Sveriges Kommunala YrkesREVisorer

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Fullmäktige och revisorerna SAMBAND OCH SAMSPEL.
Sveriges Kommunala YrkesREVisorer
En bild av debatten Vårdskandaler Vinster
PSI Vad är det? Vad är på gång?
Grunden i en Förening Stadga Reglemente Instruktioner Policys.
Ett regionalt kriskompetenscentrum med människan i centrum.
Nordiska kommunala chefsrevisorskonferensen Helsingfors 18 – 21 augusti STADSREVISIONEN SIDAN 1.
1 Kommunens kvalitet i korthet - resultat 2010 Är gräset grönare hos grann- kommunen?
Utlandsstudier för I:are
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
God sed – förändringar/nyheter Starev-Syds Erfakonferens i Borås 2011
Psykosyntesföreningen Vision, verksamhetsidé & riktlinjer Vision Verksamhetsidé Riktlinjer Psykosyntesföreningen.
Demokratisk granskning av kommunala bolag
Omställningsfonden & KOM - KL
AGENDA Introduktion/presentation
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Revisionen i JLL 6 revisorer = antalet partier i fullmäktige
Föreningen Vård- och omsorgscollege Styrelse SKL Kommunal Vårdföretagarna Kansli Nationella rådet Rådgivande funktion SKL Kommunal Vårdföretagarna Regionala.
ORGANISERING AV LANDSTINGETS ARBETE MED FN:S KONVENTION OM BARNETS RÄTTIGHETER  Politiskt ansvarar Landstingsstyrelsen för uppdrag och beslut kring frågor.
Kandidatexamen Omfattning Kandidatexamen uppnås efter att studenten fullgjort kursfordringar om 180 högskolepoäng med viss inriktning som varje högskola.
Vad är kommunal revision?
Möte beträffande kvalitetsgranskning
Examensarbeten och skolutveckling
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
1 Sveriges Kommunala YrkesREVisorer. 2 Skyrev Föreningen bildades hösten 2000 Efter våra inledande år har vi nu drygt 350 medlemmar varav ca 220 är certifierade.
1 Sveriges Kommunala YrkesREVisorer. 2 Kommunal revision Förtroendevalda revisorer ansvarar för revisionen i kommuner och landsting. De förtroendevalda.
Denna bildserie presenterar ”God revisionssed i kommunal
Sveriges Kommunala YrkesREVisorer
Skolsatsning 2012 och dess följeforskning – ett exempel från Malmö Mariann Enö Malmö högskola FoU Malmö-utbildning.
Vad är arbetsmiljö-/kvalitets-/miljörevision?
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Certifiering av elektromekaniska verkstäder. Certifiering av elektromekaniska verkstäder Varför? Hur? När?
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Teknisk nämnden Nämndutveckling Underlag och utkast till uppläggning.
REVISIONEN – för resultat och utveckling Seminarium kring styrning och ansvarsutkrävande 20 oktober 2006 Välkomna!
Delegering Vem får delegera?
Lärande utvärdering genom följeforskning
Ett modernt, internationellt universitet i Småland.
Definition Vård- och omsorgscollege är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg.
Vad är kommunal revision? Den revision som bedrivs i kommuner, landsting, regioner och kommunalförbund.
Vård- och omsorgscollege
Kommunal redovisningsdag REVISIONENS VISION ”Vi medverkar till att stärka tilltron till det demokratiska systemet”
Stadsrevisionens roll och uppdrag. Introduktion för förtroendevalda 2011.
Dålig kvalitet - isberget
Fullmäktige och revisorerna SAMBAND OCH SAMSPEL. Den här bildserien kompletterar skriften ”Fullmäktige och revisorerna” och kan användas i lokala presentationer.
Simkunnighet. Simkunnighet i den Strategiska planen Simkunnighet är ett prioriterat område i den Strategiska planen Prioriterat område = ett.
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Vad är kommunal revision? Den revision som bedrivs i kommuner, landsting, regioner och kommunalförbund.
Program för uppföljning av privata utförare Lena Svensson,
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Västerås stads revisorer Information vid Kommunala Pensionärsrådet 1 oktober 2015 Annette Björnson.
Riksrevisionens årliga revision HfR 7-8 maj
Verksamhetsidé Förena arbetsliv och utbildning i ett gemensamt åtagande och ansvar att trygga personal- och kompetensförsörjningen inom vård och omsorg.
Ett meningsfullt yrke som gör skillnad
Sveriges Kommunala YrkesREVisorer
Årlig revision Ekonomidag Stockholms universitet
Riskanalysen -grunden för all revision Seminarium 46
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Revision i samverkansorgan …. snårigt! Seminarium nr 16
Vad är kommunal revision?
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Hur skapas förtroende för revisionen? Seminarium 63
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
Vi tar ansvar i skogen SVENSKA PEFC.
Sveriges Kommunala YrkesREVisorer
Hur styrs landstinget?.
Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna.
Redovisningsval & Revision Pernilla Broberg och Torbjörn Tagesson
Presentationens avskrift:

