TÄVLINGSMOMENT SIMNING

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
PRAO v 9 för A och B, v 11 för C.
Advertisements

Gymnasieelevers tal om kroppsligt erfarande vid löpning Heléne Bergentoft.
Att hålla lektion i ämnet Idrott & Hälsa
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Vad är skillnaden på klimat och väder?
Av: Ninni Byrestam Foto: Linda Kronholm Petersen
Pilotskolan Strömslund •Vi vill få ett ökat föräldraengagemang! –Genom att ge en beskrivning av styrelsens arbete samt klassombudens roll –För att få ett.
Skolbarn i sex till tolv årsålder behöver tio till elva timmars sömn.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Vattnet i växtriket Solrosfest på hela förskolan: Tidigt på våren delas solrosfröer ut till alla avdelningar. Varje avdelning, barn och vuxna, diskuterar.
Argumenterande text om: mera simlektioner på idrotten
Att inleda och avsluta en berättelse
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Betygskriterier Idrott & Hälsa
Det är lätt & rätt att återvinna!
/ 1 Hej på er! Det är lätt & rätt att återvinna!.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2016 Skapa en lek för alla. VI BOR I ETT BIOSFÄROMRÅDE! Vem utser ett biosfärområde? Ett biosfärområde utses till biosfärområde av Unesco,
Sida 1 Så ser svensken på fritidshus 2007 Synovate Temo för Nordea Anna Bäcklund
Information Steg-ett-ut 2015 Sida 1 Välkomna. Information Steg-ett-ut 2015 Sida 2 En enklare vardag Sex löften från Försäkringskassan till personer med.
Maskeradkläder Julia och Ei Mer. Vi fick uppgiften att göra maskeradkläder till förskoleklassen på lärcenter. Vi gick till dem för att höra vilket plagg.
En havsnära del av Umeå Kommun Holmsund-Obbola. I Holmsund-Obbola bor vi ungefär personer. Holmsund-Obbola - en havsnära del av Umeå Kommun.
Veckans fördjupning handlar om ett känt svenskt lopp. Vet du vilket det är? Lös den kluriga rebusen nedan för att få en ledtråd.
Pojkar-09 Övningar och spel
BIOSFÄRUTMANINGEN 2017 Skräp – vad är det?.

Årstiderna På högre breddgrader både i norr och i söder har vi olika årstider med olika temperaturer Det beror på att jordaxeln lutar 23,5 grader. Jorden-
Webbanmälan till högskolestudier HT 2016
Fasta propositionsklasser
Vilka är vi? 1a Lotta Sjögren 1b Jannika Söfting 1c Anders Österdahl
Ett bild och text repotage
Saco Studentmässa Stockholmsmässan i Malmö 24 november 9-16
Sommarträningsprogram 2017 VHK F03
Välkomna.
Föräldramöte 09 röd
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
5A - LÄXOR v.17 Vad händer vecka 17? Vad händer längre fram?
Här kommer vi att titta lite på hur vi vill arrangera JSM i framtiden, då vi har upptäckt att det är väldigt få klubbar som är intresserade av att ta sig.
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
Ta reda på vad eleverna lär sig under lektionen
Dalatrafik Bengt Benjaminsson.
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN
TÄVLINGSMOMENT LÖPNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN
TÄVLINGSMOMENT LÖPNING
Starta.
A C B D Vems påstående stämmer?
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
TÄVLINGSMOMENT LÖPNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
INTRODUKTION SKOLKLASSIKERN
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
Det är lätt och rätt att återvinna!
TÄVLINGSMOMENT LÖPNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
TÄVLINGSMOMENT SIMNING
TÄVLINGSMOMENT CYKEL VÄTTERNRUNDAN.
ASLS Nybörjarkurser i Crawl och Andra Simsätt
7 av 8 13-åringar rör på sig för lite
Presentationens avskrift:

TÄVLINGSMOMENT SIMNING VANSBROSIMNINGEN

Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment Skolklassikern innehåller olika tävlingsmoment. Nu är det dags för tävlingsmomentet simning!

Hur går tävlingsmomentet simning till?

Klicka här för att Starta film!

Tillsammans ska ni i klassen simma minst 3 km Tillsammans ska ni i klassen simma minst 3 km. 3 km är samma sträcka som distansen i Vansbrosimningen som ingår i En Svensk Klassiker.

Vansbrosimningen

Historik År 1950 ville två personer, Vansbroborna Einar Anselius och Mats Qvarfot, propagera för simning genom att simma en längre sträcka. De ville simma under de sex broarna i Vansbro, vilket innebar att man simmade 2 km medströms i Vanån och 1 km motströms i Västerdalälven. Detta är banans upplägg än idag. År 1956 var första året Vansbrosimningen blev en tävling. Loppet genomförs än idag i orten Vansbro, som är en egen kommun i Dalarna.

Historik fortsättning Loppet fick namnet Vansbrosimningen och blev 3 km långt. Första gången var det tio simmare som startade och av dessa kom nio i mål. Idag får max 9 000 personer delta i detta lopp.

Idag Nu är Vansbrosimningen Sveriges största öppet vatten-tävling. Idag finns inte bara Vansbrosimningen, utan det finns både kortare lopp och barnlopp som simmas under en vecka i juli. Totalt deltar närmare 16 000 simmare i alla lopp under Vansbrosimningen, som är en del i ”En Svensk Klassiker”.

Banan Banan på 3 km är en riktig utmaning. Det är 2 km att simma medströms och den sista 1 km är motströms. Vissa år är motströmmen starkare än andra, vilket kan göra att man upplever att man har svårt att ta sig framåt.

Kort fakta om Vansbrosimningen 172 482 deltagare har fullföljt loppen sedan 1950 I tävlingssammanhang har man sedan 1956 hittills simmat lite drygt 10 varv runt jordklotet ”Lassar” Stig Eriksson är Vansbrosimningens meste simmare, han har hittills simmat 50 lopp Medeltemperaturen i Vanån och Västerdalälven i juli är +16-22 grader Celsius. Först 1982 fick man börja använda våtdräkt, innan smorde man in sig med fett för att inte frysa. År 1964 var första och hittills enda gången en kvinna varit segrare i simningen. Du får simma Vansbrosimningen från det år du fyller 10

hur just ni gör på info@skolklassikern.se Hur kan vi i klassen göra tävlingsmomentet Simning? Tipsa oss gärna hur just ni gör på info@skolklassikern.se Klassen kan samla ihop sina meter på en mängd olika sätt. Till exempel: Vi simmar på en idrottslektion Vi klarar av Skolklassikerns sim-moment i samband med till exempel en friluftsdag eller annan planerad aktivitet Vi gör en ”läxa” där eleven simmar en sträcka hemma på fritiden … eller gör vi alltihop!

Registrera sträcka Pedagogen registrerar den sträcka klassen simmar på  Mina sidor på www.skolklassikern.se Ni får väldigt gärna fortsätta registrera era meter i simning fram till den 15 maj 2020. Hur långt hinner ni? Titta och jämför på med  andra klasser i deltagarlistan.

Vad händer när vi är klara? Klassen kan registrera resultat ända fram till och med den 15 maj 2020. När klassen tillsammans nått minst 3 km registrerar läraren detta och klassen får då ett fint diplom att ladda ner. Ni är nu klara med tävlingsmomentet simning!

Lycka till. Nu kör vi!