På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Information om ungdomsverksamheten på Östersund-Frösö golfklubb 2011
Advertisements

Lundsbrunn Gk’s Verksamhetsplan för Juniorer
Ungdomsverksamheten på Östersund- Frösö golfklubb En handlingsplan.
Västerås golfklubbs framgångsrecept ”Från idé till verklighet”
Hur kan man bygga upp och förankra ett idrottsprogram?
Charmtrollen är våra allra yngsta deltagare och där innebandyn ännu inte är i fokus. Tanken är att bli barnens första kontakt med organiserad idrott, känna.
• Partävling valfri dag 3-19 juni • Paret = junior + senior • Senioren: antingen 20 år äldre och/eller biologisk/adoptivförälder • Minst en spelare.
HANDSLAGET •År tkr •År tkr •År tkr •År tkr (ej klart)
Hammarö GK 2012.
Därför spelar svensken golf: Motion och hälsa 76,3% Umgänge med familj och vänner 67,6%. Gillar golf som idrott 59% Förbättra mitt spel 49,6% Personlig.
GUMBALDE GOLFKLUBB - JUNIORKOMMITTÉN BOX STÅNGA TELEFON: ”Goda exempel” Idrottskonferensen
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
GolfensNybörjarutbildning2007 På uppdrag av SGF:s Styrgrupp för nybörjarutbildningen & dess auktorisation Patrik Nilsson Utbildningsansvarig Hallands GDF.
Generationstävling Antingen en junior och en 20 år äldre eller enligt SoT med hcpregler Greensome 18 hål Flest genomförda tävlingsronder Anm avg.
Grönt Kort VARFÖR STARTADE PROCESSEN?  FM/FS  Revidering ett stark och bra koncept – Grönt kort - På väg till HCP  Anpassa efter golfens.
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
Lundsbrunn Gk’s Verksamhetspl an för Juniorer Plattform och Aktionsplan 2014.
Rådslag Idrott Mats Enquist, GS Ingemar Nyman, Idrottschef
Föräldrar - Idrottsföräldrar.
Hur blir man världsbäst? Ledarutveckling och läget i Golfsverige 2007 Johan Kannerberg Utbildningsansvarig SGF.
Arbetsgrupp Peter Mattsson, förbundskapten
Skandia avtalet 1997 Skandia Cup – riksomfattande tävling 1999 Mer aktivt från Skandia – tre ben 2002 Vissa förändringar 2006 Nytt avtal.
Inledning ”...varje framgångsrik idrottare har en unik historia att berätta om sin karriär. Från det kan vi dra slutsatsen, att utvecklingen av “spelare”
Rodd Svenska Roddförbundets styrelse in i framtiden.
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Vad handlar det om? Fotboll-, innebandy- ishockey samt bandyförbundet i Gästrikland samverkar tillsammans med Gästriklands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
Hur blir man världsbäst? Ledarutveckling och läget i Golfsverige 2006 Johan Kannerberg SGF Anders HammarströmSGF.
Historia och Organisation
ÅLDERSGRUPPEN 11 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
SGF:s verktygslåda. Du befinner dig nu på en samverkansaktivitet med Bosön Idrottsfolkhögskola!
Tävlingsutläggning 2014 Förbunds- och Distriktstävlingar.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Föräldramöte 19/10 P05.
Hur gör vi golfen attraktiv för barn och ungdomar?
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Talangprogrammet Antal aktiva med dokumenterad medaljkapacitet i sommaridrotter inför respektive år Finns det ett samband mellan pengar och idrottsliga.
1 ATK’s nya träningsgrupper – hösten 2010 Informationsmöte Agenda: Bakgrund - Varför ändra i våra träningsgrupper? Vilka ändringar är gjorda.
Bjurholms Golfklubb Den medlemsstyrda golfklubben Långsiktig strategi Kampanjer.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Föräldramöte 25 september. Mötesprogram Vision Rolig fakta! Vad vi erbjudit under 2012 Träningsgrupper 2012 Organisationen 2012 Hemsidan Närmaste tiden.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Verksamhetsplan 2015 Knistad G&CC.
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Klubbordförandemöte -15 Visions- och verksamhetsinriktning för Göteborgs Ishockeyförbund.
VSSF Strategiplan Augusti VSSF är en del av Svenska Simförbundet (SSF) och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar.
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb VISION Vi är, inom golf, den ledande elit- och ungdomsklubben i Sverige och det naturliga valet när barn.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
VÄLKOMNA!. Profil Akademiska meriter: Fil-kand examen i idrottsvetenskap – Coaching & Sport Management Sportsliga meriter som spelare: SSL (2 slutspel)
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
Föräldramöte 24:e Maj.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb
Talangutveckling Ungdom
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värderingar Lekebergs IF
Föräldrar möte – Lag XX 2017 –xx-xx.
Vilka utmaningar står gotländsk fotboll inför?
PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
Presentationens avskrift:

