Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det första du bör göra är att rita horisonten
Advertisements

Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Innehåll • Bakgrund • Tidplan • Funktionalitet • Visning.
Ringa video- samtal med datorn
IPad grundkurs.
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Med glasdörrar på skåpen i köket så ser du genast vad som finns på hyllorna. Det underlättar också att ha en bra och logisk struktur i skåp och lådor,
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Appar som kognitivt stöd
Att få vardagen att fungera
I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater
Välkommen till internet för nybörjare
Att läsa och studera.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Vi är den lilla skolan mitt i city med nära till allt!
På väggen bredvid telefonen finns Visaren med stora knappar med foton på. För att ringa lyfter du på luren och trycker på ett foto. Om en knapp blinkar.
Informationssökning & Källkritik
Några exempel på hjälpmedel för omgivningskontroll
På kik kommunicerar man genom att chatta och skicka bilder till varandra gratis var man än befinner sig förutsatt att man har internet. Har man en video.
Mål och betygskriterier
VIVA KOMVUX För dig som är över 20 år och behöver mera tid för att lära dig saker på grund av utvecklingsstörning, autism, eller att du som vuxen fått.
”Internet anpassa” bilder
Formellt, skarpt och snyggt
kommunikation kommer av latinets communicatio
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Möjligheter till arbete med hjälp av kognitivt stöd ?
Att hålla en presentation
©storm.
Gävle Centrumsamverkan QR-utbildning. Möjligheterna med QR.
Sektorn för Socialtjänst
Word Read Plus 08 talsyntes
Vi undersöker kraft och rörelse
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Stöd i vardagen till psykiskt funktionshindrade - utgångspunkter
Klara Meras lägenhet Ungdomsrummet är också sovrum och här kan du prova ett vikttäcke. Det är ett extra tungt täcke som kan göra det lättare att koppla.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Välkommen till Magellans värld. Magellan liknar inga andra allt-i-ett system som finns idag: Modern design i metallic silver och blått Liten och snygg.
Dolda funktionsnedsättningar
På väggen finns både en familjealmanacka och en anslagstavla där man kan skriva upp viktiga saker. I korgen kan man lägga plånbok, nycklar och mobiltelefon.
Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker.
Vad måste jag kunna? SFI kurs C.
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Optisk illusion Rör det på sig, eller inte? Går det upp, eller ned? Finns det där, eller inte? Man tappar verkligen begreppet om saker och ting.
Hur du tar hand om din kunskap
Källkritisk informationssökning
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
VIKTIGT När du ska göra en bok i Rison så måste originalet alltid vara i A4 format. Är det mindre eller större får du göra om det till A4.
Bild 1 av 7 I sovrummet finns en bänk med olika pratapparater. Det kan vara lättare att lyssna på ett inspelat meddelande än att läsa en text.
Kommunikationspass Jag heter
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Vad är slöserier? Sådant vi gör som inte skapar något värde direkt eller indirekt för dem och det som vi är till för.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Veronica Snellman, Finland, Övriga Norden –
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Grafisk kommunikation
QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,
AREA DEL 1.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Punktskrift.
Har jag gjort allt jag ska?...
LATHUND BLODOMLOPPET 2017 Gå in på
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Komma igång med Scratch
Vad är 1177 Vårdguiden?.
Mi PC Den här presentationen beskriver Mi PC.
Presentationens avskrift:

Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker. Bredvid soffan hittar du bordet med telefoner.

Här finns både vanliga telefoner och mobiltelefoner som är lätta att använda. Om du tycker det är krångligt att slå telefonnummer är det enklare att bara trycka på en knapp med ett foto eller en siffra. En tydlig telefonlista är bra. En av mobiltelefonerna vi visar finns i en handdator. Den har en speciell programvara så att du också lätt kan använda en kalender med påminnelselarm, kamera, en enkel räknare och andra funktioner.

På byrån bredvid soffan finns tidshjälpmedel och även pratapparater som man kan spela in medelanden på. På hyllan finns två tydliga timers. Där står också Lättlästa böcker och genomskinliga tidskriftsamlare så att man lätt hittar rätt tidning.

Tidshjälpmedel gör tiden synlig Tidshjälpmedel gör tiden synlig. Prickar som slocknar visar att tiden går och att det du väntar på närmar sig. När det är dags blir du påmind med en signal. Det finns också hjälpmedel där du själv kan spela in dina komihåg-meddelanden och sätta larm på den tid de ska läsas upp.

På pratapparater kan du spela in komihåg-meddelanden som läses upp när du trycker på en knapp. Du kan spela in enstaka meddelande eller flera i rad som en instruktion. På en större pratapparat kan du spara många meddelanden och ha olika överlägg för att prata i flera olika situationer.

I den här hörnan av vardagsrummet finns scheman, almanackor och kalendrar.

Det finns schema i olika storlek där man kan skriva sin planering med ord eller genom att sätta upp bilder. Veckodagarnas färger finns med på många scheman och kalendrar. Här visar vi också olika sorters bilder så du kan jämföra och se vilka som passar bäst.

Lådorna i byrån är uppmärkta med Pictogram Lådorna i byrån är uppmärkta med Pictogram. Bredvid TV:n ser du enkla fjärrkontroller där du kan välja vilka funktioner du vill lägga in. På hyllan ovanför finns talböcker. Både tidningar och talböcker finns på skiva som går att lyssna på i Daisy-spelare / cd-spelare eller i datorn.