Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn <File> eller med.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
Klicka på ”Verktyg” i menyn, välj ”Alternativ”..
Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
Kom igång med - Disgen Modul 3
Skapa ett video-CV på YouTube
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Kom igång med - Disgen Modul 3
Mahmud Al Hakim Lärare - Folkuniversitetet
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
Välkommen till internet för nybörjare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
PowerPoint 2007 Lathund.
”Internet anpassa” bilder
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
©storm.
Snabbreferens för video
2. Utveckla en presentation
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
SQZBZO.
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Välkommen!.
Digitalisering av kulturarvet
Word Read Plus 08 talsyntes
Välkommen till Del 1.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Välkommen till PowerPoint
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
PowerPoint 2007 Lathund.
Övning 4 Ritobjekt.
FOTOTAVLAN Förminska fotot i t.ex. GIMP till ca 300px brett. Klistra in här i mallen. Högeklicka på bilden och välj ”storlek”. Bredden ska ändras till.
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Kontrollera röstbrevlådan 1.Klicka på fliken Telefon. Där ser du dina meddelanden och information om den som ringde. 2.Håll markören över ett rösbrevlådemeddelande.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Google SketchUp Del 1.
Varmt välkomna till användarutbildning Therése Brun.
Word 2007 Tips och trix av Margareta Gardtman PolarPrint februari 2008.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Framsida på omslag och ett uppslag
Lokalbokning i Office 365 Falkenbergs kommun
Figurer.
Påfyllningsrapport Panel-PC
Hur klonar man i Photoshop??
Välkommen till PowerPoint
Mardrömmen för photoshopanvändaren…
Att göra om en bild med text till textfil
Att ”tillverka” nya klasskamrater
Med ritstiftet som verktyg samt utan lagermask!
Första övningen i Illustrator
Knivövningen i llustrator
En liten kort instruktion
Komma igång med Scratch
Knivövningen i llustrator
Grundkurs Windows och Word
Presentationens avskrift:

Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn <File> eller med kortkommandot ctrl-n. Storleken på det nya dokumentet blir automatiskt anpassad efter bilden du har i klippbordets minne om du inte väljer annat. Klistra in bilden i dokumentet med ctrl-v.

Prova att zooma in och ut med snabbkommandona ctrl-+ och ctrl– (ctrl-minustecken). Prova också ctrl-0 (noll). När du zoomat in så mycket att bilden inte ryms på skärmen kan du prova att förflytta dig i bilden genom att hålla in mellanslagsknappen (space) och dra med musen.

Så här ser fönstret ”layers” ut i Photoshop Så här ser fönstret ”layers” ut i Photoshop. Om det inte är synligt så öppna det i menyn <windows>. Bilden du just kopierat in har blivit ett nytt lager ovanpå det gamla. Prova att göra ett nytt lager med knappen som pilen pekar ut.

Välj penselverktyget och använd verktygets inställningar direkt under menyn för att göra penseln lagom stor och suddig i kanterna. Välj färg genom att dubbelklicka på färgväljaren i verktygslådan Spraya något på väggen Ångra med ctrl-z om det blir fel Prova att använda inställningen för ”opacitet” i fönstret ”layers”. Prova olika blandningslägen med pilknappen där det står ”normal”.

Ta bort den turkosa färgen på väggen med hjälp av verktyget ”replace color”.

Välj flera olika turkosa toner med pipetten med plustecken, överst. Dra i spaken ”fuzziness” och se på Den lilla svartvita bilden hur stor del av bilden du valt. Justera sedan färg och färgmättnad med spakarna nederst. Hue är kulören Saturation är färgmättnaden

kopiera bilden till höger till klippbordet. Klistra in bilden i den indiska bilden med ctrl-v.

Markera det vita runt om asken genom att klicka på den vita färgen med trollspöet i verktygslådan. Trollspöet får du fram genom att trycka på den lilla hörnpilen på knappen ”quick-selection tool”. Om trollspöet markerar alldeles för mycket eller för lite så justera ”tolerans” i verktygsinställningarna närmast under menyn till ungefär 20.

Finjustera markeringen med hjälp av verktyget ”Refine edge” i menyn <select>. Följ instruktionerna längst ned i fönstret som kommer fram. När det vita är perfekt markerat så tar du bort det med deleteknappen. Ta sedan bort markeringen med snabbkommandot ctrl-d. Är du inte nöjd med resultatet så backa några steg med snabbkommandot ctrl-alt-z och försök igen.

Justera lådans storlek, placering och form med verktyget ”free transform” som finns i menyn <edit>, eller tas fram med snabbkommandot ctrl-t. När du aktiverar ”transform” så syns en ram runt lådan som du kan dra i för att förändra dess form. Högerklicka på skärmen för att se de olika verktyg du kan välja bland. Prova de olika funktionerna. Avbryt med knappen <esc> om du vill börja om din omvandling Bekräfta med <enter> när du är nöjd.

”sudda bort” sex-and-the-city-loggan med hjälp av verktyget klonstämpel. Välj en lagom stor penselstorlek i verktygsinställningarna direkt under menyn. ”plocka upp” färgen och mönstret på lådans lock genom att klicka med vänsterknappen med <alt> nedtryckt.

Kopiera in loggan nedan och placera den på lådan med hjälp av transform. Klipp inte bort det vita utan testa istället olika blandningslägen för logotypens lager. Läget ”multiply” adderar färgerna till de som finns i lagret under. Vitt blir därför osynligt.

Justera lådans färg så att den bättre matchar mannens t-shirt och lådans nya logotyp. Använd alla tre spakarna i verktyget ”hue-saturation” i menyn <image> <adjust>.

Lägg samman lådans och logotypens lager genom att markera båda med shift-knappen intryckt och sedan högerklicka på lagermenyn och välja ”merge layers”. Dubbelklicka på lagret för att öppna fönstret ”layer-effects”. Kryssa i och välj verktyget ”gradient” i listan till vänster. Ge lådan en tonad skugga som passar med bildens ljus. Prova dig fram, eller ta hjälp av inställningarna på bilden. Ge lådan lite skugga mot marken med hjälp av verktyget ”drop-shadow”. En eller två punkter storlek är lagom.