På väg! GK & GDF & SGF i samverkan

Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill att samarbetet blir världsklass för att utveckla idrotten golf genom glöd i klubben!

Spelarens väg mot toppen - i samverkan! KLUBBEN GDF - Ungdomsträff SGF GDF SKANDIA SUPERCAMP 13-15år TALANGLÄGER 13år-17år FLICK- & POJKLANDSLAG INTERNATIONELL ELIT TÄVLING •Tour •Cup •Ranking RIG & REG

REKRYTERA INSPIRERA/STIMULERA UTVECKLA Vår GK

GRÖNT LJUS

Insamling av fakta -> Grönt ljus  Utvecklingstrappor  Annan idrottslitteratur

Grönt ljus i Juniorgolf Juniorcertifierad anläggning är en förutsättning Nivå 1: ålder > 12 år 1. Klubben har en dokumenterad målsättning, värdegrund och handlingsplan för verksamheten på nivå Klubben bedriver en åldersanpassad verksamhet med utbildade ledare och tränare som stimulerar barnen grundad på golfens utvecklingstrappa 3. Verksamheten bedrivs i anpassade grupper med högst två årskullar per grupp 4. Klubben har en aktiv rekryterings- och utbildningsplan för ledare och tränare till verksamhet på nivå 1. För ledare: steg 1. För tränare: godkänd TU. 5. Klubben har en aktiv rekryteringsplan av barn till verksamheten på nivå Klubben har en dokumenterad plan för att stimulera barn på nivå 1 till att fortsätta i verksamheten på nivå 2 7. Klubben har väl anpassade övningsområden och utrustning till verksamheten på nivå Klubben bedriver en aktiv prova på verksamhet i skolorna. Grönt ljus: Punkt 1,2, 3, 4 och minst 1 av övriga punkter är genomförda Gult ljus : Punkt 1, 2 och minst 2 av övriga punkter är genomförda. SGF & GDF Elit-& talangutveckling Sverige 1 2 3

Grönt ljus i Juniorgolf Juniorcertifierad anläggning är en förutsättning Nivå 2: ålder år 1. Klubben har en dokumenterad målsättning, värdegrund och handlingsplan för verksamheten på nivå Klubben bedriver en åldersanpassad året runt verksamhet som stimulerar ungdomarna att satsa på golf som sin idrott. 3. Verksamheten (träning och tävling) bygger på golfens utvecklingstrappa i väl anpassade grupper, med utbildade ledare/tränare vid både träning och tävling. 4. Klubben har en aktiv rekryterings- och utbildningsplan för ledare och tränare till verksamhet på nivå 2. För ledare: steg 2. För tränare: godkänd TU. 5. Klubben har en dokumenterad plan för att stimulera ungdomar på nivå 2 till att fortsätta i verksamheten på nivå Klubben har väl anpassade övningsområden, lokaler och utrustning till verksamheten på nivå Klubben har ett aktivt samarbete med skolan inom ramarna för egen aktiv rekrytering/Idrottslyftet. 8. Klubben har en aktiv rekryteringsplan av ungdomar till verksamheten på nivå 2. Grönt ljus: Punkt 1, 2, 3, 4 och minst 1 av övriga punkter är genomförda Gult ljus: Punkt 1, 2 och minst 2 av övriga punkter är genomförda. SGF & GDF Elit-& talangutveckling Sverige 1 2 3

