Jättepandan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mat från mark och vatten
Advertisements

Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Årskurs 6 Hagaskolan åk.6 Hösten 2010
En snöskottares dagbok… …eller visst är livet underbart!
- en positiv och realistisk självbild
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Pronomen.
Släktskapsregeln för 6a
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
VATTEN.
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Kort om | Funktionsmembran
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Dinosaurier.
Revolution Vad är en revolution?.
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
David Christensson Rymden.
Valsafari På Island.
DJUR del 3.
Järv Timmy Svensson 2012.
Valhajen Valhajen är 20 meter lång och världens största haj och fisk. Det är därför den kallas valhaj. Men valhajen andas med gälar.
Livets former Djur.
Vuxenfråga 1 På bilden ser du en vanlig tärning med tre prickar på framsidan. Hur många prickar finns det på baksidan?  1 2 st X 4 st 2 5 st.
Av Victor Karlsson 20 november 2014
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Hinduism  Åk 6 1.
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
SIM TEAM.
ATT ÖVERLEVA VINTERN Små däggdjur som exempelvis möss, sorkar och lämlar lever under vinter i små gångar under snön. Detta för att skydda sig mor kylan.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
RYGGRADSDJUR Har utvecklats från ett liv i vatten till landliv
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
Utrotningshotade djur
Text av Emran Safi Myskoxe.
Av: Elina Räv.
Vargen.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Utrotningshotade djur
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Biologi Livets former.
TEMA Hälsa /matte ht 13 parvis ska ni göra en PPP UPPGIFT: PPP : Där ni ska beskriva och göra jämförelser om HÄLSA med hjälp av potenser, liknande den.
IGELKOTT IGELKOTT.
Av: Julia Almén Rådjur.
MANETER Maneterna tillhör nässeldjuret. Dom simmar långsamt men oftast glider dom runt med havströmmarna. Därför kan dom dyka upp i stora mängder. I Sverige.
Koalorna utrotades nästan i början av 1900 talet, den jagades mest för päls. En koala väger till ungefär 5-12kg.En koala blir oftast cm när den är.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Vad är det som kryper?.
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Biologi - Livets former.
Hur kan det blåsa? Varför svalnar en kopp choklad när den får stå? Hur kan vi spara värmen i husen? Vad är dimma?
Pandan. En fullvuxen pandan blir mellan 1,5 och 1,7 m lång och väger mellan kg. Mankhöjden hos honan är ungefär 75 cm och hanens upp till 90 cm.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Fiskar.
FLODHÄST.
Presentationens avskrift:

Jättepandan

Jättepandan Pandan väger 160 kilo. Det finns ca 160 pandor i fångenskap och 1600 vilda. Pandan är bara svart och vit. Jättepandan lever i sydvästra Kina, Shensi och i Kansu. Klimatet där pandan lever är kallt och fuktigt. Därför tror vi att pälsen är tjock och tål vatten.

Pandans liv! Av 24 timmar på dygnet går 12 timmar till att äta. Pandan gillar att äta stjälkar, blad och skott av bambu. Bambun är näringsfattig därför äter pandan ca:10-20kg om dagen. Det är sällan man ser pandor i träd, de flyr bara upp i träd när dem känner sig hotade. Pandan får oftast bara en unge som väger 100g och är bara 10cm lång när den föds. Panda ungen stannar hos sin mamma i 3 år. Både STORA och små pandor älskar att leka, men gillar även att bada.

Många ser mig som hotfull, men jag är bara lekfull Nu över till pingvinen

Pingvinen Pingvinen

Pingvinen Som dom flesta vet kan pingvinen inte flyga, det beror på att deras vingar är bakåtbildade. Så att dom kan simma och dyka snabbare. Pingvinen har svart rygg, vit mage och det fungerar som kamouflage i vattnet. Pingvinerna är mycket skickliga simmare dom kan dyka upp till 6-12km/h. Dom kan komma upp i en hastighet på 27km/h men det är sällan. Kejsarpingvinen kan vara under vattnet i 18min på 450m djup.

Lite om pingvinen Kejsarpingvinen kan bli ca 1,40m och dvärgpingvinen kan bli 40cm lång. Man har hittat urtida pingviner som har varit uppåt 3m höga. Honor och hanar ser likadana ut, dom har inga yttre könsorgan. I pingvinens fötter är det 0 grader och i kroppen är det +38 grader, det är därför pingvinen inte fryser om fötterna. I dom kalla klimaten är pingvinerna stora och i varma klimat är pingvinerna små. Det äldsta fossila pingvinsläckte som har hittats kallas waimanu, de levde för ca 62-65 miljoner år sedan. Och dem var flygförmögna.

Pingvinernas liv Dom flesta pingvinerna lägger 2 ägg. Men endast Kejsarpingvinen och kungspingvinen lägger 1 ägg. Ruvningstiden kan vara från 32-63 dygn beroende på art. Och det finns ca 6 släkten och ca 17 arter. Temperaturen hålls i +39 grader i hudfliken som ägget ligger i, även om omgivningen kan vara –40 grader. Pingvinerna stjäl varandras ägg, t.o.m. när äggen kläckts. Ordet "pingvin" kommer från det franska ordet "pengouin" som har samma innebörd.

Jämförelser & reflektioner Både pingvinen och pandan har svartvita kroppar för att kamouflera sig och smälta in i omgivningen. Vi tror att det är så för att de ska skydda sig mot fiender. För att skydda sig mot klimatet där de lever har pingviner olika temperaturer i fötter och kropp. Pandan har en vattentät och tjock päls till skillnad från pingvinen som har en fjäderliknande päls. Pandan är utrotningshotad totalt finns det 1760 pandor vilda/fångenskap. Men DU kan rädda pandan genom att stödja fonder eller bli fadder på WWF.se Som ni ser på nästa bild tror vi inte att pingvinen är utrotningshotad än så länge i alla fall.

Pingviner lever helst i grupp! Källor: Google.se WWF.se Wikipedia.se Allt man hittar på Internet är inte alltid sann fakta. Var lite källkritiskt när du letar fakta eller liknande på nätet. Källor: Google.se WWF.se Wikipedia.se Mycket som vi hittade på dessa sidor är sann fakta och bra bilder. På WWF kan du se hur man kan hjälpa dem utrotningshotade djuren.