Speldosan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Anne Frank Historia.
Elsa Beskow.
Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Bildspel om våra fjärilslarver
Samtala om böcker.
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Ett utvecklingsarbete på Fårdala enhets förskolor Gunghästen, Pusslet
Intresset uppstod… (Barns inflytande)
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Barnanpassad utredning
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
TEMA JÄTTEN VIST Alldeles intill Norrängens förskola, i Huskvarna, som ligger i Jönköpings kommun står en av Calle Örnemarks skapelser Jätten Vist. Här.
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Krokodilens förskola Storyline vt-08
GPS- sändare till barn!.
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år. En Sommarsöndag •Den här helgen är jag på Strandbo. I går berättade de vuxna att vi ska åka till stranden.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Nu har våren kommit till Pollux
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Mitt Hus! Jag började med min skiss och bestämde att huset skulle va 20 cm långt 13 cm brett och 10 cm högt tills taket började. Jag följde inte min ritning.
STATARNA På 1800-talet i Sverige jobbade människorna med jordbruk. För att mäniskorna kunde hitta jobb måste de var gifta. De jobbade mycket men de fick.
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Ingrid Svensson, Eva Horneij Inquiry-based learning ( IBL) - En pedagogisk metod som stimulerar till nyfikenhet och gränsöverskridande lärande”
Vår resa till Kolmården 12/6-13. Under läsåret 2012/2013 har klass 1 arbetat med djur och natur i vår närmiljö. Vi har arbetat både med vilda djur i våra.
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Påskfesten 2012 Koncentrerat pyssel i ateljén Här broderas det dukar och klipps kycklingar. Det gäller att ha tungan rätt i mun…
Att hålla en presentation
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Romarrikets uppgång Hur kunde Rom bli så mäktigt? Vad tror ni behövdes? Skriv till jag säger stopp.
Att skriva efter en litteraturdiskussion
KULTUREN I FOKUS Eleverna i årskurs 4-6 har under våren 2014 arbetat med kulturtema. Vi har under hela terminen haft en konstnär på skolan för att tillsammans.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
En kvinna kommer in på en bilverkstad och frågar efter lock 710.
JAG BLEV MED PADDA!!! och kunde plötsligt göra saker jag funderat över men inte haft verktyg till.
Så firade vi födelsedagar förr.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Det var en gång en drake som hette Nidaros
Taxonomi start.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Skogsnibble förskola Skogsnibble förskola byggdes under Verksamheten startade upp i november samma år, då var förskolan fortfarande en byggarbetsplats.
Vad är sant? Vem kan man lita på?
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
En vanlig dag
Vem är jag, Vem är du?.
1800-talet.
Nu är det dags igen för en årskrönika Tänk vad åren går fort.
Hållbarutveckling Som en del i vårt arbete med hållbarutveckling så jobbar vi på Hönan med återvinning, att värna om vår naturen och våra leksaker. Här.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
stenåldern, bronsåldern och järnåldern
Naturkunskap i förskoleklass
Elev loggbok.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

speldosan

Projekt ”Under luppen”07/08 Projektet startade sommaren 07 med att alla barnen fick som sommaruppgift att vara naturdetektiver och hitta något spännande som de kunde ta kort på eller ta med till förskolan. Mycket spännande saker kom in som fotograferats och dokumenterats. ”Vi valde detta projekt därför att vi har märkt att barnen har ett stort intresse av djur och natur”. Här är alla de fynd som barnen tog med sig till förskolan. Barnen har även berättat om sina fynd!

De större barnen åkte till Naturhistoriska museet och där gick alla barn varsin karta till hjälp för att leta efter min fjäder. De mötte många djur på vägen som de kunde fråga om de sett fjädern, t ex myrorna. Kan du hitta några fjädrar? Barnen har fått välja något djur som de vill måla av. Kort på djuren har suttit uppsatta på väggen för att du skulle bekanta sig och välja. De har jobbat i verkstan och målat till klassisk musik. De har använt akvarellpennor och fått fint papper att måla på. De har ställt tre frågor om sitt djur, tittat i faktaböcker och tagit god tid på sig för att få med alla detaljer, visst blev väl resultatet jättefint! Svaren på frågorna barnen ställde finns överst vid varje teckning

Se vad fint barnen har gjort!!!! De små barnen utforskar på gården och i skogen. De har bl. a gjort en lång mask av en massa målade toarullar. Tillsammans har de också skapat en tusenfoting med hjälp av barnens handavtryck. Barnen har dekorerat förskolans väggar med allehanda spindlar och vackra fjärilar, gjort spindelnät av pinnar och garn mm mm Se vad fint barnen har gjort!!!! Många händer gör ett gott arbete! En levande tusenfoting kom på besök. Den fick bo på ett papper, och där undersöktes den under luppen. Den bjöds på mjölk (gott) och kanelbulle (kanelbullens dag). Mätt blev den tydligen för den bajsade på pappret. ALLT ska dokumenteras! De mindre barnen har forskat på gården och i skogen. Läs om resultatet här Jag tar gärna lite mer av mjölken, men den där stora snigelliknande saken avstår jag från. Nät av pinnar och garn, spindlar av kastanjer och piprensare