Grönt ljus i Juniorgolf Juniorcertifierad anläggning är en förutsättning Nivå 3: ålder år 1. Klubben har en dokumenterad målsättning, värdegrund och handlingsplan för verksamheten på nivå Verksamheten (träning och tävling) bygger på golfens utvecklingstrappa i väl anpassade grupper, med utbildade ledare/tränare vid både träning och tävling. 3. Klubben bedriver en åldersanpassad året runt träning som stimulerar ungdomarna att satsa på golf som sin idrott 4. Klubben har en aktiv rekryterings- och utbildningsplan för ledare och tränare till verksamhet på nivå 3. För ledare: steg 3. För tränare: relevant vidareutbildning inom PGA. 5. Klubben har en dokumenterad plan för att stimulera och utveckla ungdomar på nivå 3 till att satsa vidare som elitidrottare i golf. 6. Klubben har väl anpassade övningsområden, lokaler och utrustning till verksamheten på nivå 3 7. Klubben har ett aktivt samarbete med skolan och säkerställer att ungdomarna får en bra idrottsutbildning under sina gymnasiestudier. 8. Klubben har en aktiv rekryteringsplan av ungdomar till verksamheten på nivå 3. Grönt ljus: Punkt 1,2, 3, 4 och minst 1 av övriga punkter är genomförda. Gult ljus: Punkt 1,2 och minst 2 av övriga punkter är genomförda SGF & GDF Elit-& talangutveckling Sverige 1 2 3

ELITCERTIFIERING Grön lampa på nivå 1-3 är en förutsättning Nivå 4: ålder 20 år + Med Elitmiljö menar vi en golfklubb, en sammanslagning av flera golfklubbar eller annan typ av klubb, förening, distrikt i en sammanslutning eller i ett samarbete enligt avtal mellan parterna. Se dokument: Elitcertifiering SGF & GDF Elit-& talangutveckling Sverige

Intention med Grönt ljus i Juniorgolf: Att golfens organisation (GK, GDF & SGF) ger alla ungdomar möjlighet - oavsett klubbtillhörighet -  Att bli synliggjorda  Att få rätt stimulans  Att ges möjlighet att utvecklas Mål 2011:  Att Sverige har 100 klubbar/miljöer med grönt ljus inom juniorverksamheten på nivå 1, 2 och 3. Det innebär att i varje distrikt har ca 20 % av klubbarna grönt ljus på dessa tre nivåer. GRÖNT LJUS

Vad är syftet med att ha grönt ljus i verksamheten?  Skapar tydlighet – vad erbjuder er klubb/miljö!  Att ha en verksamhet och en miljö som ger möjlighet och förutsättning för individerna från knatteåldern till att kunna bli en elitspelare.  Barn och ungdomar vill vara med i ett sammanhang där gemenskap, glädje, utveckling, utmaningar och uppmuntran finns!  Ger tydlighet vid rekrytering av barn och ungdomar och inte allra minst, föräldrar!  Talar om vad ni står för i er verksamhet med värdegrund och innehåll!  Visar en seriös verksamhet som tål att jämföras med andra idrotter!  Det visar att ni jobbar på lång sikt med en genomtänkt verksamhetsplan!  Ger engagemang och känsla för golfutveckling – en kultur skapas!

GRÖNT LJUS Mål: Att Sverige har 100 klubbar/miljöer med grönt ljus inom juniorverksamheten på nivå 1, 2 och 3. Fördelar för golf-Sverige:  Distrikten (GDF) och Svenska Golfförbundet (SGF) kan erbjuda relevant utbildning, seminarier och fortbildning till klubbar/miljöer som har en väl fungerande juniorverksamhet.  GDF och SGF kan gemensamt genomföra riktade seminarier och konferenser som möter dagens behov.  Detta är ett steg i målet att vara världsbäst på elit, junior och bredd