Så var det äntligen dax... 25 förväntansfulla fotbollsspelare väntade på oss nere på Välen, när vi rullade in med dom 4 minibussarna på parkeringen. Lastade.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Anne Frank Historia.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Inbjudan till grillfest i vårt nya fritidshus.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
En snöskottares dagbok… …eller visst är livet underbart!
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Hur kan jag vara viss om min tro?
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Sorteringslek i skogen
~ Den första mobiltelefonen ~
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
6ornas studieresa till England Bilder från onsdagen den 24/8
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
- Bilder från Falu koppargruva och Carl Larsson - gården
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år. En Sommarsöndag •Den här helgen är jag på Strandbo. I går berättade de vuxna att vi ska åka till stranden.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
I detta shoppingcenter hade kvinnorna en möjlighet att välja en make bland olika män.....
Några bilder som hjälper oss att minnas vad som hänt.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Sagan om björnen.
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Trollet Handlar om ett troll.. Det var en julafton som Maja fick ett litet låtsas troll, den blev hon glad för. Trollet som hon fick såg ut så här: Mörkt.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Fredag 1/5 var det dags för träningsläger. Samling kl 9 på morgonen nere på Välen och nästan alla såg pigga ut. Hyrbilarna var framkörda och 31 tjejer.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Henrik Sjöfararen ( ) Den portugisiska prinsen Henrik Sjöfararen stöttade den första expeditionen i Atlanten för att så småningom hitta en sjöväg.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Vi gick även förbi en liten göl där vi såg ganska mycket mygglarver simma i vattnet. Barnen ville inte bara titta på mygglarverna, de ville även undersöka.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Så firade vi födelsedagar förr.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Vi kom tvåa och trea efter tuffa matcher mot Lindome men Vilma var lika glad i alla fall… Snickarcupen.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Fotoalbum Shanghai, 1-3 januari Då Per var ledig ett par dagar efter nyår, passade vi på att åka det nya snabbtåget till Shanghai. Tåget gick från.
Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Judendomen k.
Experiment med vatten Densitet.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Vikingarnas resor Historia åk 4.
Den Nya tiden e. Kr.
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
Presentationens avskrift:

Så var det äntligen dax förväntansfulla fotbollsspelare väntade på oss nere på Välen, när vi rullade in med dom 4 minibussarna på parkeringen. Lastade och klara drog vi söderöver. Reine med reisleiter Bruno Wagner vid sin sida som kartläsare tog täten. Färjan mellan Helsingborg-Helsingör och färden mot McDonalds i Köge avverkades snabbt. Lejla intog sin första portion med Nuggets och Pommes på resan...men inte sista! Ammi var tydligen hungrig för sällan har McDonalds sett en så glad matgäst...

När vi åkte färjan över till Puttgarten fann VDB...havet (!!), en fantastisk upptäckt som det fortfarande pratas om på färjebolaget... Uppstylade med det senaste inom modevärlden gick tjejerna loss i taxfree-shopen.

För mycket godis-ätande kan dock ge generande hårväxt och andra bieffekter... Men det var kul att höra dom sjunga och dansa(!) hela vägen ner!

Vi tog svängen förbi Kiel, så tjejerna fick stilla sin shoping-hunger. Men jag tror att det som var det vanligaste inköpet var..glass! Noterbart: 5 minuter sena till återsamlingen på parkeringen...LEDARBARNEN! Framme i den vackra nordtyska byn Schönberg delade vi upp oss i de åtta 4-bäddsstugorna som vi hyrt. Dag 2 väntade invigningen med gemensam inmarsch med de andra lagen. En VF-tröja överlämnades till cupgeneralen Reinhardt och vi hälsades välkomna av borgmästaren.

Innan det var dags för våran flickklass att börja spela matcher, så tog vi en kort biltur till Brasilien?!?!...för att ta ett dopp i havet. Det såg ut att vara grader i vattnet (jag vågade inte känna efter)...men nästan alla tjejer badade! Några lekte hellre i sanden...

En praktisk detalj var att dom hade i föreväg skyltat upp var jag skulle parkera bussen...konstigt att dom inte hade gjort det för dom andra..?? När turneringen sen drog igång var det väldigt korta matcher som gällde och inte mycket tid att göra mål på. Men vi fick gjort 5 mål framåt och 1 insläppt och det gav våra lag cupsegern och en 3:e plats. Men vi var inte här för att fokusera på fotboll. Detta var en resa som skulle handla om annat. Framförallt skratt o glädje och det blev det massor av. Middagen (Nuggets och pommes till Lejlas stora glädje) intogs snabbt för utanför väntade ett tyskt lag med grabbar som ville umgås. Men det har jag lovat Emma Lindgren att inte prata om... så vi hoppar vidare till söndagen!

Söndagen spenderades på Hansa Park utanför Lübeck... Noterbart: 20 minuter sena till återsamlingen utanför lunch- restaurangen...LEDARBARNEN!! Diverse currywurstar och schnitzlar intogs (jag gissar på att Lejla åt nuggets och pommes) innan det var dax att ge sig ut i parken igen...

Några nu mindre omtyckta spelare tog med ledarna på en tur i spökslottet... Det skulle vara som sagoslottet på Liseberg, fast med spöken sa dom... Men när vi kom fram till vagnarna man skulle sitta i förstod vi att...det här kommer gå undan!! Efter att ha färdats i ljusets hastighet i loopar, skruvar och annat sinnessjukt tvärstannade vagnen framför ett torn...därinne fortsatte den 90 grader rakt upp och det ända jag kunde höra var Reines väsande till tjejerna (jag skall döda er!) Så här beskrivs den i media... ”Berg- och dalbaneälskare kommer att få uppleva ett helt nytt koncept som förenar inom- och utomhusåkning med ett starkt tema och den brantaste backen i totalt mörker av alla berg- och dalbanor i världen” Synd man inte läste det innan...

När åkturen var slut och vi kontrollerat att hjärtat fortfarande slog, skulle vi ut via en spöklabyrint...där visade Maja prov på höjd- och längdhoppskvaliteter! Men tack Sissel, Lejla, Maja, Emelie, Frida och Larson för att ni tog med oss, det var nog den häftigaste karusell jag någonsin åkt (och sjukaste)... Å jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde i kön till den... (det var nästan lika sjukt...) Larson show!!

Tillbaka i Schönberg så var det grillning som gällde, och det visade sig att vi hade ett helt gäng med grillmästare i laget!!

På måndagen packade vi ihop och begav oss hemåt. Ett stopp på en badanläggning hann vi med innan vi nådde färjeläget i Puttgarten. På bordershopen tyckte Frida och Larson att vi skulle köpa Guld, men det hade vi ju redan vunnit!!

När vi skulle av färjan i Danmark såg Ojje sin plånbok komma farande utanför (!!) bilfönstret och kom då på att biltaket inte var en bra plats att förvara den på... Sedan färdades vi ca 370 mil i Danmark innan vi hittade nånstans att äta... Lejla förstod inte varför vi skulle till en pizzeria... -Där har dom ju inte nuggets!! När vi hade ätit och skulle fortsätta våran färd norrut mot Helsingör valde Lennart att följa sin GPS och svängde söderut mot Tyskland... Men alla kom med båten hem och trötta men nöjda anlände vi till Välen på kvällen!

Reine Ericsson Henrik Lindau Bruno ”Reineee, vad göör du nuuu” Wagner Lennart ”GPS” Lind Benny Linnarsson + två gravida herrar