Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dyslexiförbundet är ett funktionshinderförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dyslexiförbundet är ett funktionshinderförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga,"— Presentationens avskrift:

1 Dyslexiförbundet är ett funktionshinderförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga, föräldrar och andra intresserade. är partipolitiskt och religiöst obundet och utgår från den enskilde personens behov. har cirka medlemmar organiserade i ca 50 föreningar runt om i landet. samarbetar med svensk funktionshinderrörelse och med dyslexiorganisationer i Sverige och internationellt.

2 Organisation 7800 medlemmar Kongress Förbundsstyrelse 35 föreningar
Projekt Teknikutveckling Information Tidningen Läs&Skriv Trycksaker Hemsida Facebook/Twitter Utbildning 7800 medlemmar Kongress Vart tredje år Råd och stöd 35 föreningar Väljer Kansliet med Skrivknuten 21 distrikt Intressepolitik Förbundsstyrelse Komp &Assist AB

3 Verksamhet Information Råd och stöd Mötesverksamhet Intressepolitik
Utbildning Utvecklingsarbete

4 Information Tidningen Läs&Skriv Trycksaker, broschyrer, filmer, mm.
Hemsidan Facebooksida facebook.com/dyslexiforbundet Twitter twitter.com/dyslexi_org Facebookgrupp ”dyslexi.org”

5 . Råd och stöd Lokalt genom distrikt och föreningar
Nationellt genom Skrivknuten e-post: telefon: Med Läsk-pärmen och annan information på hemsida och i sociala medier

6 Mötesverksamhet Träffar Läger Ungdomsverksamhet Utbildningar
Föreläsningar (lokalt och genom Skrivknuten)

7 Intressepolitik Opinionsbildning Debatt, diskussion Remissarbete
Uppvaktningar, skrivelser

8 Nuvarande projekt Begriplig text – Ta reda på hur läsare bäst läser och förstår text och information. Sprider informationen till myndigheter, författare och språkvårdare. Drivs med Afasiförbundet, Autism- & Aspergerförbundet och FUB (Riksförbundet för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning). Orden på jobbet - Utveckla kunskapen om vilka krav på läsning, skrivning och sifferhantering som krävs i olika yrken. I samverkan med flera fackförbund.

9 Avslutade projekt Begripsam: projekt om kognitiv tillgänglighet
Syntolkning och uppläst text på TV Talande Textremsa på bio (MovieTalk) Fungerande Medier Språka Loss


Ladda ner ppt "Dyslexiförbundet är ett funktionshinderförbund som samlar personer med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, räknesvårigheter/ dyskalkyli, deras anhöriga,"

Liknande presentationer


Google-annonser