Ideellt Utvecklingscentrum

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mångfaldsarbete på Volvo Personvagnar
Advertisements

januari : Fotboll februari : bloggen och Basket boll mars : Bord tennis april : Skriva projektet för fototävling.
Pedagogisk verksamhetsidé
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Disposition - Hållbar utveckling
Verktyg för samverkan mellan civilsamhället och den offentliga sektorn
Presentation av Stiftelsen Tryggare Sverige. 2 Tryggare Sverige - en ny aktör inom trygghetsområdet •En professionell NGO (non governmental.
Kultur för alla – gäller det mig
Sv Universitets- och högskolerådets arbete mot diskriminering och för lika rättigheter Motstånd och möjligheter - En nationell konferens om jämställdhet.
Spelregelsprocessen och samarbetet med civilsamhället
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Kulturförvaltningens verksamhet
Från idé till verklighet!
Föreningsstöd 2014 Nytt • stödsystem från – nya/ändrade bidragstyper o belopp • ansökningsförfarande – ansökan sker digitalt • utökat stöd med.
Samverkan kring förebyggande barn- och ungdomsarbete Dokumentation
Lika Behandlings Plan Verksamhetsåret 2012/2013
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Vision 2025 Bilder: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är.
VISION Kommunplaner – strategisk planering
AU Digital samverkan LO Process
Ulrika Jörgensdotter Projektledare, SMoK KRUt.
Personalmöte Handlingsplaner Värdegrund.
Annika Ghafoori Kvalitetsdrivet 2013 En öppen högskola?
Regional digital agenda för Östergötland
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
Samverkan mellan social ekonomi och Göteborgs stad
1 Medarbetarenkät svar. 2 Kön 3 Jag är knuten till en klass, undervisningsgrupp eller barngrupp.
Ortsutveckling i Sparreholm Sparreholms Bygderåd 17 januari 2011.
Uppdrag att kartlägga forskningsresultat med relevans för skolväsendet.
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Områdesutveckling Torpa
Och samverkansmodellen Dalarnas regionala kulturplan
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell
Nannette Büsgen Facebook/Volontär i Nacka Twitter/volontarinacka Instagram/volontarinacka.
Framgångsrika strategier för högfungerande autister
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
I 80 kommuner finns någon form av lokal paraplyorganisation
Vi blir Region Jönköpings län
Ortsutveckling Flen Centrum- och Näringslivsutveckling 29 augusti 2013 BCPW.
Likabehandlingspolicy för Slottegymnasiet
UDDEVALLA KOMMUN DÄR MÄNNISKOR VÄXER OCH ERBJUDS GOD LIVSKVALITET Övergripande kommunala strategier för breddat och fördjupat föräldrastöd Föräldrastödskonferens.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Ortsutveckling Skebokvarn
Riksorganisationen Hela Sverige ska leva utvecklingsgrupper, 100 kommunbygderåd, 24 länsbygderåd och 44 medlemsorganisationer.
NSPH i Norrbotten (Regionalt nätverk) (Regionalt nätverk) Nationell Nationell Samverkan för Samverkan för Psykisk Psykisk Hälsa Hälsa Bildades
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Från idé till verklighet!
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Temagrupp Bild och form 20 september 2013.
Samhällets ojämlikhet
Personalpolitisk inriktning
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Sydsvensk regionbildning ideell förening -hälso- och sjukvård -kultur -kollektivtrafik -infrastrukturplanering -demokrati och internationalisering -hållbar.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Konflikthantering på arbetsplatsen. Konflikt Önskemål man inte vill släppa + Blockering av annan = Frustration Agerande.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
HEJ FÖRÄLDRAR! Välkomna till föräldramöte. Madelene Löfgren ◦ Grundskolelärare F-3 ◦ 35 år ◦ Sambo och två barn ◦ Bor på Bokenäset utanför Uddevalla.
Detta är en förenklad version av vår likabehandlingsplan.
Föreningssmart Umedalens IF 2017.
Vårdsamverkan Valdemarsvik
HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND
Ytterby IS Verksamhetsidé
Vad innebär regionbildningen?
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Presentationens avskrift:

Ideellt Utvecklingscentrum Föreningarnas Hus Ideellt Utvecklingscentrum Örebro 15 januari 2014

Föreningarnas Hus Stiftelsen Cesam ”äger hyreskontraktet” Föreningarns Hus är något som vi utvecklar tillsammans Ideellt utvecklingscentrum, Volontärförmedlingen liksom Örebro Föreningsråd kommer att finnas som en del i huset

”Vi blir klokare tillsammans” Föreningarnas konkreta behov av och önskemål om: Mötesplats Delaktighet Samarbete Utveckling

Ansökan till kommunstyrelsen augusti 2012 Idén växer fram Föreningsrådets styrelse formulerade idén om Föreningarnas Hus i Örebro. Ansökan till kommunstyrelsen augusti 2012 Medel till en fördjupad förstudie 2012/2013 Utse en kontaktpolitiker som är knuten till projektet Viljeinriktning om finansiering av Föreningarnas Hus 2014-2017 Men… Lennart Bondesson ville ha mer underlag. Vi föreslår tillsammans en enkätundersökning.

Beslut 11 december 2012 Medel beviljas för en fördjupad förstudie. Projektet utförs i samverkan mellan Föreningsrådet och IUC Projektets slutsatser ska rapporteras till kommunen hösten 2013.

Idéverkstad 28 november 2012

Så här har vi arbetat: En projektgrupp tillsattes med representanter från Föreningsrådet och Ideellt Utvecklingscentrum Projektledare på 25% Arbetsgrupper för specifika uppdrag Föreningsträffar – Workshop, Rådslag Ledamöterna i ÖFR har valt varsitt område att arbeta med

Vision Vår vision är att skapa en möteplats där människor med olika kön och ålder, med funktionshinder, från olika kulturer, med olika trosuppfattning, med olika sexuell läggning och med könsöverskridande identitet eller uttryck kan mötas och lära av varandra. Vår vision är att människors engagemang är en kraft i utvecklingen av framtidens Örebro. Vår vision är att föreningarna känner lust och vilja att samarbeta och samverka. Vår vision är att våra olikheter ger och glädje och inspiration att utvecklas tillsammans.

Värdegrund Utifrån den gemensamma visionen är det viktigt att vi tillsammans utvecklar en värdegrund som är känd och förankrad hos alla. Tillgängligt för alla Arbeta för ett hållbart samhälle

Mötesplats En mötesplats för människors ideella engagemang och arbete En mötesplats med möjligheter att genomföra gemensamma arrangemang och utbildningar En mötesplats som ger möjligheter till samarbete En mötesplats som ger fler kollegor och fler bollplank i vardagen En möteplats som kan synliggöra föreningslivet (för varandra, andra medborgare, politiker och tjänstemän) En mötesplats som ger möjlighet att driva utvecklingsfrågor tillsammans En mötesplats där vi kan använda oss av varandras erfarenheter och kunskaper En mötesplats som väcker intresse hos dem som ännu inte är föreningsaktivall

Studiebesök - Göteborgs Föreningscenter

Lokaler Offentligt rum med föreningsservice Café Studierum/sammanträdesrum Kontor Mikrokontor Föreningslokaler Projektrum

Vi bygger broar mellan föreningar Studiebesök - Göteborgs Föreningscenter www.orebroforeningsrad.se

En fri nyttighet för alla ideella föreningar och initiativ Mötesplats Rådgivning Volontärförmedling Studiebesök - Göteborgs Föreningscenter www.iucorebro.se