Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

UTVECKLINGSARBETE I FÖRSKOLAN - måste vi göra det så svårt?
Stockholm Selections Stockholms Södra Skärgård
Författare Josefin Berntsson År 2013
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Sagan om Piffy.
Explorer of Sweden December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida” December 2009 bildspel nr. 14 ”Pura Vida”
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Sorteringslek i skogen
Svenska som andraspråk
Relationer mellan karaktärerna i tragedin ”Fröken Julie”
Patientenkät sommaren -13
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Geografiska begrepp svåra ord
Demokrati.
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Hur du skriver en bra historia
Golv, väggar, tak. fönster och en dörr
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Vad är skillnaden på klimat och väder?
Hejsan! Nu har vi korsat en liten snutt av den hiskeliga Atlanten och landat på Nordirland.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Hur bör samhället organiseras
Sagan om björnen.
Cuba.
Kronologiskt: Här kommer nästa bildspel: Canouan och Mustique är mindre öar och St Vincent är den största, själva huvudön, i Grenadinerna.
Halloj igen! Här kommer lite försenade bilder från ett kort stopp på Dominica, ett lite längre på Iles des Saintes och ännu ett kort på Guadeloupe.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 8. Nu lämnar vi San Benedicto och seglar västerut ca 70 Nm till Roca Partida.
Explorer of Sweden November 2009 Bildspel nr. 10.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Vi säger bara: Barbuda. Spanish Point på södra Barbuda. Kanonankring i kristallklart vatten bakom skyddande korallrev. Vi gör väl ett svep med kameran.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
Anna & Martin seglar i stilla havet Oktober – December 2009 Bildspel nr.2.
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Isla de Coco. Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Gunther tyckte oxå det war wunderschön att vara framme ! Våra två ankringsplatser.
Krafter Sid
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Marcus berättar lite om sig själv
LAND I SIKTE!!! Efter 28 långa dagar till havs är vi äntligen framme i Karibien och här kommer storyn om hur vi tog oss hit.
Ljusets färger.
1 Nattvandring Kommunpoliserna Thomas och Claes. 2 Främjande verksamhet? vuxna förebild vittne iakttagare tröst hjälp lugnande nykter engagerad medmänniska.
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Hejsan! Nu har vi varit några veckor på Trinidad. Vi har bland annat roat oss med några djungelturer men kanske framför allt med den stora karnevalen.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Arbete med avsnittet pågår Utdrag ur utkast Kenneth Flood Alf Susaeg utdrag#1.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Vi kom tvåa och trea efter tuffa matcher mot Lindome men Vilma var lika glad i alla fall… Snickarcupen.
Den magiska dörren.
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
I Stockholm, Kalmar och Göteborg har en tysk affärskedja öppnat varuhus som säljer äkta män till fruar som vill byta upp sig…..
Tommy blev på sprungen av en rånare. Han fick ett litet skrubbsår på armbågen.. Flisen och Tommy hitta en lapp. På den står det sven östgök. Tommy och.
Cyberbullying/ Nätmobbning
Identitet Vad formar oss till oss?.
Denmark :).
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Kemi finns överallt runtomkring oss.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Presentationens avskrift:

Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda

Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att segla in genom St George’s Channel. Här blir det trångt om man möter ett kryssningsfartyg!

St George’s på Bermudas nordöstra del ligger i en skyddad lagun. Kryssningsfartygen står på kö för att få tippa av sin last med köpsugna kryssare. Det finns inte hur många platser som helst i marinorna men det går fint att ankra. Det är många segelbåtar i farten. Alla är på språng. Mot Azorerna!

St George’s lite från ovan. Alla hus är vita eller pastellfärgade. Taken är murade och det är väl lika bra det eftersom gamla avdankade orkaner gärna tar vägen över Bermuda på sin väg norrut. Takpannor är m.a.o. ingen bra ide. Alla tak har regnvattenuppsamlare. Färskvatten är en bristvara på alla små öar.

Pastell på längden och bredden. Vill man vara riktigt het till grannskaps-VM i trädgård så lagar man till en sådan här ring vid entrén ut mot gatan.

Hamilton Fyr Tabacco Bay St George’s Så här ser Bermuda ut. Vi håller mest till uppe i nordost men tog oss även runt hela ön en dag. Röda streck = buss och blå = färja. Hamilton är huvudstaden.

Utsikt från Bermudas högsta punkt. Fyren på Gibb’s Hill. Tyvärr var det lite disigt denna dag och dessutom tvingades vi fota genom ett riktigt skitigt fönster. Kanske framgår det ändå hur tätbefolkad Bermuda är. Där det ser obebyggt ut är det antingen parker eller golfbanor. Bermuda har mängder med större och mindre vikar. Många väldigt skyddade. Det ligger hundratals båtar i dessa vikar.

Vattnet är klart och snorklingen bra. Detta är i närheten av Tabacco Bay. Här är kustlinjen väldigt taggig.

Det är grönt och frodigt på Bermuda. Många blommor. Några för en tuktad tillvaro i trädgårdar medan andra tillåts skena vilt. Bermuda Cherry. Inte ett körsbär men gott ändå!

Polisen, tullen och busschaffisarna har alla en sak gemensam: De har bermudashorts.

Att detta är gamla brittiska trakter ser man lätt på skyltarna. Engelsmän är fantastiskt bra på att sprida förbudsskyltar och rena hot omkring sig. Just här på Bermuda verkar det vara otroligt viktigt att man inte står och hänger. Varför det nu skulle vara så hemskt övergår vårt förstånd. Skyltarna sitter överallt.

Domaren: Du erkänner alltså att du stod där och hängde? Åtalad: Ja, förlåt. Domaren: Du lär visst ha slängt ett bananskal också. Du förstår väl själv vad det här innebär.

- Ärligt talat alltså. Den där pjäsen är stor nog att rymma en kille med störtkruka och en overall med fartränder på. Är det verkligen möjligt att ni lyckats slarva bort någon av dessa 20-tons pjäser på en liten ö som Bermuda. - Jo, när du säger det så. Borgmästaren har en hemma i trädgår’n som han skjuter sig själv till rådhuset med varje morgon. Jättestor kanon

Nu är det dags för Atlanten igen. Här lämnar vi Bermuda bakom oss och sätter kurs mot Azorerna Nm till Flores. En lätt match! Vi har ju gjort 2835 Nm i ett svep tidigare. Hej så länge! /M&A