Hållbar utveckling på med.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Advertisements

Nyboskolans elevråd 2012/2013 Vi arbetar för en skola där alla elever har möjlighet att påverka.
Åhus Montessoriskola F-9 M
”Grön flagg” Mål 3: skräppromenad
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Pedagogisk verksamhetsidé
Så här jobbar vi på smaragden
VI TAR DITT YRKE PÅ ALLVAR.. KVALITET KOMPIS KUL KUNSKAP KREATIV KONKRET KARRIÄR.
Barnanpassad utredning
1.Tar ansvar för skolans inredning och material så vi får en trivsam skola utan klotter, skadegörelse och nedskräpning. 2.Använder inte snus, tobak eller.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Hållbara kliv – energiutmaningen ÅK 5 besöker VEAB under läsåret Hur går det till för att 7500 bostäder ska få värme till sina hus?
Välkommen till Förskolan Ekorren
LIKABEHANDLINGSPLAN elever Rudboda skola
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Idrott och hälsa År 6 VT 2014 Linda Johansson.
Välkomna till Skogens föräldramöte!
Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!
Nolltoleransgruppen S:t Olofsskolan Läråret 12/13
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Vi är med i Grön flagg. Varför är vi med och hur funkar Grön flagg?
IKT i nöd och lust! Hur får man eleverna att ta eget ansvar? Hur får man dem att samarbeta? Och hur får man lärare att vilja jobba ämnesövergripande?
Mätning av tallrikssvinnet på fyra skolor i Trollhättans Stad Ht 2011-Vt 2012.
Demokrati och hur Sverige styrs
Frånvarorutin i förskolan
Jakobsgårdskolan ansvar - kunskap - självkänsla - framtid Lokal arbetsplan Prioriterade mål under året! Pedagogik i klassrummet För att uppnå.
Askersunds kommun
…är en 6 -9 skola med fokus på personligt ledarskap och hållbar utveckling. Hos oss blir eleverna självständiga, kunniga, ansvarstagande och omtänksamma.
VARFÖR IDROTT I SKOLAN ? * Du ska få träna upp din fysiska, psykiska och sociala förmåga * Ämnet ska ge dig kunskaper om en hälsosam livsstil. *
Kan vi sluta skjutsa våra barn?
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Vi träffas en timme varje måndag kväll ute på Ränneborgs IP Vi värmer först upp på en kortare terrängbana, eller inne på arenan. Vi brukar ha olika teman.
Måsens pedagogiska år 2010 /2011
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
Föräldraenkät Volgsjö skola
Demokrati och diktatur
MIN PRAO-DAG PÅ HÖGKULLEN Steg upp Färdig åkte. BÖRJAN PÅ DAGEN  Jag hjälpte till  Frukosten  Jag la puzzel  Vi gick ut  Träffade barn och vuxna.
Läskotten.
Johanna Olausson, Norrängsskolan, Huskvarna –
Argumentation om innebandy
MAKTLEKAR.
Avfallshantering På återvinningscentralen jobbar man med att sortera, bränna och återanvända sopor. Sopbilar kommer och hämtar soporna från våra gröna.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Idkerbergets skola September 2010 Eleverna fick i uppdrag av rektor att beskriva hur de vill att det ska vara på skolan.
Utvärdering av arbetssätt åk 7 Resultat och förändringar.
Tidsord När du skriver tidsord ska du tänka på om det du berättar är i dåtid, nutid eller framtid. Tänk på vilket tempus du ska använda. Du använder tidsord.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2016 Skapa en lek för alla. VI BOR I ETT BIOSFÄROMRÅDE! Vem utser ett biosfärområde? Ett biosfärområde utses till biosfärområde av Unesco,
Håkantorps miljöråd Miljörådet består av både elever och vuxna. Här ser vi några av eleverna från år 3-5.
Lillsjöskolan Bildspel visat 26 januari 2016 Vid öppet hus inför valet till förskoleklass.
Vad är Energikicken? Fotbollsturnering som spelas på Kviberg i Göteborg maj 2016 Ca 200 klasser = 5000 femteklassare. Arrangörer: IFK Göteborg &
MÅLSÄTTNING - Att sätta mål för det du ska göra. VARFÖR SKA VI SÄTTA MÅL? Vet du inte vart du ska kan du inte planera vägen dit… För att nå ett bra resultat.
Av: Sanna Andersson Vet du att.. I SVERIGE SLÄNGS DET ÖVER TON, FULLT ÄTBAR MAT I SKOLORNA VARJE ÅR DETTA MOTSVARAR VAD 2000 ELEFANTER VÄGER TILSAMMANS.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.
V39, 2016: Veckobrev för förskoleklasserna
Träna svenska A och B Häfte 7 Klockan Familjen Alm s dag.
UMEÅ Vad behöver göras? Vad kan vi börja med redan nu? 3. Beskriv det smarta och hållbara Umeå år Hur är det? Hur ser det ut? Vad har hänt.
FN-dagen uppmärksammas varje år den 24 oktober.
Eleverna i klass 1-6 har svarat på enkäten
Elevråd på Sfi. Hur fungerar det?
Profildokument Uddens förskola rev. Aug 2017
Elevråd på SFI vad är det?.
Elevråd på SFI vad är det?.
PÅ VECKOSLUTET... DET KÄNNS... TILLSAMMANS MED...
Elevråd på SFI vad är det?.
Presentationens avskrift:

Hållbar utveckling på med

TEMA Livsstil och hälsa

Mat och miljörådet Två representanter från varje klass Har tänkt på vad vi behöver jobba med…

…för att bli hälsofrämjande och miljövänliga Veta mer om hur man får grön flagg Ha en miljövänlig dag Hålla mer rent Sortera mer Inte slänga så mycket skräp Städa ibland

Veta mer om vänskap, hur man ska bete sig mot varandra Ta hand om kompisar – åka på utflykt tillsammans Inte förstöra när andra leker. Vara aktsam om bandyklubbor och leksaker Ta lite mat och sedan mer om man tycker om det, så slänger man inte lika mycket.

Susanne lägger till: Röra på oss mera, ett extra rörelsepass varje dag ute eller inne under skoltid, ca 15 minuter. Kan delas upp på två kortare stunder. Eleverna ska vara med och planera rörelseövningarna!

Målen …handlar om: Att lära oss mer om livsstilens betydelse för hälsan Att vara en bra kompis Rörelse, ute och inne Kost och hälsa

Vi började med en temavecka om livsstil och hälsa 6-10 februari 2012 Höstterminen 2013 fortsätter vi med: Elevrådet, trygghetsrådet, mat och miljörådet och biblioteksrådet har inbokade möten för att arbeta med Grön Flagg på olika sätt. Att träffas i faddergrupperna - t.ex. Knösrundan. Att planera för en internationell temavecka om hur man har det i andra länder. Att planera för ett tema om vänskap och hur vi är mot varandra.

Mer… Vi har redan en politisk fadder, det är kommunalrådet Annette Eiserman-Wikström. Handlingsplanen är godkänd!

Tillsammans kan vi hjälpas åt att få hissa den gröna flaggan i skolans flaggstång!