Sveriges Kommunala YrkesREVisorer

Kommunal revision Förtroendevalda revisorer ansvarar för revisionen i kommuner och landsting. De förtroendevalda revisorerna ska i sin granskning biträdas av sakkunniga som de själva väljer och anlitar i den omfattning som behövs för att fullgöra granskningen enligt god revisionssed i kommunal verksamhet.

Kommunal revision Enligt kommunallagen ska de sakkunniga ha den insikt och erfarenhet av kommunal verksamhet som fordras för att kunna fullgöra uppdraget. De sakkunniga är antingen anställda i kommunen/landstinget eller upphandlade från ett fristående revisionsbolag.

Skyrev Föreningen bildades hösten 2000 Efter våra inledande år har vi nu drygt 350 medlemmar varav ca 250 är certifierade En garant för kommunal yrkesrevision av högsta kvalitet! Mera info på www.skyrev.se

Vad gör Skyrev? Certifiering av sakkunniga revisorer Har utarbetat ett etiskt regelverk för kommunala yrkesrevisorer Uttolkar och gör uttalanden i frågor om god revisors- och revisionssed i vägledningar och rekommendationer Genomför utbildning och stödjer kompetensutveckling Omvärldsbevakning inom revisionsområdet Ger ut en normsamling för kommunala sektorn

Målen för Skyrev är: Att garantera att den kommunala yrkesrevisionen håller en hög kvalitet. Att utveckla en stark och oberoende professionell kommunal revision. Att medverka i utvecklingen av god revisorssed och god revisionssed. Att bevara och tillvarata de kommunala yrkesrevisorernas intressen.

Normsamling för den kommunala sektorn I normsamlingen har vi på ett lättillgängligt sätt samlat aktuell och väsentlig information om kommunal styrning, redovisning och revision Vår målsättning är att normsamlingen skall vara av värde för alla som är förtroendevalda, arbetar med eller har intresse för dessa områden i Sveriges kommuner, landsting och regioner

Regler för certifiering Akademisk examen motsvarande 240 p med minst tre terminers godkända studier inom ekonomi eller offentlig förvaltning Av studierna ska minst 30 p avse vardera offentlig förvaltning och ekonomi

Regler för certifiering För certifiering fordras praktisk erfarenhet inhämtad på något av följande sätt: att man varit yrkesverksam inom kommunal revision under ledning av certifierad revisor under sammanlagt minst fem år och motsvarande minst fem års heltidsarbete eller

Regler för certifiering att man varit yrkesverksam med revision antingen som auktoriserad revisor eller under ledning av auktoriserad revisor under sammanlagt minst fem år och motsvarande minst fem års heltidsarbete; av praktiken ska minst två års heltidsarbete ska ha utförts inom kommunal revision under ledning av certifierad revisor eller innefattat en ledande position inom kommunal revision under tre år och i en omfattning motsvarande två års heltidsarbete.