SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Släktforskning din plats i historen.
SKOP Rapport till Vara kommun om Undersökning om skolbarnomsorgen 2011 SKOP:s arkivnummer: S13MAR11 Nästegårds fritidshem.
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Kom igång med Disgen En distansutbildning av Bengt Kjöllerström E-post: Se min antavla Kom igång med Disgen.
Hur det kom sig att vi började studera generna (arvet)
Kom igång med Disgen Sök släktingar i Disbyt och CD-skivorna Sveriges befolkning. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post:
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
Kom igång med Disgen Distanskurs med Bengt Kjöllerström
Välkommen till Studenthälsan!
Välkomna till Blåa Skor!
Att skriva en krönika Hur och vad.
Barnanpassad utredning
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Att kläcka och vaska idéer
Bensinpris God dag, Jag har hört, Att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00.
God Jul ? Du behöver inte vänta till Jul….
SENIORNET SWEDEN Grundad medlemmar Opolitisk För att hjälpa äldre in i IT-världen Äldre skall lära äldre.
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
_______________ _____ ____________ __________
Vad innebär val av vårdenhet?
Costa Blanca Prästgårdens adress: James Ensor 2 A, Urb. El Caparral, Torrevieja. Tel/Fax: bostad , mobil: präst , mobil: diakon.
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
Videokonsultation med medborgare
VÄLKOMNA!.
Brev från Pingvinen.
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Skriva för webben.
Kom igång med Disgen 4 Registrera dina barnbarn i Disgen. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kom igång.
Utlandsstudier för I:are
Välkommen till Sjöfrugården!.
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Boo FF vill tacka er för året som gått och önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Vinterträningen är igång, planerna var vita i måndags men är nu.
Information till IT-designs programstudenter
Inbjudan Lindö FF inbjuder alla tjejer som är födda 1997 till 2002 till Lindö FF Innefotbollscup mars 2011 i City Gross Arena i Norrköping. Speltid För.
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
AKTUELLT Nu finns alla bilder som visats på Harrström kanalin även på byns hemsida. Där läggs även alla andra inslag som presenteras i kanalin så att de.
VAD HÄNDER MED LOK-STÖDET? Från manuellt till digitalt Från nu och in i framtiden.
VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM
© Synovate Ungas attityder till rökning
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.
Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Sina rötter! Att lära känna Sl ä ktforskarna i Norrk ö ping
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Praktisk arbetslivsorientering
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Läroplansträff Välkomna!.
©Else-Britt Hellström
Idébanken Företag.
Skriftlig och grafisk kommunikation – Gör ditt CV
Nättidningen Rötter Kalendariet på Rötter, där medlemsföreningarna lägger in kommande aktiviteter, ger släktforskaren en god överblick.
En kurs för att hitta din affärsidé
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Vad är orientering? Orientering är självvald väg i okänd mark, tankens skärpa vid kroppslig möda, snabba beslut under spännande tävling. Orientering bjuder.
Laget med fart, Hoby så klart Ur föreningens stadgar; Föreningen skall bedriva idrotten Bordtennis. Föreningen.
KAPPSEGLINGS- SEKTIONEN  Kappseglingssektionen vill sporra kvinnor att kappsegla och få kappseglingsrutin.  Vi vill stimulera till ett ökat intresse.
Sina rötter! Att lära känna Sl ä ktforskarna i Norrk ö ping
Datorhjälp i Släktforskningen
Datorhjälp i Släktforskningen
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Vem tror du att du är? (Fritt efter introduktionen på Sveriges släktforskarförbunds hemsida) Värmlands Släktforskarförening Okt. 2015/AJ 1.
Sina rötter! Att lära känna Släktforskarna i Norrköping
SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN)
Sök uppgifter om släktingar
Helsingfors Släktforskare
Presentationens avskrift:

SLÄKTFORSKARNA i NORRKÖPING (SiN) Vår adress är Schalegatan 7

Släktforskarna i Norrköping (SiN) Genealogisk Förening i Norrköping med omnejd NÅGRA RÅD NÄR DU BÖRJAR SLÄKTFORSKA Att lära känna sina rötter – känslor! Du får: Samhörighet med dina rötter Vetskap om det som berör dig Kunskap om sådant du inte trodde Ny förståelse Du upptäcker fakta du inte kände till Du vill veta mer – men kan bli besviken för att du inte hittar allt Du får nya resmål Du träffar nya vänner och nya släktingar

Bäste släktforskare Den här informationen vänder sig till dig som släktforskar och till dig som gärna vill börja släktforska, samt bor i Norrköping med omgivningar. Din förening för att träffa kollegor är: Släktforskarna i Norrköping (SiN) Det är en släktforskarförening med lokal förankring i Norrköping. Vi har en datautrustad lokal där vi bedriver vår verksamhet och du hittar oss på vår hemsida: www.slaktforskarna.se Vad vill släktforskarna i Norrköping? Vi vill utveckla släktforskarna i Norrköping. Detta gäller kvalitet, innehåll, inriktning och bredd. Vi vill engagera alla åldrar för att få så bred kunskap som möjligt. Detta gäller: medlemsvärvning, utbildning, teknik och själva forskningen. Vi är en ideell förening och medlem i Sverige Släktforskarförbund

Medlemmar Det finns idag ett stort antal aktiva som släktforskar i Norrköping med omnejd vilka vi gärna ser som våra medlemmar. Cirka 300 personer är redan medlemmar i SiN. Vi är måna om nybörjare, så att de får rätt hjälp i starten i sin forskning. Vi bedriver själva utbildning och våra värdar är kunniga inom området. Släktforskarna i Norrköpings föreningsidé Vi vill verka som en modern förenig där vi tillvaratar ny teknik och skapar en trivsam atmosfär. SiN verkar för ung och äldre i en miljö av ärlighet, öppenhet och förståelse. SiN vill tillvarata och utveckla kompetens , kunskap och förmåga hos medlemmarna. SiN vill vara alla behjälpliga att verka inom egen eller andras släktforskning och alla skall uppleva ett gott kamratskap. SiN skall tillgodogöra sig senaste vetenskapliga rön och omsätta dessa i praktisk vägledning för medlemmarna.

Bli Medlem Medlem blir du enklast genom att komma till vårt Forskarcenter SINNET eller att sätta in medlemsavgiften på vårt BANKGIRO 269-5377 och ange namn, adress, telefonnummer, personnummer och e-postadress. ÅRSAVGIFT 180:- Du får fri tillgång till vårt forskarcenter, Schalegatan 7 i Klingsberg på våra öppettider. Där får du råd och stöd av erfarna släktforskare och har tillgång till forskarprogram, ArkivDigital, Svar och Ancestry, för sökning i kyrkböcker. Vi har även databaser på CD i våra datorer, bl.a. Sveriges dödbok, Sveriges befolkning 1880, 1890, 1900, 1970 och 1980. Vi erbjuder kurser och studiecirklar, medlemsmöten, utflyker och studieresor. Det finns också kaffe och kaka till en billig peng. Vi häsar alla släktforskningsintresserade hjärtligt välkomna att besöka vår släktforskarlokal SINNET. På vår hemsida www.slaktforskarna.se kan du läsa mer.

Utbildningsprogram Grundkurs i släktforskning: 8x3 lektionstimmar Fortsättningskurser: Texttydning och Registerprogram Min släkt: 3x3 lektionstimmar Se vår hemsida: www.slaktforskarna.se Tag sedan kontakt med våra värdar för närmare information! Telefon: 011 – 12 54 55 Forskarcenter SINNET öppet: Måndag 13 .00 – 17.00 Tisdagar 17.00 – 20.00 Onsdagar 13.00 – 17.00 Obs! Dag före helgdag stängt Adress: Schalegatan 7, 603 52 Norrköping (ingång norra gaveln) mailadress: sinnet@slaktforskarna.se