Sen säljs dem till andra fabriker. Robotar som bygger bilar.

Turism Man kan titta på ryttartävling varje år i Strömsholm. Där finns en berömd hästkyrkogård där berömda tävlingshästar är begravda.

Näringar En näring är mycket gruvarbete i Västmanland. Man har brutit silver och guld i flera 100 år. Nu bryter man guld, silver, zink, bly och koppar.