I Sverige är vi över 500 000 som har skriv- och lässvårigheter www.klyft.nu/fmls www.hh.fmls.nu.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Presentation av STO-Demens
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Bra villkor för akademiker i staten
Medlemsförmåner på Internet
Självskyddsutbildning riktad till allmänheten
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
Välkommen till kattens magiska värld
* Information på över dokument och som ökar med per timme dygnet runt * Över användare i världen, år 2004 finns det 1 miljard.
 … är ett funktionshinders- förbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter /dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga, föräldrar.
En introduktion till ST Fackförbundet för oss som valt att arbeta på statens och medborgarnas uppdrag.
_______________ _____ ____________ __________
Vissa av bilderna i denna powerpoint-presentation är tagna av fotograf Paul Quant.   Fotografen har upphovsrätt till bilderna. Endast Handisam och Processtöd.
Bakgrundsbeskrivning Många av våra medlemsorganisationer har en hög medelålder, ledarna är ofta ännu äldre. Det betyder att om inget görs kommer många.
Påverkan och gemenskap
© Foto & layout: Gunilla Rudäng Då är lösningen inte långt bort. Jag är den ni letar efter! Letar ni efter ny administrativ personal? Varför får just ni.
Barnspåret inom LIM-IT-projektet

RBU finns i hela Sverige
Info om vår verksamhet - (lokalklubbens namn här) & Svenska Brukshundklubben Fokus skall vara att knyta samman nya medlemmar med aktiva medlemmar för.
Välkommen till min hemsida Ali Eskandari Vem är jag Länkar Skicka e-post Här kan ni läsa om mig eller hitta interessanta länkar och skicka en till.
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
Handbok för Civilförsvarsförbundet
Suomen Metsästäjäliitto
Sjukhusbiblioteken SUS
Civilförsvarsförbundet Jönköpings län
Vad är SPF? Sveriges Pensionärsförbund, SPF är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.
Ta Dig tid….
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Fördjupningsarbete i Hem- och Konsumentkunskap
I Sverige är vi över som har skriv- och lässvårigheter
Veteranen – en pigg 70-åring Årets tidskrift 2010
Ver 1.0 Välkommen till bridgelärarutbildning Allmänpedagogik Bosön Kursledare Bengt Nygren.
Välkommen till Olle Svensson Medlemsförmåner på Internet.
Raka rör - så här kommunicerar vi på webben
Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.
Gröna näringen – en framtidsbransch!. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Välkommen till de gröna näringarna Varor och tjänster som alla behöver – 4 procent.
© Synovate Ungas attityder till rökning
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Att rita en instruktion
Jag heter Sussi.
Blodcancerföreninge n i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Patientförening för blod- och blodcancersjuka och närstående.
Reserverat för stickkafé kl Välkommen, sätt dig och sticka med oss! Reserverat för stickkafé kl Välkommen, sätt.
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Informationsträff för dyslektiker BIT
Jusek Ett lönsamt medlemskap
En introduktion till ST Fackförbundet för oss som valt att arbeta på statens och medborgarnas uppdrag.
God Jul Du behöver inte vänta till Jul…
?  ! BÄTTRE GOLF FÖR ALLA. 100 år sedan – Förbundet bildades 50 år sedan – 7000 golfare 25 år sedan – golfare Nu – folksport med medlemmar!
Vem är jag, Vem är du?.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Powered by Aktuarieföreningens medlemsundersökning Juni 2014.
Gröna näringen – en framtidsbransch!. Sid 2 | Lantbrukarnas Riksförbund Välkommen till de gröna näringarna Varor och tjänster som alla behöver – 4 procent.
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
Ta Dig tid… Ta Dig tid att älska… Det är den eviga ungdomens hemlighet
April 22, 2017 När tänkte du på dig själv senast? - Vi tänker på dig genom hela din karriär.
Sveriges läkarförbund Student medlemmar Läkarstudenternas fack Del av Sveriges läkarförbund Partipolitiskt obundet Individuell rådgivning Nätverk.
Ung Företagsamhet ® Har sedan 1980 arbetat med att föra skola och näringsliv närmare varandra En ideell och partipolitiskt obunden organisation som utbildar.
Välkommen till Distriktssköterskeföreningen i Sverige! DSF Välkommen till Distriktssköterskeföreningen i Sverige! DSF.
En introduktion till ST
Dyslexiförbundet är ett funktionshinderförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga,
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
§ 1 Ändamål Mom 1 Dyslexiförbundet har till ändamål att stödja personer med funktionsnedsättningarna läs- och skrivsvårigheter/dyslexi och/eller matematiksvårigheter/dyskalkyli.
Presentationens avskrift:

I Sverige är vi över som har skriv- och lässvårigheter

Förbundet Funktionshindrade Med Läs- och Skrivsvårigheter - FMLS - är ett handikappförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, deras anhöriga, föräldrar och andra intresserade. FMLS är partipolitiskt och religiöst obundet och utgår från den enskilde personens behov. FMLS har drygt medlemmar organiserade i cirka 75 föreningar runt om i landet. FMLS arbetar med rådgivning och stöd, informationsverksamhet, bedriver intressepolitik och påverkansarbete, ordnar utbildning, möten, föreläsningar och lägerverksamhet. På vissa håll i landet finns även ungdomsverksamhet. FMLS är en aktiv del av svensk handikapprörelse och har även ett gott samarbete med andra svenska dyslexiorganisationer. Förbundet har en rådgivnings-, informations- och utvecklingsverksamhet - Skrivknuten - som vänder sig till allmänhet och skola. Skrivknuten stöds av Myndigheten för skolutveckling. Av de viktiga arbeten förbundet driver kan nämnas Språka Loss om språkets tillgänglighet samt olika utvecklingsprojekt för tillgänglig text – digitalböcker i Daisyformat, En bok - en cd samt hjälpmedelsutveckling. Förbundets tidning heter Läs & Skriv och utkommer sex gånger per år i exemplar. FMLS har också ett helägt bolag; FMLS Bokhandel AB som säljer handikapphjälpmedel - datorer och dataprogram.

Vi är glada över att du har valt vår förening. Tillsammans är vi starka och kan påverka. Som medlem kan du vara med att påverka det som händer inom föreningen. Ta tillvara på den möjligheten. Samtidigt som du får erfarenheter, så kan du dela med dig av dina, så blir vi tillsammans bättre på att handskas med våra läs- och skrivproblem. En medlemsförmån är vår förbundstidning ”Läs och Skriv” som skickas hem till dig ett 6 gånger om året. Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till oss, och hoppas att du kommer att trivas. Med Vänliga Hälsningar FMLS i Skåne/Helsingborg-Höganäs FMLS–HH / IT-Smedjan Vaktgatan 3a Helsingborg Ordförande Mikael ”Mige” Lundahl e-post: V.ordförande: Joakim uppsäll-Sjögren e-post: