VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Samtala om böcker.
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Nulägesanalys genom frågor
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
En förskola att förundras i!
Åmålsgården, Åmåls kommun 2007 – 2011
Barnanpassad utredning
Vs..
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Pronomen.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
SET Social Emotionell Träning
Inlärningsmiljö för att öka motivation
för Dig som vill sluta med Hasch och Marijuana Rådgivningsbyrån i
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Dom, de eller dem? Förklaring.
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Vad är du för typ av person?
Hur socialt anpassa barn med ADHD ? Konsekvenspedagogik
Ta ställning och handla!
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Case – ABB, FG Wilson och CAT
Flickors psykiska ohälsa
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Etik Moral Filosofi.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Mål:  Börja arbeta med grundkursen i demokrati.  Avsluta arbetet med I Stormens öga (9.00). Metod:  Enskilt arbete med frågor om demokrati.  Diskutera.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Lärande i arbetslivet. kombinerar ett individuellt och ett organisatoriskt perspektiv syftar till att utveckla en individuell förmåga att ta kontroll.
Etik.
Debattartikel.
Identitet Vad formar oss till oss?.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Medlemsmodellen SPF 26 november Om Medlemsutveckling Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Personligt brev.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Temaområde 1 Ledarskap i skolan – att leda lärande.
GRUPPUTVECKLING & INDIVIDUTVECKLING
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
Elev loggbok.
VIKSKOLANS VÄRDEGRUND
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Ska Sverige ha dödsstraff eller inte?
Samtidigt som många hem i världen har förstörts, som här i staden Homs i Syrien…
Personlig försäljning Kap. 2
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Tyck som jag! Om metoder för påverkan
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Måndag den 5 februari 2018.
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Presentationens avskrift:

VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun Tema: Förhållningssätt i möte med varandra

Förhållningssätt i möte med varandra 2008 handlade om förhållningssätt i möte med varandra Till hjälp för att belysa temat användes Kay Pollak och hans bok och inspelade föreläsningar om hur vi kan växa i möte med varandra.

Förhållningssätt i möte med varandra Vår – Föreläsning med Kay Pollak, ”Att växa i möten, del 1” Vårens promenad inleddes med att på storbild se en föreläsning av Kay Pollak. Där håller han ett föredrag ur boken med samma namn och ger på sitt sätt sin syn på hur man som person kan växa genom möten med andra. Efter filmvisningen gick promenaden till stadens scoutstuga och under tiden skulle personalen fundera på och diskutera vilka tankar filmen väckt hos dem. De fick också frågan hur de kunde omsätta filmens innehåll till vardagslivet alternativt arbetslivet.

Förhållningssätt i möte med varandra Station 1: Vilka tankar har filmstunden väckt hos dig? Man är väldigt snabb att döma andra, glömmer att man själv blir dömd, att inte döma en människa utifrån deras beteende eller uppförande, man vet aldrig orsaken till upplevelser som personen bär med sig Att man alltid får en tanke om en annan människa Att man ska se alla människor med nyfikenhet och öppenhet Tänka flexibelt, som jag tänker är kanske inte alltid det rätta

Förhållningssätt i möte med varandra Station 1: Vilka tankar har filmstunden väckt hos dig? Att man lägger ner onödigt mycket energi /tid på att se andras brister Vikten av självinsikt Inför nya situationer får man ofta negativa tankar och ser negativt på situationen Han själv var jobbig, men det var kanske meningen

Förhållningssätt i möte med varandra Station2: Hur kan man omsätta filmens innehåll till vardagslivet/arbetslivet? Träna på att inte använda ordet inte, när man pratar Försöka förstå och stötta varandra när man arbetar mot ett gemensamt mål och under tiden respektera varandras åsikter och då kunna diskutera fram bra lösningar Tänk på att låta framrutan vara större än backspegeln

Förhållningssätt i möte med varandra Station 2: Hur kan man omsätta filmens innehåll till vardagslivet/arbetslivet? Träna på att ge varandra beröm och feedback Se möjligheterna istället för hindren

Förhållningssätt i möte med varandra Bok: ”Att växa genom möten” Inför höstens promenad skulle all personal läsa Kay Pollaks bok ”Att växa genom möten”.

Förhållningssätt i möte med varandra Höst – Föreläsning med Kay Pollak, ”Att växa i möten, del 2” På hösten var det åter dags för filmvisning och då sågs den andra delen av Kay Pollaks föreläsning. Detta var en fortsättning av den föreläsning som sågs på våren. Efter filmen gjordes en promenad på friluftsområdet Hannebol. Den här gången var det en längre promenad med flera stationer. Stationerna innehåll påståenden och frågeställningar som personalen skulle reflektera kring och diskutera med varandra.

Förhållningssätt i möte med varandra Station 1: Vilka tankar har filmstunden väckt hos dig? Att vända en negativ tanke till en positiv – man mår mycket bättre av det Man har ett eget ansvar för hur man låter sig påverkas av andra Rädsla för sanningen och tankar om personen man möter och om sig själv, tänk på att du inte känner hela människan – döm inte, tänk efter före du agerar

Förhållningssätt i möte med varandra Station 2: Brevlådorna Låda 1 Blomdoft Låda 2 Surströmming Sprider du/ni glädje (väldoft) Eller Sprider du/ni ”skit” (skitprat) omkring Er?

Förhållningssätt i möte med varandra Station 3:

Förhållningssätt i möte med varandra

Förhållningssätt i möte med varandra

Förhållningssätt i möte med varandra

Förhållningssätt i möte med varandra Station 5

Förhållningssätt i möte med varandra

Förhållningssätt i möte med varandra Station 6: Hur kan man omsätta filmens innehåll till arbetslivet/vardagslivet? Se andra som medmänniskor istället för motståndare, man får behandla alla medmänniskor som man själv vill bli bemött Är det lätt är det rätt! – Är det rätt är det lätt!

www.fyrbodal.se