Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
Advertisements

Anne Frank Historia.
När Ella fick plaströr i öronen
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Mio min mio Fri tolkning av klass 2c Örtagårdskolan Januari –mars 2007 (tryck på mellanslagstangenten eller klicka på musen för att bläddra framåt.)
Äventyr i sjumilaskogen
Författare Josefin Berntsson År 2013
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
En dag när blue och hans flickvän skulle gå till kung fu winners så kom det en ninja ut ur dörren.
PACK Pack är ett elakt litet monster. Han är orange och har ett gult öga. Hans favoritsak att göra är att sno godis. Det är ingen mening att du gömmer.
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
PETTER OCH HANS FYRA GETTER
Den globala & trygga företagsskolan n Ibland genomgår vårt företag förändringar n Här följer 3 lektioner som hjälper dig att överleva…
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Vincent Van Gogh.
Jenny Nyström.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Kirik Viking.
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Minna Hedberg Hjort och Melwin Eklund
Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
I krig och kärlek är allt tillåtet
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
KAMPEN MELLAN BRÖDERNA.
Barnens sagor.
Idag var jag och min familj förutom min pappa badade i Oasen i Kungälv. Och när vi kom dit då var mina kusiner också där och de heter Evin och Dilan och.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
En annorlunda historia
Mitt påsklov Mitt påsk lov. På mitt påsk lov så har min morbror bjudit några i släkten till en brasa och han hade samlat in massa skräp och träd och sånt.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Judendomen.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Det var en gång en sköldpadda.
Anne Frank Historia.
Lär av detta ……. VARNING FARA Kör försiktigt !.
Reportern Frågor på raderna Frågor mellan raderna
Det var en gong två barn de ena barnet hete Molly och det andra barnet hete Sofia.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
Ett Brott Är Ett Brott Av Lovisa
Det va en gong två barn som heter Rullen och bullen dom bodde oss sin farmor bredvid mörka skogen.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Det var en gång en kille som hette Albert. Han var 1000 år. Han bor på Habbo planeten. Alla är snälla. Dom äter utomjordiska grisar.
Ex 1: Jag vaknar av att något surrar runt mitt ansikte. Klart irriterande, men ändå en gammal känsla av härlig sommar och minnen från sommarstugan börjar.
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Att inleda och avsluta en berättelse
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Den magiska dörren.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Den magiska dörren.
Trollkronan Det var en gång 2 troll dom var tvillingar de heter Nisse och Risse. Dom bor i en grotta under kung Långmans slott i Bromskogen. Ordet Brom.
Två killar är med om ett bankrån och vill nu lösa det på egen hand. Men inte bara det utan även ett mord som dom blir vittnen till. Efter ledtrådar kommer.
Det va en gång en katt och hund del 1
London- Resan Dag:1 Idag när vi kom till flygplatsen gick vi och åt. När vi skulle checka in stängde de framför ögonen på oss och vägrade öppna, fast.
Den magiska dörren.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Det var en gong 2 barn som hete Alexandra och Tilda.
Judendomen k.
Huvudsats och bisats– att bygga meningar
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Presentationens avskrift:

Mio min strumpa av Josef och Elin

Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga och onda riddar King. Utanför slottet fanns berg där det var en tomte som gjorde svärd. Mio hade en motorcykel, den var svart. Mios pappa heter Bert och var kung.

Långt bort låg ett slott där riddar King bodde. Riddar King hade en ond ekorre. Det fanns dinosaurier utanför Mios pappas slott. Nu var det natt och Mio gick ut till Kalle Kaka, det var Mios kompis. De hade sagt att de skulle träffas vid motorcykeln klockan 1 på natten. Där stod Kalle Kaka vid motorcykeln. Helt plötsligt kom en dinosarie.

Fort som tusan hoppade de på motorcykeln och körde iväg. Dinosaurien sprang efter och försökte bita dem. – Kalle Kaka skrek snabbare, snabbare till Mio. Mio körde snabbare men det spelade ingen roll för dinosaurien sprang snabbare och snabbare också. - Då skrek Mio. - Ta upp pistolen i min väska och skjut dinosaurien!! Det gjorde Kalle Kaka och sköt dinosaurien mitt i prick så att dinosaurien dog. Då stannade dom, när dom hade stannat såg dom svärdtomtens berg.

Men framför berget stod ett stort troll. Som tur var såg inte trollet dom, så dom gick förbi trollet. Sedan gick dom in i ingången på berget. Där inne stod tomten. Tomten sa – Hej jag har ett svärd som kan skära genom metall och sten. Det ska du få och så gav han svärdet till Mio. Det här ska du få, sa tomten och gav Kalle Kaka ett svärd också. Då gick dom ut ur berget och då trampade Kalle Kaka på en pinne så trollet såg dom.

Dom hoppade på motorcykeln och körde iväg. Nu åkte dom mot riddar Kings slott. Efter en stund var dom framme. Då smög de fram och såg riddar King. Ekorren såg honom och pekade på dem. Då hoppade Mio och Kalle Kaka fram och slog mot riddar King, men han slog bort svärdet och slog mot dem. Mio skyddade sig och slog riddar King i hjärtat så han dog. Då blev Kalle Kaka och Mio jätteglada och såg sin lillebror och kramade honom. Slut.