Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Men det här är väl ingenting nytt?
Advertisements

ÅLDERSGRUPPEN 10 ÅR HÖSTEN. Föräldraträffar i fortsättningen Ett syfte med dessa möten är att skapa bra förutsättningar för våra ungdomar både på planen.
UPPDRAG: •Revidera handlingsprogram om inflytande för barn och ungdomar •Skapa förutsättningar för att införliva barnkonventionen i Borås Stad Inflytande.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
i kommuner, landsting/regioner
Historia och Organisation
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
I Strömstads säljs varje dag: ( utslaget per invånare) 2 kg fläskkött 37 cl brännvin 2 l läsk Det finns : 1 m² godisbutik / invånare.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Qviding ungdom 2009 Ungdomsutskottet. Vi skall bli bäst i Sverige på att utveckla & utbilda våra ledare, tränare och spelare. Vision Qvidings ungdomsutskott.
MBK – presentation och framtid Välkomna!
Barnets rättigheter i nya patientlagen
Barns utveckling Kort introduktion.
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
Ny verksamhetsidé Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas under hela livet.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Roland Larsson SPELARUTBILDNINGSPLAN SKÅNES FF. Roland Larsson Introduktion ” Den utvecklande miljön” ”Barnrättsperspektiv” ”Vår förening” Spelarutbildningsplan.
Svensk Innebandys Utvecklingsmodell ”SIU” Så många som möjligt, så länge som möjligt.
Ordförandekonferens 2015 Föreningsutveckling i samarbete med Upplands Fotbollförbund.
Välkommen. Föreningens utvecklingsområden Föreningsidé Vision – Mål - Policy Struktur Kommunikation Materiella resurser Medlemmar.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Föräldramöte Agenda Avsluta 2013 Målsättning Adolfsbergs IK Målsättning/Vision AIK P05 Organisation (detta skall vara klart idag!) Säsongen.
Timeout för läsning -ett samarbetsprojekt kring läsning och idrott SISU IU Uppland, Länsbibliotek Uppsala, biblioteken i Heby, Håbo och Enköping.
Policy Vad förväntas av spelare, ledare och föräldrar i Uppsala HK.
Lagsammanhållning. L AGSAMMANHÅLLNING 2002 VAD JAG SJÄLV VILL FÅ UT AV ATT SPELA SKA VINNAÄR BÄST I SJÄLVFÖRTROENDESKA HJÄLPA LAGET ALDRIG GE UPPTYCKER.
RÖDA TRÅDEN Att erbjuda så många barn, ungdomar och vuxna som möjligt att vara aktiva i Sköndals IK. ”Så många som möjligt, så länge som möjligt”. Sköndals.
Föräldramöte F Program Ledare Hertzöga BK
Föräldramötes mall, Välkomna till en ny säsong i vårt underbara gäng!
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Barnkonventionen i förskolan
Lagsammanhållning.
Agenda Söderköpings IK PF03 Föräldramöte 19/3
Träff med föreningar i IL Bromma 4 maj – 19.30
Integritet läroplansanalys.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
VIK P03:1 Regler på träning & match
Obbola IK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte 25/4  .
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Värdegrund Hos IK Zenith vill vi att barn och ungdomar har rättigheterna: … att få delta i idrott oberoende av förmåga … att delta på nivåanpassad bas.
Team 08.
Värderingar Lekebergs IF
Information kring klasslagsfotbollen
Spelarmöte F-11 Välkomna!
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Barnkonventionen.
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Föräldramöte FBC F
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
ATTENTION! Nelli Kalnak, leg logoped, PhD
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
JIK F08/09 Föräldramöte
NOLLTOLERANS I UPPLAND
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Alla barn har samma rättigheter och lika värde
TORSÅKERS IF Socioekonomiskt bokslut 2018.
Barnkonventionen svensk lag – vad innebär det?
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Gemensam ANDT- policy för idrottsföreningar i Mölndals stad
Att vara idrottsförälder
Ledarträff Nicklas är lagledare och ansvarar för administration i Laget.se och kontakt mot Störmsbro IF och fotbollsförbundet, sätter ihop.
Att vara idrottsförälder Kick Off för FC Gute PF 05/06 8 mars 2018
Presentationens avskrift:

