Hans och Greta.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Judendomens historia – första delen av filmen.
Elsa Beskow.
Äventyr i sjumilaskogen
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
En Modern Saga Grodkonungen.
SAGOHATTEN SAGOHATTEN.
Amerikanska revolutionen
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
78 respondenter. 2 [1] Hur har det varit hemma sedan du var här sist?
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
Pronomen.
Egypten.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Vincent Van Gogh.
Jenny Nyström.
® BrucElvis Gå vidare genom att klicka på musen !
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kirik Viking.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
I krig och kärlek är allt tillåtet
Det var en gång en igelkott.
Barnens sagor.
Jämställdhet i hemmet! Pappan jobbar. Mamman är hemma med barnen.
Varje dag försvinner flera personer…
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
Tomtefar Det var en gång en tomtefamilj. Det var bara 2 dagar kvar till julafton. Nissarna slår in många paket för alla ska få minst ett paket. Nissarna.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Judendomen.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Rut - den belönande troheten Rut av Moabitisk härkomst.Rut av Moabitisk härkomst. Änka efter Machlon sin Israelitiska make som flyttade till Moab med sina.
Så firade vi födelsedagar förr.
Rikki Tikki Tavi Denna boken handlar om Rikki-Tikki som är en mungo. En dag spolades han bort från sina föräldrar. Och vaknade upp nerbäddad i bomull.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
FOLKSAGA.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
Typiskt för saga Handling Personer Hjälpare och ”stjälpare” Miljöer
Jesus liv Jesus föds för cirka 2000 år sedan
Det va en gång en katt och hund del 1
Nils Dacke Nils Dacke var ledare för ett uppror i Småland. Bönderna var jätte sura på de höga skatterna.
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
1800-talet.
Här är en pojke. Han heter Erik. Erik tycker att spela brandboll. Han tycker brandboll är med de sport bra.
Det var en gång....
Renässansen WILLIAM SHAKESPEARE MACBETHMYTEN LEONARDO DA VINCI
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
En Modern Saga Grodkonungen.
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Den ryska revolutionen
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Presentationens avskrift:

Hans och Greta

Det var en gång för länge sedan en flicka och en pojke som bodde med sina föräldrar djupt inne i en stor skog. Namnen de var döpta till var Greta och Hans.

Mamman var en väldigt elak kvinna, som inte gillade sina barn Mamman var en väldigt elak kvinna, som inte gillade sina barn. Dessutom var familjen ganska fattig, vilket gjorde att modern blev ännu elakare. Fadern var dock snäll och kärleksfull.

En dag gick hela familjen ut i skogen för att hugga ved och plocka svamp. Då fick mamman ett infall och sa till pappan att de skulle lämna kvar barnen i skogen. På detta sätt skulle de få mer mat över till sig själva. Fadern tyckte inte att det var ett bra förslag, men eftersom det var kvinnan som bestämde så blev det som hon sagt. När familjen kommit djupt in i urskogen stannade de, och modern förklarade att föräldrarna måste gå iväg för att leta ved. Barnen blev tillsagda att stanna kvar för att leta svamp. Dagen gick men föräldrarna återvände inte.

Hans hade dock hört vad modern sagt och därför hade han lagt ut stenar på vägen där de gick för att han och Greta skulle hitta hem igen ifall det otroliga som modern sagt inträffade.

Hans och Greta blev nu tvungna att göra som Hans anat, de följde stenarna och hittade hem. När de kom hem blev modern förbannad, vilket hon inte visade för barnen. Hon kom snart på hur barnen hittat hem och beslutade sig för att göra ett nytt försök och till dess skulle dörren vara stängd och låst för att inte Hans skulle kunna samla nya stenar.

Några dagar senare tog föräldrarna med barnen ut i skogen igen Några dagar senare tog föräldrarna med barnen ut i skogen igen. Hans hade tagit med en brödbit som han kastade smulor från efter sig när de gick. Återigen blev barnen lämnade, men när de skulle gå hem, så hade fåglar ätit upp alla brödsmulorna.

Barnen traskade genom skogen och kom fram till ett hus där det bodde en häxa. Till en början var häxan snäll men sedan blev hon bara mer och mer elak. Hon tog Hans till fånga och satte honom i en bur. Greta blev tvingad att laga mat till honom för att häxan tyckte att han var för klen, inte mycket för en häxa att äta.

En dag när häxan tyckte att Hans var tillräckligt stor tände hon en brasa för att tillaga Hans. När hon böjde sig in i ugnen för att se om det var tillräckligt varmt puttade Greta in henne så att hon brann upp och dog!

Greta lyckades att befria Hans ur den lilla buren Greta lyckades att befria Hans ur den lilla buren. De sprang då hem och såg till sin glädje att den elaka modern hade dött, endast den snälla pappan levde. Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Snipp, snapp, snut, nu är sagan slut.