Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett projekt som leder Ulricehamns kommun in i en lärande organisation - en organisation som är flexibel, tar till vara erfarenheter och utvecklas i takt.
Advertisements

Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Rätt stöd till arbete Handikappförbundens syn på arbetsmarknadsfrågan.
Rätt stöd till arbete och studier
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
KomAn – vägar till arbetslivet för personer med funktionsnedsättning
ARBETSMARKNADSENHETEN
UR LTU:S strategi LTU ska utveckla sin förmåga att arbeta med högkvalitativt flexibelt lärande.
Ett UTVECKLINGSPROJEKT 1 januari 2009 – 31 mars 2012 (Ett förprojekt genomfördes våren 2008) Februari 2010.
JOBB I SIKTE ETT EU-PROJEKT. 1 mars 2013 JOBB I SIKTE.
Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och.
Exempel på analys och handlingsplan
Stina Randevall Hjärtstam
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland.
Försäkringskassans roll i samverkan
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Arbetsmarknadspolitiska insatser
Samordningsförbundet
PROJEKTARBETE 2010 – 2011.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Grundtvig Ett EU-projekt för IV-klasser. Grundtvig Vad är Grundtvig? Grundtvig är ett projekt för att öka samarbetet mellan olika EU-länders IV- program.
Yhmyndigheten.se Lanseringskonferens valideringsinfo.se.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
TUNA-projektet.
LärCentrum Partille. Mål -en mäklande funktion -tillgodose olika gruppers behov av utbildning -en motor som arbetar för ökad kompetensutveckling -en mötesplats.
Eller som den allmänt kallas Serviceassistentutbildningen Funktionshindrades rätt till arbete 1 Projektets namn.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Lars Kaggskolan Prioriterade områden
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
Nya arbetssätt för lyckad samverkan mellan skola- samhälle- arbetsliv
GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING - nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv Teknikcollege Östergötland
Psykiatrisk vård och omsorg med kunskap och värdigt bemötande Prio-projektet.
Strategiskt utvecklingsarbete
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Projektet Bättre psykosvård Sammanfattning. Projektet bättre psykosvård Projektstart november 2011 Uppdrag: stötta enheter i landet som jobbar med psykosvård.
1.
Etableringsreformen - Hur har det gått?. Reformen Började gälla den 1 december 2010 Syftar till att påskynda nyanländas etablering i arbets- och samhällslivet.
Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.
Tillsammans skapar vi jobb för fler!
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
Handledarutbildning steg 1-3 ska genomsyras av kunskap om och redskap för att kunna hantera de sju diskrimineringsgrunderna; kön, könsöverskridande identitet.
Regeringens arbetsmarknadspolitik (från ännu ej lagd budgetpropp och från regeringsförklaringen) För nyanlända/integration Snabbspår in på arbetsmarknaden.
Sv Hur ska högskolan lyckas med breddad rekrytering? 16 maj 2016 Aleksandra Sjöstrand.
Korta vägen – en arbetsmarknadsutbildning på uppdrag av Arbetsförmedlingen Välkomna till Korta vägen!
Studie om yrkes- och lärlingssystemen i Norden Johanna Enberg och Göran Melin Reykjavik den 22 maj 2014.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.
Uppdrag Socialt företagande
Operativ personal från:
Kraftsamling för ökat bostadsbyggande
David Mattsson Hälsopedagog på Sociala omsorgsförvaltningen, Borås stad.
En metautvärdering av socialfondsprojekt som arbetar med funktionsnedsättning. Av: Sara Algodin-Paulic.
För nyanlända/integration Snabbspår in på arbetsmarknaden utarbetas
Bättre brukarinflytande 2017
Anläggningsbranschens kompetensdag
UTKAST Rehabsamtal med arbetstagare
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Olika är normen!.
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
Handledarutbildning Steg 2.
11gården, Växjö.
Information från Försäkringskassan
Presentationens avskrift:

Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt

I en forskningsöversikt som Socialstyrelsen givit ut (2011) framgår: ”Antalet personer som får daglig verksamhet ökar”. Arbete Ett inriktningsmål som regeringen prioriterat är: ”Sysselsättningsgraden för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga ska öka.” Studier Ungdomar som i dag går ut gymnasiesärskola får ingen behörighet till vidareutbildning. Regeringen öppnar nu för elever från gymnasiesärskolan att delta i satsningar på lärlingar, gymnasial vuxenutbildning samt yrkeshögskola. Vilka möjligheter till arbete och/eller studier?

Projekt Syfte: Utveckla den nya yrkesroll som krävs för att i såväl daglig verksamhet som i boende ge rätt stöd till arbete och/eller studier. Syftet med att starta delprojektet ”Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier”?

Projekt • förändrad yrkesroll • samverkan med andra och kunskap om olika myndigheters uppdrag t ex AF och FK och vilka möjligheter som finns • samverkan med särskola, gymnasiesär och lärvux behöver öka. • Syftet är att identifiera behov och önskemål hos dagens elever – morgondagens arbetstagare/brukare i reguljära arbeten eller inom en flexibel daglig verksamhet. Vad som är rätt stöd behöver identifieras och kompetensutveckling genomföras.

Projekt • kunskap i funktionsnedsättningen och dess konsekvenser i arbetet eller studierna • kunskap om samtalsmetoder för att coacha och motivera brukaren, vilka pedagogiska arbetssätt är bra? Mer kunskap om lagstiftningen för att kunna vara ett bra stöd för brukaren att komma närmare arbete och eller studier. Hur handleder man praktikplatsens medarbetare? • kunskap om arbetsmarknaden, olika myndigheter (AF, FK, kommunens handläggare) och om utbildningsmöjligheter (gymnasiesär, lärvux, folkhögskolor, universitet m m) I kompetensinventeringen : tre olika kunskapsområden

Projekt • Chefer, medarbetare och handläggare anser att man har större kunskap än innan projektet om olika samhällsaktörers uppdrag och kan vara ett stöd till brukaren. • Medarbetare anser att man har kunskap och metoder för att vara ett stöd i boendet och daglig verksamhet. • Chefer anser att man har kunskap och metoder för att leda verksamheten inom detta område Mål:

Projekt • Brukaren kan behöva stöd att välja arbete/studier • Brukaren har adekvat stöd för arbete/studier? • Brukaren vill byta arbete/studier? • Brukaren vill inte gå till arbetet/studierna? • Brukaren vill ha nya utmaningar? Det viktiga stödet i hemmet

Projekt • Skapa kunskaps- och erfarenhetsutbyte med:  Andra verksamheter  Arbetsförmedlingen  Försäkringskassan  Kommunens egna handläggare  Gymnasiesär och Lärvux  Folkhögskolor, högskolor, YH-myndigheten  Forskningen På gång !

Projekt Att fler personer med funktionsnedsättning får arbete, en arbetsinriktad daglig verksamhet eller börjar studera enligt sina egna önskemål ! Vision för projektet

Projekt • Vilka erfarenheter har ni? • Vilka samtal har ni med brukaren om arbete/studier? • Vad behöver ni för att kunna ge rätt stöd? Diskussionsfrågor