Att vara idrottsförälder FC Gute PF 05/06 18 mars 2018

Dagens program Presentation av nya föräldrar. Kort sammanfattning från träff 1 Johan Fallby, Gör det bättre själv om du kan? Barnkonventionen, hur lever vi upp till den i vår förening? Hur har vi det i vår förening? Hur vill vi ha det? Hur går föreningen vidare nu? Att vara idrottsförälder

Vårt ansvar och viktigt att tänka på. (8/3) Det är barnets Idrott – inte min! Vara delaktig och behjälplig, inför och efter träning och match. Skapa förutsättningar, hjälpa barnet att fatta beslut. Uppmuntra, stimulera och stötta i alla lägen. Föregå med gott exempel. Ge bekräftelse, ge barnet självkänsla. Logistiken, påminna, skjutsa, ge mat, tvätta, läxor mm. Lär dem ta ansvar, ibland är det svårt och tråkigt, men har man startat bör man prova ett tag- inte tvinga dem men de behöver förstå vad man tackat ja till.

Vad har jag för möjligheter som idrottsförälder? (8/3) Ingång till dialog/samtal med barnet. Socialt större kontaktnät, inspireras av andra föräldrar. Tillfälle att få träna ihop med mitt barn. Se Gotland, många fina idrottsplatser. Får en möjlighet att göra en insats för barnet, laget och föreningen. Lära känna mitt barns kompisar och dess föräldrar. Umgås med mitt barn på fritiden. Lära mig mer om sporten.

Johan Fallby – Gör det bättre själv om du kan! https://www.youtube.com/watch?v=g_dTh2GhUa4 https://www.youtube.com/watch?v=J2LIU0T1rfM

BARNKONVENTIONEN Det är framförallt fyra artiklar ur barnkonventionen som idrotten ska förhålla sig till. Dessa fyra artiklar är: Artikel 2 slår fast att alla barn har samma rättigheter och lika värde och att ingen får diskrimineras. Artikel 3 anger att det är barnens bästa som ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet. Artikel 6 säger att varje barn har rätt att överleva, leva och utvecklas. Artikel 12 rör barnets rätt att uttrycka sina åsikter och att få dem beaktade i alla frågor som berör honom eller henne, med hänsyn till barnets ålder och mognad.

Barnkonventionen Hur kan/bör idrottsföreningen arbeta utifrån barnets bästa ( artikel 3)? Artikel 3 – anger att det är barnens bästa som ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet Vad kan/bör ledare och föräldrar göra för att inga barn och ungdomar diskrimineras (artikel 2) ? Artikel 2 – slår fast att alla barn har samma rättigheter och lika värde och att ingen får diskrimineras

Hur ser föräldraengagemanget ut i vår förening? www.youtube.com/watch?v=8smURtXRh-w https://www.youtube.com/watch?v=gbPx7WOdiKM Vilka beteenden bör föräldrar ha vid föreningens träningar, tävlingar/matcher? Vad har föreningen och träningsgruppen för syfte och mål med verksamheten? Hur stöttar jag de tränare, ledare och domare som engagerar sig inom idrotten på bästa sätt? Vad fungerar bra i vårt lag och vår förening och vad bör bli bättre?

Hur kan en förenings vision kopplas till en föräldrasatsning? Visionen är en avlägsen punkt som stakar ut riktningen. Den som är nästan nåbar, men ändå inte. En vision behöver inte vara realistisk, tidsbunden eller mätbar. Visionen behöver inte slå in. Det är visionens riktning som i sig skapar utveckling. Föreningens vision måste godtas eller förkastas. Kan man sedan koppla individuella visioner till den övergripande visionen finns stora möjligheter till framgång. Vad har föreningen för målsättningar med sin verksamhet? Varför ska ni göra en föräldrasatsning? Att vara idrottsförälder

Strategiska områden med övergripande mål 2025 Livslångt idrottande Svensk idrott ska vidareutvecklat verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet. Svensk idrott ska nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Idrottens värdegrund är vår styrka Alla lever och leder enligt svensk idrotts värdegrund. Idrott i förening Svensk idrott ska vidareutvecklas, samverka med andra aktörer och ge goda möjligheter att idrotta i förening. Idrotten gör Sverige starkare Idrottsrörelsen är en ännu starkare samhällsaktör. Janne om vi hinner med? Eller om vi överhuvudtaget ska ta med den? Att vara idrottsförälder

Tack för mig! Annelie Blixt annelie.blixt@gotsport.se