Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkommen till PowerPoint

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkommen till PowerPoint"— Presentationens avskrift:

1 Välkommen till PowerPoint
Fem tips för ett enklare sätt att arbeta

2 Designverktyget hjälper dig att förmedla din vision
PowerPoint Designer föreslår professionell design för presentationen baserat på innehållet i dina bilder. Designverktyget är en funktion endast för prenumeranter. Om du har en Office 365-prenumeration visar nästa bild hur det fungerar i en ny presentation.

3 Hur du använder PowerPoint Designer
Så här fungerar det: 1 Starta en ny presentation genom att gå till Arkiv > Nytt > Tom presentation. 2 Lägga till en bild på den första bilden: Gå till Infoga > Bilder eller Infoga > Onlinebilder och välj bilden Tips: Du måste vara online när du lägger till bilden. 3 När PowerPoint ber att få hämta designidéer markerar du Nu börjar vi. 4 Välj en design du gillar från åtgärdsfönstret Designidéer.

4 Morfning Morfning skapar mjuka animeringar och objektrörelser i presentationen. Du använder två liknande bilder för att utföra animeringen, men för åskådarna ser det ut som en bild. Spela upp videon till höger om du vill se ett enkelt exempel. Morfning är en funktion endast för prenumeranter. Om du har en Office 365-prenumeration kan du prova själv med stegen på nästa bild.

5 Konfigurera Morfning 1 2 3 Prova själv med dessa två enkla ”planeter”:
Duplicera den här bilden: Högerklicka på miniatyrbilden och välj Dubblettbild. 2 I den andra av de här två identiska bilderna kan du ändra figurerna till höger på något sätt (flytta, ändra storlek eller färg) och sedan gå till Övergångar > Morfning. 3 Gå tillbaka till den första bilden och tryck på Bildspel och sedan Spela upp för att se morfningen! Tips: Effektalternativ ger ännu fler alternativ för Morfning.

6 Arbeta tillsammans i realtid
När du delar presentationen med andra kan du se dem arbeta med dig på samma gång Så här fungerar det: 1 Markera Dela ovanför menyfliksområdet, eller använd kortkommandot Alt-XU, för att bjuda in personer att arbeta med dig (du kan spara i molnet i detta läge). 2 När andra har presentationen öppen visar en markör vem som arbetar med vilken bild ... 3 ... och vilken del av bilden som redigeras.

7 Du blir expert med Berätta
Med hjälp av rutan Berätta hittar du rätt kommando när du behöver det, så att du sparar tid och kan koncentrera dig på arbetet Prova: MARKERA MIG 1 Markera bilden på roboten till höger. 2 Skriv animering i rutan Berätta och välj sedan Lägg till animering. 3 Välj en animeringseffekt, till exempel Zooma, och se vad som händer.

8 Utforska utan att lämna bilderna
Med Smart sökning visas referensinformation direkt i PowerPoint Prova (exempel på engelska): 1 Högerklicka på office i följande fras: office furniture 2 Välj Smart sökning och lägg märke till att resultaten är sammanhangsberoende för den frasen, inte Microsoft Office-appar. 3 För skojs skull kan du prova Smart sökning igen genom att högerklicka på ordet Office i steg 2.

9 Har du fler frågor om PowerPoint?
Markera knappen Berätta och skriv in vad du vill veta. Besök PowerPoint-teamets blogg (endast på engelska) Gå till kostnadsfri PowerPoint-utbildning I bildspelsläge öppnar du länkar genom att välja pilarna. VÄLJ PILEN NÄR DU ÄR I BILDSPELSLÄGE


Ladda ner ppt "Välkommen till PowerPoint"

Liknande presentationer


Google-annonser